Η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής μαίνεται ανεξέλεγκτη - Εκκενώνεται ο Κάμπος

Η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής μαίνεται ανεξέλεγκτη - Εκκενώνεται ο Κάμπος

Στην περιοχή της πυρκαγιάς  επιχειρούν 74  πυροσβέστες με  34 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη - Στα 7 μποφόρ οι άνεμοι -  Ο ουρανός έχει γεμίσει από πυκνούς καπνούς

xalkidiki_arthro
Ανεξέλεγκτη μαίνεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής, με την Πυροσβεστική να έχει εισηγηθεί την εκκένωση του Κάμπου λόγω των πυκνών καπνών που υπάρχουν στην περιοχή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 05:40, σε πευκοδάσος και στην περιοχή επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο και 4 αεροσκάφη. Tο έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ. 

pirosv_sithonia


Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση.


Κλείσιμο
φωτιά Σιθωνία 1

φωτιά Σιθωνία 2


Φωτιά Σιθωνία 2


Πληροφορίες ανέφεραν νωρίς το πρωί  ότι στον οικισμό της Σάρτης υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργούσε η κινητή τηλεφωνία. Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο xalkidikinews.gr, δόθηκε εντολή από την πυροσβεστική να εκκενωθούν τα σπίτια και οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται από την πάνω πλευρά του δρόμου στον οικισμό Σάρτη, προς το δάσος, ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Σάρτης.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM"», είχε δηλώσει το πρωί ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη [...], Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας», ανέφερε νωρίτερα.
fwtia5
fwtia4


Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, μετά τις 11 το πρωί, από τον γραμματέα του αντιδημάρχου Σιθωνίας τις τελευταίες δυο ώρες έχει επανέλθει το ρεύμα στην περιοχή.

Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρού μέχρι και τη διασταύρωση της Συκιάς.





fwtia3
fwtia2
fwtia1

fire3
fire2
fire1





Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ - xalkidikinews.gr

Δείτε βίντεο: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης