Σάββας Ξηρός στον «Θέμα 104,6»: Αυτοί που αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου, πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό

«Αν μου πουν να βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω», ξεκαθάρισε  - «Άμα είναι τόσο ετοιμόρροπο το σύστημα που φοβάται έναν ανάπηρο, τι να πω», σχολίασε - «Έχω ζητήσει συγγνώμη από το 2013,  πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί», ανέφερε

Στην αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει, έπειτα από δεκαεπτά χρόνια στη φυλακή, για συμμετοχή στην οργάνωση 17 Νοέμβρη και στις αντιδράσεις που αυτή έχει προκαλέσει, μίλησε σε μια σπάνια συνέντευξή του ο Σάββας Ξηρός στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σχετικά με το ενδεχόμενο της αποφυλάκισής του, ο Σάββας Ξηρός, είπε «προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό».


Όπως ανέφερε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη, έχει ζητήσει συγγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του.  (σσ: εννοεί το 2003 όταν είχε ζητήσει συγνώμη κατά την διάρκεια της δίκης της 17Ν). «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη» ανέφερε ο Σάββας Ξηρός.

Ακούστε ολόκληρη την συνέτευξη 
Ο Σάββας Ξηρός, όπως λέει δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του.

Έχω εκτίσει τρεις φορές τον χρόνο που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου για αποφυλάκιση

«Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη, τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Δικαιοσύνη α λα καρτ, αν είχα λεφτά θα με αντιμετώπιζαν αλλιώς»

Σχολιάζοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ο έγκλειστος-καταδικασμένος για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν είπε, «δεν αισθάνομαι αδικημένος, ξέρω ποιος είναι ο ρόλος της. Ξέρω ότι τον εφαρμόζει α λα καρτ. Αν είχα κάνει καριέρα και είχα λεφτά, θα είχα άλλη αντιμετώπιση».

«Δεν θα δεχτώ να αποφυλακιστώ με βραχιολάκι»

«Αν μου πουν να  βγαίνω με βραχιολάκι, δεν θα βγω, δεν θα το δεχτώ, εδώ θα μείνω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός.

«Mε το βραχιολάκι δεν βγαίνεις, μπαίνεις. Μπαίνεις στην επίβλεψη μιας εταιρείας που είναι υπεύθυνη για εγκλήματα. Θέλετε εσείς να σας βάλουν κάτω και να σας μαρκάρουν; Ας βάλουν περιορισμό κατ' οίκων, ας βάλουν άρματα γύρω – γύρω από το σπίτι», ανέφερε.

Όπως είπε το βραχιολάκι, είναι ο τρόπος που σκλαβώνουν σιγά – σιγά την Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι «όταν κάποιος κρατούμενος δεν μπορεί να βάλει βραχιολάκι για λόγους υγείας, ο νόμος κάτι πρέπει να προβλέψει».

«Η 17Ν δεν υπάρχει, αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχα συμπεριφερθεί έτσι»

«Η 17 Νοέμβρη δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση, δεν υπάρχει οργάνωση. Αν υπήρχε έξω οργάνωση δεν θα μας είχαν συμπεριφερθεί έτσι», τόνισε.

Σχολιάζοντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις άδειες που έχει λάβει είπε, «ο κάθε ένας έχει τον δρόμο του, κάνει τις επιλογές του, πως θα εκτίσει την ποινή του». Στο αν έχει σχέσεις σήμερα με τον πρώην σύντροφό του ανέφερε «οι σχέσεις αλλάζουν, τα συναισθήματα παραμένουν».

«Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου»

Αναφερόμενος στην φυλάκισή του, είπε «υπάρχει μια ανομία, αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα συγγνώμη, όχι πολιτική. Το έχω αποδεχτεί για αυτό είμαι εδώ αδιαμαρτύρητα, ξέρω γιατί είμαι εδώ μέσα.. δικαιούμουν εδώ και 13 χρόνια να κάνω αίτηση και δεν έκανα. Αν δεν έλεγα για τα βασανιστήρια στον Ευαγγελισμό θα παρακολουθούσα τα δικαστήρια από το σπίτι μου».

Μιλώντας για την ζωή στο κελί, ανέφερε ότι έχει τον μεγάλο αδερφό του Χριστόδουλο εκεί και τον βοηθά.

Ο Σάββας Ξηρός, χαρακτήρισε «ανθρωποφαγία», την αντιμετώπιση που είχε αυτός και η οικογένειά του το 2002 από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του: «άμα ήθελα να κάνω καριέρα, θα είχα κάνει καριέρα. Ήταν ''χρυσή'' εποχή για την Αγιογραφία».

Για το τι θα κάνει εάν βγει από την φυλακή, ανέφερε: «Η ζωή είναι μπροστά και η επιβίωση είναι μπροστά. Αν βγω, θα πάω στο χωριό».

«Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις. Αν δεν βρεθεί κάποιος πολιτικός φορέας αξιόπιστος, θα πάμε στον γκρεμό», σχολίασε.

Τέλος, για το αν δικαιολογεί την χρήση βίας ως αντίδραση, είπε: «όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, η βία προπορεύεται της βούλησης του ανθρώπου».


Δείτε βίντεο: Σάββας Ξηρός στον «Θέμα 104,6»: Αυτοί που αντιδρούν στην αποφυλάκισή μου, πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό

ΣΧΟΛΙΑ (188)

Vangelis

Μιλάει ο πολιτισμένος δολοφόνος! Σταθείτε όλοι προσοχή!!!

...

Μιλάει για νομικό πολιτισμό ο ψυχάκιας που σκότωνε χωρίς δίκη όποιον δεν του άρεσε η φάτσα του ή το επάγγελμά του. Να σαπίσεις στη φυλακή "κύριε".

Λευτερια στον Σαββα Ξηρο

Φυσικα και θα πρεπει να αποφυλακιστει ο Ξηρος.....Ο,τι ειναι νομιμο, ειναι και ηθικο......

yolo

Η εποχή συριζα θα καταγραφεί ως αυτή που νομιμοποίησε όλα τα ρεμάλια και τα χαμένα κορμιά, ως η εποχή που άλλοι πληρώνουν και άλλοι υψώνουν το δάχτυλο, με πολύ απλά λόγια ως η εποχή του κοινωνικού άρμπιτραζ με 20% καταγεγραμμένους επαγγελματίες αρμπιτραζιερ, απέναντι στους οποίους οι υγιείς πολίτες οφείλουν να αντιταχτούν καθολικά και να μη δείξουν την παραμικρή ανέχεια.

Μιχάλης

Ο ορισμός του θράσους!

Γιαννης

100 χρονια πισω.ακομα οι αποψεις των ηλιθιων αριστερων συνδεονται με τα λεφτα. Ποσες γενιες πρεπει να περασουν για ξεπεραστει η λογικη του τεμπελη και του χεστη;

Να βγει άμεσα, να του γίνει ένας ανδριαντας

Να του πάρουνε και 2 μόνιμες προσωπικές βοηθούς, με μια βίλα στην Εκάλη... για να μη μας την λεει το τσογλανι

jon

ΤΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΒΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΦΟΝΙΑ .ΣΚΟΤΩΣΕΣ.ΙΣΟΒΙΑ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΒΡΕ ΓΕΛΟΙΕ.Η ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΤΟ ΗΘΕΛΕΣ.

Απονομή δικαιοσύνης

Πρέπει να ζήσει αυτά που επέβαλε στα θύματά του. Ο Σάββας πρέπει να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί και να εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση. Θα μπορούσαμε να δούμε την εκτέλεση σε live stream. Όταν τον δώ νεκρό, τότε ίσως να τον συγχωρέσω.

ΣΞ

Πριν μάθουμε όλοι μας νομικό πολιτισμό μάθε εσύ ότι ο πολιτισμός απαγορεύει τις δολοφονίες ανθρώπων και καταδικαζει την τρομοκρατία. Λοιπόν εξετισε την ποινή σου ως πολιτισμενος ανθρωπος και κάτσε εκεί που καθεσαι. Αν δεν είμαστε πολιτσιμέντο θα ήσουν στον άλλο κόσμο τωρα. Κι αν σου σκοτώσουν μανα, πατέρα άκου τις μπουρδολογιες για νομικό πολιτισμό εσύ από τους δολοφονους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kosmos-syl_main01

Ομιλίες με πάθος στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα - Αφροδίτη Μάνου: «Μακιαβελική» η Συμφωνία των Πρεσπών - Κρις Σπύρου: Υπάρχει μόνο η ελληνική Μακεδονία - Δήμαρχος Δοξάτου: «Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες»

police23

Τρίτος γύρος χημικών στην πλατεία Συντάγματος - Στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκε άνδρας που δέχθηκε επίθεση αγνώστων στη Σόλωνος - Καταφύγιο για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους αναζητούσαν οι πολίτες

16