Βίντεο: H σημαία του Κατσίφα που προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών

Βίντεο: H σημαία του Κατσίφα που προκάλεσε την αντίδραση των Αλβανών

Σύμφωνα με καταγγελίες η παρουσία της ελληνικής σημαίας στον Κοζιάκα, που ο Κατσίφας είχε ανεβάσει, προκαλούσε αντιδράσεις Αλβανών εθνικιστών της περιοχής

simaia1
Βίντεο που ανήρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook πριν από τρεις εβδομάδες ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, δείχνει την ελληνική σημαία να κυματίζει επάνω σ' 'εναν σταυρό στις πλαγιές του όρους Κόζιακα επάνω από το χωρίο Βουλιαράτες, ιδιαίτερη πατρίδα του θύματος. Kάτω από το βίντεο, ο ίδιος είχε γράψει: “Βόρεια Ήπειρος Γη ΕΛΛΗΝΙΚΗ. !!! Άπ τα κόκαλα βγαλμένη τον Ελλήνων τα ιερά !!!”



Σύμφωνα με καταγγελίες η παρουσία της ελληνικής σημαίας στον Κοζιάκα, που ο Κατσίφας είχε ανεβάσει, προκαλούσε αντιδράσεις Αλβανών εθνικιστών της περιοχής, ενώ το θύμα φέρεται να είχε δεχτεί ενοχλήσεις απο άνδρες της τοπικής αστυνομίας, προκειμένου να την απομακρύνει από τον ιστό-σταυρό..

Και πέρυσι, ανήμερα της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, η ελληνική σημαία κυμάτιζε στο Κοζιάκα, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αφού το χωριό Βουλιαράτες αναγνωρίζεται επισήμως από τις αλβανικές αρχές ως μειονοτικό με τους κατοίκους να έχουν το δικαίωμα να τιμούν δημόσια τα εθνικά μας σύμβολα.

Ο Κατσίφας ήταν νέος με μεγάλες πατριωτικές ευαισθησίες, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις του στα social media, από τις οποίες δεν προκύπτει οποιαδήποτε σχέση με την Χρυσή Αυγή, όπως επιχειρούν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Κλείσιμο
simaia2

Ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει στην παρουσία μεγάλης ομάδας Βορειοηπειρωτών στα τελευταία μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, κρατώντας και την τεράστια ελληνική σημαία, που είχε γίνει viral στα social media.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης