Τσελέντης: Κοιτάμε πάρα πολύ τον ανατολικό Κορινθιακό - Έχουν περάσει χρόνια από το σεισμό της Αθήνας

tseledis_arthro

«Ένας μετασεισμός 5 Ρίχτερ δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταξύ 5 και 6, ένας σεισμός της τάξεως 6 Ρίχτερ είναι 33 φορές πιο μεγάλος», σημειώνει ο Άκης Τσελέντης στο ΘΕΜΑ 104,6

Την είδηση ότι γίνονται σεισμικές ερευνητικές εργασίες στην περιοχή του Κορινθιακού  έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης. Ο ίδιος επισήμανε ότι ερευνούν την περιοχή του Κορινθιακού καθώς «σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, σίγουρα υπάρχουν περιοχές που έχουν μαζέψει σεισμικό δυναμικό. Κοιτάμε πάρα πολύ την περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού, επειδή έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από το σεισμό της Αθήνας».

Για το «χορό» των Ρίχτερ στη Ζάκυνθο είπε:  «Η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται όπως την περιμέναμε. Έχουμε πει ότι για αρκετούς μήνες μπορεί να έχουμε φαινόμενα ισχυρών μετασεισμών. Ένας μετασεισμός της τάξεως 5 Ρίχτερ δεν μας ικανοποιεί γιατί μεταξύ 5 και 6, ένας σεισμός της τάξεως 6 Ρίχτερ είναι 33 φορές πιο μεγάλος. Ο πρωινός σεισμός εντάσσεται στα όρια της μετασεισμικής ακολουθίας", δήλωσε.  

Και συνέχισε, λέγοντας: «Εκείνο που με προβληματίζει είναι μήπως έχουμε μετατόπιση σε ένα κοντινό μεγάλο ρήγμα. Το Ιόνιο είναι απρόβλεπτο, μας έχει εκπλήξει πάρα πολλές φορές. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κύριος μετασεισμός έχει γίνει. Ένας μετασεισμός 5,5 Ρίχτερ των προηγούμενων ημερών δεν με ικανοποιεί. Η ακολουθία θα κρατήσει πάρα πολύ καιρό και είναι πιθανό το διάστημα αυτό να έχουμε και μεγάλους μετασεισμούς που μπορεί να φτάσουν το 5.8- 5.9», πρόσθεσε.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων

Οι διαφορετικές απόψεις, αλλά και οι μέθοδοι που ακολουθούνται σχετικά με έναν σεισμό συνεχίζουν να προκαλούν αντιπαράθεση μεταξύ των επιστημόνων, ύστερα και από τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο. 

Σε ερώτηση αν είχε προβλεφθεί αυτός ο σεισμός, ο κ. Τσελέντης απάντησε, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Παπαδόπουλο: «Αν είχαμε 2 ή 3 ή 5 νεκρούς, θα έβγαινε να μας πει ότι τον είχαμε προβλέψει;». 

Παράλληλα, τόνισε ότι «υπάρχουν κάποια δημοσιεύματα στα οποία πρωτοστατεί και ο κύριος αυτός με τις προγνώσεις, ότι δεν δουλεύει τίποτα, ότι το γεωδυναμικό δεν έχει όργανα, ότι οι σταθμοί δεν δουλεύουν. Αυτά δεν ισχύουν. Το Γεωδυναμικό είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μολονότι εγώ ποτέ δεν ήμουν κυβερνητικός υπόλογος ούτε χαϊδεύω την κυβέρνηση, το τελευταίο καιρό έχουν πέσει μεγάλα ποσά χρηματοδότησης τα οποία μας βοηθάνε όχι μόνο να αντικαταστήσουμε όργανα τα οποία έχουν υποστεί βλάβες αλλά να αγοράσουμε και καινούρια όργανα. Δεν καταλαβαίνω πώς αυτός ο κύριος κάθεται και λέει αυτά τα πράγματα και μάλιστα σε μία περίοδο που όλα πάνε πάρα πολύ καλά».

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Rt

Αυτός ο Τσελεντης κάθε φορά τρομοκρατεί τον κόσμο.

ARISTOTELIS

Έχει απόλυτο δίκιο ό καθηγητής Με βάση τα μοντέλα που χρησιμοποιούν ' Θα μπορούσαν βέβαια να είχαν Πιο εξελιγμένα συστήματα Μέτρησης και ανάλυσης δεδομένων Αυτό όμως θα αρκούσε? Είναι έτοιμη ή πολιτεία Για ένα σεισμό άνω του Αριθμού εφτά τής βαθμίδας μέτρησης!...

ΒΑΣΙΛΗΣ1954

Εύχομαι να μην κλάψουμε νεκρούς,στη άκρη του μυαλού μου όμως έχω την πλημμελή αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 1981 στις περισσότερες περιπτώσεις και την κατάσταση πολλών παλιών οικοδομών . Χωρίς να είμαι ειδικός 6,5-7 Ρίχτερ τα έχουμε στο "τσεπάκι"

tom mix

μιζέρια....όλοι σας φταίνε,κάνεις δεν κάνει καλά την δουλειά του,μόνο εσείς που σχολιάζετε.....Ο άνθρωπος είναι επιστήμονας,η χώρα είναι σεισμογενης,οι αλκυονιδες έχουν 37χρόνια να κάνουν σεισμό....Εάν κάνουν θα είναι πάνω από 6,7 που έκαναν την τελευταία φορά,ξέρετε τι σημαίνει αυτό????λοιπόν....Ο άνθρωπος απλά υπενθυμίζει να μην ξεχνιόμαστε......εσείς θα τον φάτε σε λίγο....όλοι ξερόλες.....όλοι πονηρηδηδες....

Χμμμ...

Κορινθιακο αθηνα και ο περίγυρος εχει να κουνηθει δυνατα απο το 1999.Απο τοτε τον περιμενουμε τον εγκελαδο.Καποια στιγμη θα ερθει.Τοσα χρονια πανε.Δε το λες και προβλεψη αυτο το πραγμα...Εγω παντως δε παω πουθενα.Στην Ελλαδα ζω σε μια σεισμογενη περιοχη.Και να κουνηθω λιγακι τι εγινε;

Seis

Σεισμολόγος είναι ο επιστήμονας ο οποίος θα σου αποκαλύψει μεθαύριο οτι ο σεισμός που έγινε χθες τον είχε προβλέψει 3 μήνες πριν και που για κάποιο λόγο δεν ανακοίνωσε τότε την πρόβλεψή του και εσύ θα πρέπει να μείνεις έκπληκτος από την αποκάλυψη του...! Οι μεγάλοι σεισμοί είναι λίγο πολύ προβλέψιμοι σε μία περιοχή αφού επανέρχονται περιοδικά σε διαστηματα ετών.. Έτσι εαν μια περιοχή δίνει έναν μεγάλο σεισμό π.χ. κάθε 30 χρόνια και τώρα έχουν περάσει 35 από τον προηγούμενο, η πιθανότητα για έναν μεγάλο σεισμό είναι μεγαλύτερη από ότι μία δεκαετία πριν !

Ἔρευνα: Οἱ Ἕλληνες θεωροῦν ὅτι ὑπάρχει στενή σχέση ἐθνικῆς καί θρησκευτικῆς ταυτότητας

Ἔρευνα τοῦ ἀμερικανικοῦ «Pew Research Center» ἀποκαλύπτει πώς τό 76% τῶν Ἑλλήνων θεωρεῖ ὅτι τό νά εἶναι χριστιανοί σημαίνει πώς εἶναι «ἀληθινοί Ἕλληνες».

khan

μην τον κοιτάς και πάρα πολύ τον ανατολικό Κορινθιακό γιατί θα νομίσει ότι του την πέφτεις.

Συγκλονίζει ὁ γαμπρός τοῦ ἐθνομάρτυρα: Ὁ Κωνσταντῖνος ἔφυγε χαμογελαστός!

Κωνσταντίνος Κατσίφας... Ενας σύγχρονος Παυλος Μελάς... Ένας εθνομαρτυρας... Ένας εμπνευστης... Ενας αγνός, νηφαλιος, πατριώτης... Εκανε την υπερβαση... Επελεξε τον θάνατο... Νίκησε τον θάνατο... Ξεπέρασε τον εαυτό του...

σεισμοί

Οι σεισμοί αυτοί είναι εξαιτίας των γεωτρύπανων που ψάχνουν για υδρογονάνθρακες. Οι σεισμολόγοι έχουν οικονομικούς λόγους (ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά, οικολογική καταστροφή) που δεν το αναφέρουν. Έστω για τα μάτια του κόσμου να κάνουν μία μικρή σύνδεση. Σε άρθρο του documento το 2017 ο Τσελέντης ζητά ουσιαστική και σε βάθος μελέτη για αυτό το ζήτημα. Τώρα σιγή ιχθύος...

Liak

Δεν ξέρεις τι λες... Οι σεισμοί προκαλούνται απο μεσα , γιατί την χτύπανε από το εσωτερικό οι κάτοικοι της κοίλης Γης .. πιθανών είτε γιατί ρίχνουν βόμβες είτε για ψάχνουν για πετρέλαιο και αυτοί στον κοινό μας φλοιό.

ε άμα το έγραψε το Documento του ΜπαξΜπάνυ

δε χωράει η παραμικρή αμφιβολία....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης