«Σωτηρία»: Γέμισαν ράντζα οι διάδρομοι της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής

«Σωτηρία»: Γέμισαν ράντζα οι διάδρομοι της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής

Τριάντα ασθενείς στη λίστα αναμονής για μια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής

rantza
«Πρόβα τζενεράλε» για το σκηνικό που θα διαμορφωθεί σε λίγες εβδομάδες στα δημόσια νοσοκομεία με το κύμα της εποχικής γρίπης και των χειμερινών ιώσεων, αποτελεί η εικόνα της 3ης Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπως τη μεταφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).


«Το αδιαχώρητο»: αυτές τις λέξεις χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία για να περιγράψει τι συμβαίνει το τελευταίο 24ωρο στην 3η Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος. «Σήμερα 6 ασθενείς νοσηλεύονται στον διάδρομο της κλινικής σε ράντζα και άλλοι 4 φιλοξενούνται σε άλλη κλινική. Προσωπικό, ασθενείς και συνοδοί κάνουν...σλάλομ ανάμεσα στα ράντζα» αναφέρει στην καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ.

Και φυσικά όλοι τρέμουν με το τι μέλλει γενέσθαι σε λίγες εβδομάδες που όπως κάθε χρόνο η εποχική γρίπη θα εμφανιστεί στην Ελλάδα.


ΠΟΕΔΗΝ: παιχνίδια με τις ΜΕΘ κάνει η κυβέρνηση


Τουλάχιστον 30 ασθενείς βρίσκονται στη θλιβερή λίστα αναμονής για εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που έχει την «πρωτοτυπία» να διατηρεί το σύστημα δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Δηλαδή 30 ασθενείς νοσηλεύονται ήδη σε νοσοκομεία και έχει κριθεί αναγκαία η εισαγωγή τους σε ΜΕΘ, μόνο που για να γίνει αυτό πρέπει να «ελευθερωθεί» κρεβάτι σε ΜΕΘ!


Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ πρόκειται για «χρόνια πάθηση» του ΕΣΥ. Οι λειτουργούντες κλίνες ΜΕΘ σήμερα είναι 420. Παραμένουν κλειστές 150, αν και εξοπλισμένες λόγω ελλείψεων προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών).


tot3_2
tot2
tot1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης