Μήνυση του Δήμου Αθηναίων για την υπόθεση της κινεζικής χρυσής βίζας

Μήνυση του Δήμου Αθηναίων για την υπόθεση της κινεζικής χρυσής βίζας

Ο δήμος κάνει λόγο για πλαστό πιστοποιητικο και πλαστογραφία

pos
«Δηλώνουμε πλήρη άγνοια για την ύπαρξη του εγγράφου αυτού και της μήνυσης. Συνακολουθα ουδέποτε έχουμε κανει χρήση του φερόμενου εγγράφου ή άλλου παρόμοιου με αυτό. Σαφέστατα και κατηγορηματικά η εταιρεία μας δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης της βίζας.»

Αυτό δηλώνει η υπεύθυνη του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου σε απάντηση των δημοσιευμάτων που φέρουν το Δήμο Αθηναίων να έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά της εταιρείας.

Η εταιρεία δηλώνει πλήρη άγνοια για το θέμα δεδομένου ότι άλλωστε, όπως επισημαίνει, ασχολείται με την κατασκευή, την εκμίσθωση, την πώληση και διαχείριση ακινήτων και όχι με τη χρυσή βίζα.

Επισημαίνει ότι θα υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων σε σχέση με το εν λόγω έγγραφο, το οποίο θεωρεί πλαστό.

Επισυνάπτεται το έγγραφο της μηνυτήριας αναφοράς του Δήμου Αθηναίων.

Ευ. Παπαευαγγέλου: Νόμιμες οι συναλλαγές που έγιναν

Νωρίτερα, πληροφορίες έφεραν το Δήμο Αθηναίων να έχει καταθέσει μήνυση κατά της εταιρείας.

Κλείσιμο
Προσωπική ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση της πώλησης ακινήτων σε Κινέζους «σπάζοντας» τα capital controls της Κίνας εξέδωσε ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, μέχρι πρόσφατα αντιπρόεδρος της Jumbo.

Σε αυτή υπογραμμίζει ότι οι συναλλαγές ήταν καθόλα νόμιμες αφού η εταιρεία το μόνο που έκανε είναι να πουλάει ακίνητα σε ενδιαφερόμενους που διέθεταν χρήματα.

«Η εταιρεία μας, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης δεν έχει καμία εμπλοκή για την έκδοση της βίζας από τους αγοραστές. Εφόσον οι συναλλαγές μέσω POS εγκρίθηκαν από τα θεσμικά συστήματα του κατόχου κάρτας καθώς και από του κατόχου συσκευών, η πράξη είναι νόμιμη», σημείωνει μεταξύ άλλων

Παράλληλα ο κ. Παπαευαγγέλου επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει η παραμικρή εμπλοκή της Jumbo στις δραστηριότητες της Destiny.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Μια σειρά από αναληθή δημοσιεύματα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η σύγχυση των προϋποθέσεων χορήγησης GOLDEN VISA, η νομιμότητα των πωλήσεων και της διαφάνειας της όλης συναλλαγής και η πρωτοφανής παρανόηση που έχει δημιουργηθεί με οδήγησαν να επισημάνω τα κάτωθι:

Συμμετέχω εδώ και 50 έτη δυναμικά στο ελληνικό επιχειρείν, ενώ διαθέτω και συνδικαλιστική παρουσία μέσα από διάφορους φορείς όπου είναι γνωστή η ακέραια πορεία μου. Σηματωρός των ενεργειών μου πάντα η αναζήτηση νέων ευκαιριών και ποτέ στη ζωή μου δεν έδωσα λαβή για αρνητικά σχόλια αναφορικά με τις επενδυτικές επιλογές μου.

Στο πλαίσιο αυτό διείδα επιχειρηματική ευκαιρία στον κλάδο του Real Estate, αφενός γιατί οι τιμές ήταν ελκυστικές ενώ υπήρχαν κατά τη γνώμη μου κενά στην αγορά και αφετέρου διότι εκτιμούσα και εκτιμώ ότι το τουριστικό Real Estate στην ομορφότερη χώρα στον κόσμο μπορεί κάλλιστα να αναπτυχθεί.

H εταιρία

Η εταιρία μας DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ έχει συσταθεί νόμιμα στην Ελλάδα και λειτουργεί σύννομα. Σκοπός της είναι η ανέγερση κτιρίων, ανακαίνιση ακινήτων, αγοραπωλησία ακινήτων μεταξύ άλλων όπως φαίνεται από το καταστατικό μας.

Η εταιρία μας ζήτησε και πήρε με νόμιμες διαδικασίες από 2 ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα POS τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κίνα, με σκοπό την πώληση ακινήτων.
Οι πληρωμές μέσω των POS έγιναν με χρήση ονομαστικών χρεωστικών καρτών των αγοραστών που είχαν εκδοθεί από τις τράπεζές τους.

Όλες οι συναλλαγές μέσω των καρτών εγκρίθηκαν ως νόμιμες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και τα τραπεζικά ιδρύματα και εκτελέστηκαν. Τα ποσά από τα POS που ήταν συνδεδεμένα πιστώθηκαν στον εταιρικό μας ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό που ήταν συνδεδεμένα τα POS.

Η διαδικασία της αγοραπωλησίας των ακινήτων γίνεται με καθόλα νόμιμο τρόπο και με συναλλαγές διατραπεζικές από την αρχή έως και το τέλος. Το τίμημα κατά τη διαδικασία του συμβολαίου δίνεται με δίγραμμες τραπεζικές επιταγές ή με τραπεζικά εμβάσματα από το λογαριασμό του αγοραστή .

Με λίγα λόγια όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται είναι διατραπεζικές και διαφανείς.

Η εταιρεία μας, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης δεν έχει καμία εμπλοκή για την έκδοση της βίζας από τους αγοραστές.

Εφόσον οι συναλλαγές μέσω POS εγκρίθηκαν από τα θεσμικά συστήματα του κατόχου κάρτας καθώς και από του κατόχου συσκευών, η πράξη είναι νόμιμη (πχ στην αρχή που επιβλήθηκαν capital controls δε μπορούσε ο Έλληνας κάτοχος κάρτας (χρεωστικής ή πιστωτικής να αγοράσει διαδικτυακά από κατάστημα εξωτερικού πχ Amazon).

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή αφορά τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της GOLDEN VISA από τους ενδιαφερόμενους και επουδενί δεν καθιστά το συμβόλαιο της πώλησης άκυρο ή μη νόμιμο και αδιαφανείς την όλη συναλλαγή.

Επίσης να ληφθεί υπόψη και να εκτιμηθεί ότι πλέον στην χώρα μας, επιβάλλεται με νόμο για λόγους διαφάνειας η χρήση των POS ακόμα και στους πιο μικρούς επαγγελματίες.

Ο νόμος

Σχετικά με το νόμο 4251/2014 και τη διευκρινιστική εγκύκλιο αυτού της από 24.7.2018 αφορά την τελική φάση της αγοραπωλησίας κατά την οποία η πώληση γίνεται με δίγραμμη τραπεζική επιταγή. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση visas ώστε να είναι έγκυρη

Διευκρινίζουμε ότι ο μεγαλύτερος όγκος πράξεων της Destiny έχει πραγματοποιηθεί πριν από της 24.7.2018 ημερομηνία απόφασης της περιφέρειας. Σκοπός του νομοθέτη είναι η διαφάνεια. Όλες οι επιχειρήσεις υποχρεώνονται να παίρνουν POS ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια.

Να υπογραμμίσω εδώ ότι η παραίτηση μου από το Δ.Σ. της Jumbo έγινε για λόγους ηθικής τάξεως. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η εταιρία Jumbo δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα της δικής μου εταιρίας DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ.

Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Καταλήγοντας θα μου επιτρέπατε να καταθέσω και την άποψη μου εδώ δεδομένου ότι για να ξεπλυθεί βρώμικο χρήμα πρέπει πρώτα να υπάρχει βρώμικο χρήμα, να έχει προηγηθεί άλλο έγκλημα . Βρώμικο είναι το χρήμα που προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα όπως απάτη, ληστεία, εμπόριο ναρκωτικών. Στην περίπτωση μας η DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ εισπράττει καθαρά χρήματα μέσω του τραπεζικού συστήματος για νόμιμες εργασίες».

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης