Νία Βαρντάλος και Τζον Στάμος συγκεντρώνουν χρήματα για το Λύρειο Ίδρυμα

lyreio

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 δολάρια στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί με το όνομα The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund

Από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες είδαν την περιουσία τους να χάνεται στις φλόγες.

Το Λύρειο Ιδρυμα στον Νέο Βουτζά ήταν ένα από τα θύματα της πυρκαγιάς. Τα κτίρια καταστράφηκαν, όπως και τα αυτοκίνητα και οι χίλιες ελιές από όπου εφοδιάζονταν το λάδι. Εκεί, φιλοξενούνταν 45 ορφανά παιδιά, τα οποία, μετά την καταστροφή, έχουν βρει προσωρινή στέγη στην Ανάβυσσο.

Για την ανοικοδόμηση του Λύρειου ενώνουν τις δυνάμεις τους Νία Βαρντάλος, Τζον Στάμος και Ελληνική Πρωτοβουλία. Μέσα από μια διαδικτυακή εκστρατεία οι δύο ομογενείς σταρ απευθύνουν κάλεσμα για να συγκεντρωθούν πόροι για την ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 δολάρια στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί με το όνομα The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund.

«Πονάει η καρδιά μου γι’ αυτά τα ορφανά παιδιά που έχουν εκτοπιστεί από το σπίτι τους. Ελληνες ανά τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, η ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου είναι ο κατάλληλος τρόπος να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά», δηλώνει η Νία Βαρντάλος.

«Σαν ένας νέος πατέρας, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά, με πληγώνουν βαθιά», αναφέρει από την πλευρά του ο Τζον Στάμος.

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας μέλος του ΔΣ του Λύρειου Ιδρύματος λέγοντας ότι η οικογένειά του το ξεκίνησε το 1967, τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες που η Ελληνική Διασπορά ενώνεται να ξαναχτίσει (το ορφανοτροφείο) για τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lefed-1

Την επιτυχία της ελληνικής αποστολής κάνει μεγαλύτερη το γεγονός ότι στην άσκηση παίρνουν μέρος επαγγελματίες των επίλεκτων σωμάτων του στρατού με μέσο όρο ηλικίας σαφώς πολύ μικρότερο από αυτό των 40 χρόνων των μελών της ΛΕΦΕΔ

tatsopoulos_ar

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής περιέγραψε για πρώτη φορά στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» και τον Αντώνη Σρόιτερ τις δραματικές στιγμές που έζησε με την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του - Οι δύσκολες αποφάσεις στο δρόμο για το Ιπποκράτειο, το 5ωρο χειρουργείο «χωρίς περιθώριο λάθους» και το κλάμα όταν αντίκρισε για πρώτη φορά την γυναίκα του στη ΜΕΘ