ΠΟΕΔΗΝ: Έως και τέσσερις φορές ακριβότερες οι εξετάσεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης

thitas

Εφαρμόζει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αυθαίρετα χωρίς να εφαρμόζει τα Προεδρικά Διατάγματα καταγγέλλει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων - Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης με όρους ιδιωτικής μονάδας και όχι με τους όρους που διέπουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, κόντρα σε όλες τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και ειδικά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολακη και του «εκλεκτού» συνεργάτη του που στη συνέχεια τοποθέτησε επικεφαλής του νοσοκομείου, τον κ. Χαράλαμπο Πανοτόπουλο, καταδεικνύουν οι νέες καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

"Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που εγκαινίασε ως Δημόσιο, 15 Ιουλίου 2016 ο κος Τσίπρας και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία (ΑΕΜΥ Α.Ε.), κερδοσκοπεί σε βάρος των τουριστών. Συνέταξε και εφαρμόζει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αυθαίρετα χωρίς να εφαρμόζει τα Προεδρικά Διατάγματα, που ορίζουν το κρατικό τιμολόγιο αμοιβών Ιατρικών επισκέψεων και Ιατρικών οδοντιατρικών πράξεων για Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα" αναφερει η ΠΟΕΔΗΝ, με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Γιαννάκο να χαρακτηρίζει την πρακτική της διοίκησης του νοσοκομείου Σαντορίνης "Ως άκρως παράνομη πράξη" και να προσθέτει πως "το Νοσοκομείο «δαγκώνει» τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί με αυθαίρετες χρεώσεις για παροχή υπηρεσιών Υγείας".

Επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ τιμολόγιο τουρίστριας από την Αυστραλία η οποία κατέβαλε για αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ όπως επίσης 40 ευρώ για την εξέτασή της ως έκτακτο περιστατικό. Αναφέρει μαλιστα η Ομοσπονδία την δωρεάν παροχη υπηρεςιών υγείας σε αλλοδαπούς ασθενείς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως η αξονική τομογραφία εγκεφάλου σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ σταΔημόσια Νοσοκομεία χρεώνεται 71 ευρώ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 157/1991 (σελ. 1047). Την ίδια τιμή εχει η εξέταση σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

"Στη Σαντορίνη ο ευρωπαίος τουρίστας ή μετανάστης χωρίς ΑΜΚΑ χρεώνεται 150 ευρώ και ο τουρίστας ή μετανάστης που κατάγεται από χώρα εκτός Ευρώπης 300 ευρώ.Διπλά Βιβλία..." λεει ο κ. Γιαννάκος και καλεί τον κ. Πανοτόπουλο να πάρει θέση και να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια στιγμή, το ιατρικό προσωπικό φυλλορροεί με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Στις 15 Ιουλίου 2016 που εγκαινιάστηκε το νοςοκομειο Σαντορίνης διέθετε 22 γιατρούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το Κέντρο Υγείας που έκλεισε. "Δεσμεύτηκε τότε ο Πρωθυπουργός για άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου. Σήμερα 2,5 χρόνια μετά τα εγκαίνια οι γιατροί του Νοσοκομείου είναι 23" αναφερει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από τους 26 οι δύο είναι λοιπό επιστημονικό προσωπικό και ένας Ιατρός είναι στο περιφερειακό ιατρείο της Οίας και κάνει μόνο εφημερίες στο Νοσοκομείο.

"Είπε στα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός: Οι γυναίκες θα γεννάνε στον τόπο τους. Με έναν Παιδίατρο και δύο Γυναικολόγους πως θα γίνει αυτο;" Διερωτάται η Ομοσπονδία και συνεχίζει "Επίσης, είχε υποσχεθεί πως θα λειτουργήσει Τεχνητός Νεφρός ώστε οι νεφροπαθείς να μην ξενιτεύονται και να κάνουν αιμοκάθαρση στον τόπο τους. Χωρίς νεφρολόγου ομως πώς θα γίνει αυτό;"

Από την κατάσταση των υπηρετούντων ιατρών φαίνεται ότι η κάλυψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες είναι με έναν ή δύο γιατρούς και ως εκ τούτω δεν καλύπτονται οι εφημερίες όλο το μήνα. Λείπουν τελείως βασικές ειδικότητες Ιατρών (Οφθαλμίατρος, Γαστρεντερολόγος κλπ).

Τέλος, οι Αεροδιακομιδές συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό., δηλαδή 6-10 την εβδομάδα.

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Η διοίκηση του νοσοκομείου Σαντορίνης αρκέστηκε σε μια λακωνική δήλωση σχετικά με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.

«Το γαρ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη ...και πολύ χρόνο σπαταλήσαμε».

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Θεοδωρα

Δεν φτάνει που δεν έχουν γιατρούς και πάμε στην Αθήνα ή ιδιωτικά, θέλουν να δαγκώνουν και τους τουρίστες για να τα κονομαει ο πολακης και η παρέα του

Δημόσειο σου λέει μετά

Άντε να ξαναέρθει ο τουρίστας μετά στο νησί με αυτές τις βλακείες του πολάκη. Με τους κινέζους θα μείνουμε.... Μετά λένε για το πολυιατρείο.... Ιδιωτικό και πάλι ιδιωτικό. Τουλάχιστον δουλεύεις όλο τον χρόνο σαν το σκυλί αλλά ξέρεις οτι αν σου τύχει κάτι θα σε προσέξουν.

Dexter

Φουσκωνει τις τιμουλες ο λαστιχας που εβαλε υπευθηνο ο χοντροκωλακης. Να καμαρωνετε ολοι σας γιδια που τους πστεψατε και τους κανατε νταβατζηδες σας να σας βιαζουν στεγνα και απροκαλυπτα.

Left.grau

Μας ζαλίσανε τα συρίζια πέντε χρόνια για το 'Δημόσιο χαρακτήρα του Νοσοκομείου΄. Κρατικίστικα λαμόγια, τοπικοί δημοσιογραφίσκοι, τοπικοί αποτυχημένοι πολιτευτές, δικηγόροι και ο κάθε ψευτοαριστερός πουθενάς της Σαντορίνης γαυγίζανε για το δημόσιο και κολοκύθια τούμπανα... Κλείσανε το ΚΥ και ανοίξανε ένα τέρας με τους ίδιους γιατρούς, δεκαπλάσια έξοδα, εικοσαπλάσιο διοικητικό προσωπικό-βολέψαμε 150 συριζάκια- ίδιες υπηρεσίες αφού τα αεροπλάνα πάνε κι έρχονται στην Κρήτη με τους τραυματίες. Κοινώς ένα ακριβό μαγαζί για να τρώνε τα κομματόσκυλα του τσίπρα-πολάκη. Φάτε αριστερό παραμύθι, κορόιδα του κέντρου...

Ναι αλλα δεν λετε ομως

Ότι με κάθε επίσκεψη έχεις δωρεάν έλεγχο 24 σημείων για το χειμώνα.

Ναι αλλα με καθε σετ φουλ εξετασεων

Δώρο η ζυγοστάθμιση

Βενζινάς

Χαχαχα έγραψες

seluk

Αφου ο διοικητης του νοσοκομειου ειναι πρωην ιδιοκτητης βουλκανιζατερ δεν περιμενεις κατι καλυτερο. Μπορει ομως να προσφερει δωρεαν ευθυγραμιση στα αυτοκινητα την ωρα που οι ασθενεις ειναι στις κλινες και να φουσκωνει με την τρομπα τα λαστιχα. Ο Πουλακης που τον εβαλε εκρινε οτι ειναι καλος. Τελεια και παυλα.

Πιερία

Μοντάρισμα-ξεμοντάρισμα , μπρος-πίσω, αλλαγή, ζυγοστάθμιση, μπουλόνια, τακάκια ,ανέβασμα -κατέβασμα,να πώς ανεβαίνει το κόστος και πολύ χρόνο σπαταλήσαμε.Α,βάλαμε και αέρα.

Άλλο Σαντορίνη, άλλο Κυψελη

Απόλυτα λογικό γιατί λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς. Που βλέπετε το πρόβλημα;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos1

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, σε μήνυμά του προς τον πατέρα του 18 μηνών αγοριού, δηλώνει ότι μίλησε με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι εντός ολίγων ημερών θα έχει λύσει οριστικά το θέμα

6
SYSKEPSH

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες - Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται

2