Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Πού οφείλεται η απότομη αλλαγή του καιρού - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

kairos_0
Χωρίς σημαντικές βροχές θα κυλήσει ο καιρός σήμερα αλλά και το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, όμως από την Δευτέρα ψυχρές αέριες μάζες από την Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και δημιουργήσουν ευνοικές συνθήκες για να έχουμε βροχές καιταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός θα αλλάξει σταδιακά από την Κυριακή. Τη Δευτέρα οι βροχές θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, ενώ θα υπάρξει άστατος καιρός στη χώρα και χιόνια στα ορεινά.

Οι περισσότερες βροχές, τοπικά ισχυρές την Τρίτη θα σημειωθούν στα νότια της χώρας.

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μια διαταραχή χειμωνιάτικου τύπου ενδέχεται να αλλάξει τον καιρό με ακόμη μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας.

Η αλλαγή αυτή αναμένεται μετά την 26η Οκτωβρίου.

Πού οφείλεται αυτή η απότομη αλλαγή καιρού

Η ανατροπή της καιρικής κατάστασης θα συμβεί επειδή ψυχρές αέριες μάζες της μέσης τροπόσφαιρας από τη Βόρεια Ευρώπη, θα περάσουν από τα ανατολικά κράσπεδα του Αντικυκλώνα και θα βρεθούν στην περιοχή μας και γενικότερα πάνω από την Μεσόγειο.

Κλείσιμο
Το αίτιο που προκαλεί αυτήν την αλλαγή είναι από τη μια μεριά η ενίσχυση του Αντικυκλώνα στον Βόρειο Ατλαντικό και από την άλλη η στροφή του πολικού αεροχειμμάρου σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Σάββατο 20/10

Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές βροχές. βαθμιαία στα βόρεια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια

Κυριακή 21/10

Καιρός: Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Αιγαίο.

Θερμοκρασία: Χωρία αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 22/10

Καιρός: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 23/10 και Τετάρτη 24/10

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από Ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης