Νία Βαρντάλος και Τζον Στάμος συγκεντρώνουν χρήματα για το Λύρειο Ίδρυμα

lyreio

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 δολάρια στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί με το όνομα The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund

Από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες είδαν την περιουσία τους να χάνεται στις φλόγες.

Το Λύρειο Ιδρυμα στον Νέο Βουτζά ήταν ένα από τα θύματα της πυρκαγιάς. Τα κτίρια καταστράφηκαν, όπως και τα αυτοκίνητα και οι χίλιες ελιές από όπου εφοδιάζονταν το λάδι. Εκεί, φιλοξενούνταν 45 ορφανά παιδιά, τα οποία, μετά την καταστροφή, έχουν βρει προσωρινή στέγη στην Ανάβυσσο.

Για την ανοικοδόμηση του Λύρειου ενώνουν τις δυνάμεις τους Νία Βαρντάλος, Τζον Στάμος και Ελληνική Πρωτοβουλία. Μέσα από μια διαδικτυακή εκστρατεία οι δύο ομογενείς σταρ απευθύνουν κάλεσμα για να συγκεντρωθούν πόροι για την ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 200.000 δολάρια στο λογαριασμό που έχει ανοιχθεί με το όνομα The Hellenic Initiative Wildfire Relief Fund.

«Πονάει η καρδιά μου γι’ αυτά τα ορφανά παιδιά που έχουν εκτοπιστεί από το σπίτι τους. Ελληνες ανά τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, η ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου είναι ο κατάλληλος τρόπος να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά», δηλώνει η Νία Βαρντάλος.

«Σαν ένας νέος πατέρας, οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά, με πληγώνουν βαθιά», αναφέρει από την πλευρά του ο Τζον Στάμος.

Ο Μαρκ Χατζηπατέρας μέλος του ΔΣ του Λύρειου Ιδρύματος λέγοντας ότι η οικογένειά του το ξεκίνησε το 1967, τόνισε: «Είμαστε ευγνώμονες που η Ελληνική Διασπορά ενώνεται να ξαναχτίσει (το ορφανοτροφείο) για τα παιδιά, το μέλλον της Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car

Tο βάθος στο οποίο όπου βρίσκεται το όχημα αγγίζει περίπου τα 18 – 20 μέτρα - Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις έρευνες των δυτών της ΕΜΑΚ - Η γυναίκα εξαφανίστηκε τη Δευτέρα

1
themos_arthro

Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη.
Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο

257