Ένταση στο Νοσοκομείο του Κιλκίς - Ο διοικητής χτύπησε εργαζόμενη

kilkis1

Σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της - Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου) - Της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια τριών ημερών

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το μεσημέρι ο διοικητής του νοσοκομείου στο Κιλκίς, επειδή φέρεται ότι χτύπησε μία εργαζόμενη του νοσοκομείου.

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της φέρνει στο φως της δημοσιότητας περιστατικό που φέρεται να σημειώθηκε στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς συνελήφθη χθες από την Αστυνομία με την αυτόφωρη διαδικασία και πέρασε πέντε ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς γιατί χειροδίκησε κατά υπαλλήλου».

Και συνεχίζει «Αν είναι δυνατόν. Τι άλλο θα δούμε με κάποιους τσαμπουκάδες Διοικητές Νοσοκομείων. Να είχαν προϊστάμενο Αν. Υπουργό να έμοιαζαν.

Χθες το μεσημέρι (22/10/2018) 13:30 υπάλληλος της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με σοβαρά προβλήματα υγείας διαπιστωμένα από ΚΕΠΑ πήγε στο γραφείο του Διοικητή και ζήτησε ραντεβού από την Γραμματέα του για να θέσει ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή αντιμετώπισή της.

Πριν μία εβδομάδα είχε επισκεφθεί και τον Αν. Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας και έθεσε τα προβλήματα που την απασχολούν. Ο Αν. Διοικητής της ΥΠΕ υποσχέθηκε την παρέμβασή του στον Διοικητή του Νοσοκομείου κάτι που προφανώς έκανε. Αυτό εκνεύρισε τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής άκουσε την συνομιλία της υπαλλήλου με τη Γραμματέα του για το ραντεβού που ζητούσε αφού ήταν στην πόρτα του γραφείου του και αναίτια επιτέθηκε στην υπάλληλο.

Την έσπρωχνε βίαια και χειροδίκησε εναντίον της. Η υπάλληλο υποβασταζόμενη επισκέφθηκε τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Οι ιατροί διαπίστωσαν τον τραυματισμό της (χειροδικία, κάκωση ώμου). Μάλιστα της χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 3 ημερών.

Υποβλήθηκε μήνυση στον Διοικητή από την υπάλληλο και ο Διοικητής συνελήφθη και κρατήθηκε 5 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση του Κιλκίς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκε στην υπάλληλο και σήμερα θα καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα.

Αν έχει «λίγη τσίπα» ο Αν. Υπουργό Υγείας θα πρέπει σήμερα να παραιτήσει τον «τσαμπουκά» Διοικητή ο οποίος αντί να ασχολείται με το Νοσοκομείο που στην κυριολεξία καταρρέει, τιμωρεί, χειροδικεί όποιον διαφωνεί με την αλλοπρόσαλλη διοίκησή του. Τιμωρείται όποιος διεκδικεί καλύτερες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας.

Τι άλλο θα δούμε.

Νέο ύφος και ήθος από την πρώτη φορά «αριστερή» κυβέρνηση».

Στη Βουλή η καταγγελία περί βιαιοπραγίας

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς προς τον Υπουργό Υγείας για καταγγελία περί βιαιοπραγίας του Διοικητή σε βάρος εργαζομένης του νοσοκομείου.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

«κ. Υπουργέ,

Στο νοσοκομείο του Κιλκίς τους τελευταίους μήνες βιώνουν τόσο οι εργαζόμενοι , όσο και οι απλοί πολίτες μια απαράδεκτη, σε όλα τα επίπεδα, συμπεριφορά του νέου διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος μετακινήθηκε στον ακριτικό νομό μας μετά από προφανώς «επιτυχή» θητεία του στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έγινε γνωστός στην κοινωνία του Κιλκίς για τη μεγάλη του έφεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όπου υμνεί κάθε τι «συριζαίικο» και ταυτόχρονα υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο αυτής. Βέβαια, η εικόνα ενός κρατικού λειτουργού, ο οποίος μη σεβόμενος τη θέση και την ιδιότητα του, με αισχρό πολλές φορές τρόπο, αναλώνεται σε αυτές τις δημόσιες παρεμβάσεις του, θα είχε ίσως λίγη σημασία αν δεν είχε αντίκτυπο και στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο διοικητής κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να έρθει σε πλήρη αντιπαράθεση με το εκλεγμένο σωματείο των εργαζομένων, να μιλήσει απαξιωτικά για το ρόλο τους και μάλιστα να το πράξει αυτό μέσα από τα παράθυρα των τοπικών τηλεοπτικών μέσων. Ταυτόχρονα υπήρξαν επίσημες καταγγελίες για μη τήρηση του νόμου σε τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης .Αποκορύφωμα αυτής της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς του αποτέλεσε χθεσινό περιστατικό βιαιοπραγίας το οποίο κατήγγειλε εργαζόμενη ότι υπέστει από τον ίδιο και μάλιστα ότι της προκλήθηκε κάκωση στον δεξιό ώμο. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβει εντός του νοσοκομείου και μετά την υποβολή εγκλήσεως επιλήφθηκε του περιστατικού το Α.Τ. Κιλκίς. Ήδη και μετά από αυτό το περιστατικό επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζομένους του νοσοκομείου.

κ. Υπουργέ,

Απέφυγα τόσο καιρό να σας γνωστοποιήσω ζητήματα τα οποία άπτονται της λειτουργίας και συμπεριφοράς του διοικητή, καθώς δυστυχώς στο χώρο της υγείας υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα και ανεπάρκειες που δίνουν έδαφος στον αντιπολιτευτικό λόγο και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Όμως δεν μπορεί πλέον να μένει ασχολίαστη η αυταρχική και επιθετική αυτή συμπεριφορά που προσβάλλει την προσωπικότητα των εργαζομένων στο νοσοκομείο. Η παραμονή του συγκεκριμένου προσώπου στη θέση αυτή καθιστά πλέον συνυπεύθυνους όλους, όσοι τον επέλεξαν αλλά και όλους , όσοι κατά την αρμοδιότητα τους δεν πράττουν τα νόμιμα και ανέχονται τις συμπεριφορές αυτές οι οποίες είναι γνωστές και στη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ.

1. Προτίθεστε να δώσετε εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για το αναφερόμενο περιστατικό για το οποίο έχει κατατεθεί έγκληση σε βάρος του διοικητή του νοσοκομείου;

2. Προτίθεστε να καλέσετε το σωματείο των εργαζομένων αλλά και την ένωση των γιατρών προκειμένου να σας εκθέσουν τη δυσλειτουργία σε βάρος του νοσοκομείου που δημιουργείται από τον τρόπο λειτουργίας και άσκησης των καθηκόντων του συγκεκριμένου διοικητή;»

Δείτε την ιατρική γνωμάτευση ΕΔΩ.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ποιος ξερει τι τσολι

Θα ήταν. Αλλά εκεί βλέπω τις αναρρωτικες τις έχουν για πρωινό. Για τραβα στον ΙΤ να δούμε αν θα ζητήσεις αναρρωτική για το χεράκι σου.

Σαν

εσένα αποκλείεται να ήταν!!!

manolis

ΞΥΛΟ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ.. ΣΟΥΠΕΡ!

@12:46

Λiγn υπομovή εσείς οι γαλάζιoι μιζαδόρoι. Τώρα μας σώζουv οι μαδoύρoι... σε κάvα χρόvo θα μας σώσετε εσείς, ξαvά!

GS

Οι 'καλοί αριστεροί' δεν τα κάνουν αυτά, ψέματα γράφετε, ο πάνσοφος και πανέξυπνος ελληνικός λαός δεν μπορεί να ψήφισε λάθος...

Κaterina

Διορισμένος απο το σύριζα κανας "επιτυχημένος" και "εξειδικευμένος"βενζινάς με βουλκανιζατερ και αυτός φίλος του κόμματος που τον έκαναν διευθυντή σε νοσοκομείο στη μπανανα ρεπάμπλικ. (ΚΟΚΚΙΝΗ) ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σώπα καημενη

Κατευθείαν να υπερασπιστείς τη γκόμενά χωρίς να ξέρεις τι προηγήθηκε; άντε στη κουζίνα σου καημένη.

Οτι και να προηγηθηκε

οταν εισαι διοικητης δημοσιας υπηρεσιας και μαλιστα Νοσοκομειου οφειλεις να φερεσαι αναλογα. Ετσι σας εμαθαν στο κομμα φαινεται και για αυτο σου φαινεται λογικο εσενα. Και η ΧΑ κανει κατι παρομοια σεμιναρια. Να παρακολουθησεις και αυτα να παρεις το μαστερ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elpidoforos

«Το αξίωμα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου αναγνωρίζει τις εξαιρετικές ικανότητες και το ρόλο του στην προώθηση της αποστολής της Εκκλησίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

19340122_303

Στο μικρό νησί με τους 8.500 κατοίκους η συνύπαρξη μεταξύ ντόπιων και προσφύγων λειτουργεί καλύτερα από ό,τι αλλού, δηλώνει ο Μπόρις Τσεσιρκόφ, συντονιστής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

2