Καταγγελία που προκαλεί αίσθηση: Πλιάτσικο στα κατεστραμμένα σπίτια στο Μάτι, τρεις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά

Καταγγελία που προκαλεί αίσθηση: Πλιάτσικο στα κατεστραμμένα σπίτια στο Μάτι, τρεις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά

Με ανάρτησή του στο Facebook, κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει την έλλειψη αστυνόμευσης, μολονότι, αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τα φαινόμενα του πλιάτσικου είχαν αντιμετωπιστεί με ενίσχυση των περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχείς προσαγωγές Ρομά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης

pliatsiko_mati
Τον εφιάλτη του πλιάτσικου στα κατεστραμμένα σπίτια τους ζουν εκ νέου οι κάτοικοι στο Μάτι, τρεις μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά, που κόστισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει την έλλειψη αστυνόμευσης, μολονότι, αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τα φαινόμενα του πλιάτσικου είχαν αντιμετωπιστεί με ενίσχυση των περιπολιών της Ελληνικής Αστυνομίας και συνεχείς προσαγωγές Ρομά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Μάκρης.

Αναλυτικά η ανάρτηση-καταγγελία στο Facebook:

«Την Δευτέρα 15/10 2018, οι συντονιστικές επιτροπές κατοίκων Ματιού και Ν.Βουτζα, στείλαμε επιστολή στην κ. Γεροβασιλη, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Ζητούσαμε, την συνέχιση της δέσμευσης του κ. Σκουρλετη, που ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά την παραίτηση Τοσκα, είχε δώσει στις συντονιστικές επιτροπές. Δέσμευση που υλοποίησε, μια και στο μικρό Μάτι, το περιπολικό της Αμέσου Δράσεως, οι 4 μοτοσυκλέτες της ομάδας Δ.Ι.ΑΣ και οι συνεχόμενες περιπολίες τους, ήταν οφθαλμοφανεστατες. Οι προσαγωγές Ρομά στο Α.Τ. Ν.Μάκρης, από την Τροχαία, που επίσης υπήρχε στο Μάτι, ήταν τις πρώτες μέρες καθημερινές, με αποτέλεσμα οι επισκέψεις τους (των Ρομά), να ελαχιστοποιηθούν. Από τις αρχές Οκτώβρη η κατάσταση η κατάσταση τείνει να γίνει ανυπόφορη και επικίνδυνη. Τι άλλαξε από τις αρχές Οκτώβρη; Γιατί έφυγαν απο το Μάτι όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας; Πως θέλετε να αντιδράσει, ένας πυροπληκτος κάτοικος του μαρτυρικού Ματιού, που έχοντας ζήσει την Κόλαση, έχοντας θρηνήσει φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα, έχοντας χάσει κάθε υπομονή μετα από 3 μήνες ξεσπιτωμενος , έρθει πρόσωπο με πρόσωπο, με ανθρώπους που "ξεκοιλιαζουν" τις σωλήνες, από το κουφάρι του κατεστραμμένου σπιτικού του; ΜΗΝ μας βάλετε σε άλλες περιπέτειες. ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ ΤΑΞΗΣ Α Υ Ρ Ι Ο 23/10/18».
facebook-screenshot01





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης