Υπόθεση Hospitalia: Το ξέπλυμα έχει παραγραφεί είπαν οι συνήγοροι Μαρτίνη για τα 3,1 εκατ. μάρκα

Υπόθεση Hospitalia: Το ξέπλυμα έχει παραγραφεί είπαν οι συνήγοροι Μαρτίνη για τα 3,1 εκατ. μάρκα

O  πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης δικάζεται μαζί με τη σύζυγό του και ένα ακόμη πρόσωπο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων

martinis
Τον ισχυρισμό ότι η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων έχει υποπέσει σε παραγραφή καθώς έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που φέρεται να τελέστηκε, προέβαλαν σήμερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της «Hospitalia» με κεντρικό πρόσωπο τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Μαρτίνης δικάζεται μαζί με τη σύζυγό του και ένα ακόμη πρόσωπο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα αυτά τα οποία οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι ξέπλυναν φέρεται να προέρχονται από την γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού «Hospitalia International» και σύμφωνα με το κατηγορητήριο δόθηκαν ώστε ο Ανδρέας Μαρτίνης να την προτιμήσει ως προμηθεύτρια του «Ερρίκος Ντυνάν».

«Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη» δήλωσε ο Ανδρέας Μαρτίνης και προσέθεσε: «Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε έκλεψα».

Στο ακροατήριο, τώρα, οι συνήγοροι των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση, έθεσαν θέμα παραγραφής της κατηγορίας του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος υποστηρίζοντας πως έχει παρέλθει διάστημα 15 ετών, από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο.

Μάλιστα, οι συνήγοροί των κατηγορουμένων υπέβαλλαν εγγράφως τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να τους μελετήσει.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί και στη συνέχεια αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης