Δολοφονία Κατσίφα: «Η αστυνομία δεν ήθελε τη σύλληψη αλλά την εκτέλεση» επιμένει ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας

Δολοφονία Κατσίφα: «Η αστυνομία δεν ήθελε τη σύλληψη αλλά την εκτέλεση» επιμένει ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας

Είπε στο ΘΕΜΑ 104,6: «Το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος ήταν ήρεμος και έγινε μια φραστική αντιπαράθεση με αστυνομικούς αλλά δεν ξέρουμε τον λόγο. Στη συνέχεια εμφανίστηκε με όπλο στην πλατεία αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει γιατί πυροβόλησε στον αέρα»

katsifas-new-ft
«Η αστυνομία δεν επιθυμούσε τη σύλληψή του Κωνσταντίνου Κατσιφά αλλά την εκτέλεσή του. Βεβαίωςέκανε παράνομη πράξη αλλά ένα σοβαρό κράτος δεν συμπεριφέρεται έτσι». Αυτό δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρώην πρόεδρος της πολιτικής οργάνωσης Ομόνοια, Λεωνίδας Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το πρωί της Κυριακής ο Κωνσταντίνος ήταν ήρεμος και έγινε μια φραστική αντιπαράθεση με αστυνομικούς αλλά δεν ξέρουμε τον λόγο. Στη συνέχεια εμφανίστηκε με όπλο στην πλατεία αλλά δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει γιατί πυροβόλησε στον αέρα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή για το τι συνέβη αρχικά στους Βουλιαράτες ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι «στο πρώτο περιστατικό στην πλατεία πυροβόλησε στον αέρα. Το πιθανότερο σενάριο είναι ένας αστυνομικός να του έδειξε το όπλο σαν να ήθελε να του πει κοίταξε τι σε περιμένει».

«Η αστυνομία είπε ότι βγήκε όρθιος με το όπλο σαν να ήθελε να πεθάνει. Ακόμα και αν αυτός να ήθελε να πεθάνει, ένα κράτος δεν σκοτώνει κάποιον ό,τι αδίκημα και να έχει κάνει» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας.

Κατά τον ίδιο «υπάρχουν πολιτικά κίνητρα γιατί την προηγούμενη ημέρα είχε παραιτηθεί ο Αλβανός υπ. Εξωτερικών γιατί είχε αποδειχθεί η εμπλοκή του αδερφού του σε εμπόριο ναρκωτικών. Με όλα αυτά τα σκάνδαλα της έκατσε γάντι για να στρέψει την κοινή γνώμη προς άλλη κατεύθυνση».

«Υπήρχαν πάνω από 100 αστυνομικοί που τον είχαν περικυκλώσει και ήταν αδύνατο να διαφύγει. Ό,τι και να μπορούσε να κάνει δεν μπορούσε να ξεφύγει. Ήταν σε ένα παλίο υδραγωγείο και γύρω-γύρω ήταν αστυνομικοί» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Παππά «οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν στους Έλληνες εμπειρογνώμονες να κάνουν τη δική τους εξέταση».

Ο Λεωνίδας Παππάς κατήγγειλε, τέλος, ότι «υπάρχει μια προσπάθεια από το αλβανικό κράτος να απογυμνώσει περιουσιακά την ελληνική μειονότητα. Το αλβανικό κράτος με δικαστήρια και άλλες κρατικές υπηρεσίες δίνει τεράστιες εκτάσεις της ελληνικής μειονότητας από απόγονους υποτιθέμενων αγάδων της οθωμανικής περιόδου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης