Εκθεση-σοκ: Οι Ελληνες θα μειωθούν κατά 2,5 εκατ. έως το 2050... και αυτό είναι μη αναστρέψιμο!

ermou_main01

Ο πληθυσμός γερνάει και συρρικνώνεται - Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η μείωση του πληθυσμού δεν αναμένεται, ανεξαρτήτως σεναρίων, να ανακοπεί

Συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας εως 1,4 εκατ. το 2035 και εως 2,5 εκατ. το 2050 προβλέπει μεταξύ άλλων η έκθεση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που συνδράμει το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με την έκθεση:

- Η μείωση του μόνιμου πληθυσμού μέχρι το 2050 δεν αναμένεται - ανεξαρτήτως σεναρίων- να ανακοπεί.

Τα σενάριά μας δίδουν μειούμενο (και με διαφοροποιημένους ανά σενάριο/περίοδο ρυθμούς) πληθυσμό για την χώρα μας. Ειδικότερα:

• Στο τέλος της επόμενης εικοσαετίας (2035) 10,4 έως 9,5 εκατ. έναντι 10,9 εκατ. το 2015, ήτοι μειώσεις από 0,45 έως και 1,4 εκατ. σε απόλυτες τιμές (4,1 -12,4% σε σχέση με το 2015).

• Στο τέλος της προβολικής περιόδου (2050) που κυμαίνονται από 10,0 έως 8,3 εκατ. έναντι 10,9 εκατομ. το 2015, ήτοι μειώσεις σε απόλυτες τιμές από 0,8 έως και 2,5 εκατ. (7,3 έως 23,4 % σε σχέση πάντα με το 2015 ).

- Το 2035 το ποσοστό των άνω των 65 ετών και των άνω των 85 ετών στον συνολικό πληθυσμό (20,9% και 2,8% αντίστοιχα το 2015) αναμένεται να κυμανθεί από 27,9% -27,2% για τους πρώτους και 4,1%- 4,5% για τους δεύτερους, ενώ τα ποσοστά των νέων (0-14 ετών και 0-18 ετών) από 11,0% έως 12,4% για τους πρώτους και 15,8% - 14,2% για τους δεύτερους αντίστοιχα.

- Το 2050 το ποσοστό των άνω των 65 ετών και των άνω των 85 ετών στον συνολικό πληθυσμό (20,9 και 2,8% το 2015) αναμένεται να κυμανθεί από 33,1% -30,3% για τους πρώτους και 6,5%-4,9% για τους δεύτερους, ενώ τα ποσοστά των νέων (0-14 ετών και 0-18 ετών) από 14,8% έως 12,0% για τους πρώτους και 19% - 15,4% για τους δεύτερους αντίστοιχα.

- Ιδιαίτερη προσοχή προκαλεί στο πλαίσιο αυτό, οι ταχύτεροι ρυθμοί αύξησης στο μέλλον των υπερηλίκων (των ατόμων ηλικίας 85+ ) σε σχέση με αυτήν των 65 ετών και άνω. Το πλήθος των πρώτων, που σχεδόν δεκαπλασιάσθηκε ανάμεσα στο 1951 και το 2015, αναμένεται εκ νέου να παρουσιάσει μια σημαντική αύξηση την επόμενη τριακονταπενταετία. Θα υπάρξει, επομένως, μια σημαντική γήρανση όχι μόνον του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας, αλλά και των άνω των 65 ετών (μια «γήρανση μέσα στην γήρανση).

- Η γήρανση, επομένως, στην χώρα μας όχι μόνον δεν ανακόπτεται, αλλά οι ρυθμοί της αναμένεται να επιταχυνθούν μέχρι το 2050.

- Η ποσοστιαία μείωση του πληθυσμού στις αποκαλούμενες παραγωγικές ηλικίες και η δυσανάλογη αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων θέτουν σε άμεσο κίνδυνο, εκτός των άλλων, και τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος / του συστήματος υγείας.
pin1
pin2

Διαβάστε όλη την έκθεση

Την έκθεση συνέταξε Επιστημονική Επιτροπή για το δημογραφικό ζήτημα, την οποία όρισε η διακομματική Επιτροπή της Βουλής, με μέλη τους: Βύρωνα Κοτζαμάνη, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Διονύσιο Μπαλούρδο, Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Αναστασία Κωστάκη, Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Στατιστικής-Δημογραφίας και Αλεξάνδρα Τραγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑ (212)

καντε παιδια γιατι χανομαστε

αστεια η εκθεση. ηδη ειμαστε 9 εκατομυρια και το 2030 θα ειμαστε 5. τα υπολοιπα θα ειναι ελληνοποιημενοι αλλοδαποι και μουσουλμανοι πρωην λαθρομεταναστες.

Καλλ

ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΙ !! ΞΥΔΙ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΜΑΣ !!

φωτης πραμαντα

η χωρα """ΤΙΠΟΤΑ"" ειναι απο μονη της εξαιρεση του κανονα . και υποαναπτυκτη της υποσασχαριας αφρικης και φουλ στην υπογεννητικοτητα .. βιοτικο και μορφωτικο επιπεδο στο ναδιρ. καθολουπαραξενο σας φταινε οι ελληνιδες και δεν κοιτατε τα χαλια σας που ειστε στην ιδια παρεα και της ζητατε να σας δωσει φεισμπουκ κλπ . απο κυνηγος εγινε το θυμα με δικη του ευθυνη . λιωναμε σολες παλια για να ειμαστε στο μπουρου μπουρου απο κοντα ,και στο μονοτερμα . ποια ελληνιδα σας φταιει ρε ζωντοβολα?απροσωπα ανθρωπακια κρυμμενα πισω απο μια οθονη και ενα πληκτρολογιο . αποποιηστε των ευθυνων σας .. α ρε νιατα, ....οσο για παιδια ας ειναι, εχετε αντικατασταση πληθυσμου.. μια χαρα θα περνατε .. σας εφαγε το δηθεν ....μην μιλας για πατριδα ,εισαι φασιστας , μην μιλας για λαθροχιμπατζηδες ,το ιδιο μην μιλας για εθνικο νομισμα ,πρωτα το ευρω ,γιατι σας ειπαν οτι ειστε ευρωπαιοι. ουστ να μου χαθειτε ξυπνηστε ζωντοβολα σας πηραν το ιεροτερο πραγμα ,την πατριδα σας και πατριδα μου αν και χρονια εξω.

Ολοσωστος

Μπράβο φίλε. Ολοσωστος. Δυστυχώς για την χώρα

αγράματως

Τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Στη χαρούμενη χώρα μας, ο άντρας κυνηγός υφίσταται ένα χρόνιο, και από γενιά σε γενιά επαναλαμβανόμενο ψυχοκοινωνικό ευνουχισμό, άνευ προηγουμένου σε άλλη αναπτυγμένη δυτική κοινωνία. Η αγαπημένη Ελληνίδα μάνα εκτός όλης της αγάπης της, είναι εκεί για να θυμίζει στο αρσενικό τέκνο της πόσο ανίκανο και ανήμπορο είναι χωρίς αυτήν. Ο ετερόφυλος καθ' όλα υιός της αναπτύσσεται σε ένα κλαψομν, κάποτε σχεδόν αλκοολικό, καψουροκολλημένο, μισογύνη, που εννοίωτε κραυγάζει άναρθρα τερλεγκίσια ψυχοπονιάρικα ποιήματα. Η ελεηνή δε κατάστασή του δημιουργεί σκιρτήματα μεγαλοϊδεατισμού και υπέρμετρης αλαζονείας μέχρι και στη τελευταία κουτσή στραβή και άσχημη Μαρία. Το αρσενικό από την άλλη, που δεν έλαχε της τιμής να υποστεί τη μούρλα της μάνας του, μιας και σπανίζει, είναι περιζήτητος' και χωρίς κάποιο αξιακό αίτιο, δεν κατανοεί γιατί θα έπρεπε να σταθεροποιηθεί σε μια σχέση που περιλαμβάνει την αποτίναξη της εγωπάθειας του, και ανάληψη της ευθύνης και του ζυγού της οικογένειας και τεκνοποίησης. Με δύο λόγια, στο βλαχοπριγκιπάτο του Ελλαντό, η αρρωστημένη αντιστροφή των φυσιολογικών κοινωνικών και βιολογικών ρόλων των φύλων, καθώς και η έκπτωση των αξιών και η άρνηση ανάληψης ευθυνών αμφοτέρων των φύλων, συμβάλλει κατά πολύ στη μείωση των γεννήσεων και της πρέπουσας ανατροφής των επόμενων γεννεών.

κουκουρουκου

το αρθρο φυσικα αφορα τους γηγενεις Ελληνες και οχι τους αλλοδαπους, δοξα τον αλλαχ ομως ερχονται χιλιαδες νεοι και υγιεις "γαμπροι" που παιρνουν ιθαγενεια Ελληνικη και αυτοι, απ'οτι φαινεται τουλαχιστον, αν και παμφτωχοι και λιγο υποαναπτυκτοι κανουν πολλα παιδια απο μικροι(οπως ακριβως ειμασταν εμεις δηλαδη πριν 100-120 περιπου χρονια) λιγακι το χρωμα μας θ'αλλαξει(θα γινουμε λιγο πιο φιμε)αλλα παλι Ελληνες θα λεγομαστε,τουλαχιστον για λιγα χρονια ακομα, μετα βλεπουμε! τωρα εδω που τα λεμε δε μας πιεσε και κανεις, μην τα ριχνουμε ολα στην οικονομια και στους πολιτικους, αυτα ειναι μπουρδες, εγω ειμαι 52 και μεγαλωσα με ξυλινα παιχνιδια που κατασκευαζαμε μονοι μας, δε μιλω για τη μανα μου με τα 7 αδερφια της που οταν εφερνε ο παππους μου λιγο κρεας καθε χριστουγεννα γινοταν πανηγυρι. κι εδω που τα λεμε εχει και τα καλα του το ισλαμ, τουλαχιστον για τους αντρες, για τις γυναικες........................................κλαφτα χαραλαμπε! θα συνηθισουν ομως σιγα σιγα κι αυτες.

Chris13

Πάση θυσία στο ευρώ!!!

Αμπντάλα

Οι Χριστιανοί μειώνονται. Το Ισλάμ όμως θα σώσει την Ελλάδα γιατί μόνο εμείς μένουμε Ελλάδα για να τη σώσουμε. Οι νέοι φεύγουν όλοι και έμειναν οι γέροι και οι δημόσιοι. Οι άχρηστοι δηλαδή. Κάθε μέρα όμως έρχονται τουλάχιστον 300 έξτρα μουσουλμάνοι για να δουλέψουν και να πληρώσουν φόρους

Η Φύση δεν ανέχεται το κενό - ειδικά το κενό μεταξύ των αυτιών .

Μετά από 44 συναπτά αδιαλείπτου κοινοβΟλευτικού βίου τι έχει να επιδείξει η Μεταπολίτευση (δεν νοσταλγώ την χούντα , εννοείται , αλλά τα 150 χρόνια προ Μεταπολίτευσης που είχαμε σύνορα) ; Μετά από τρισεκατομύρια δανεικών, πακέτων, πακτωλού χρημάτων και δίχως το χρήσιμον άλλοθι του κακού λοχία η συνταγματάρχου (άλλων εποχών) τι έχει να επιδείξει ; Με το χέρι στήν καρδιά υποδείξατε έναν τομέα, μία έκφανσι του δημοσίου βίου όπου έχει ένα θετικό στην απογραφή και τον απολογισμόν πεπραγμένων . Κάτω και από το μηδέν παντού . Και βεβαίως το κάτω από το μηδέν, το κενόν , η φύσις το απεχθάνεται . Το γεμίζει και την θέσι του βιοφυλετικώς παρηκμασμένου αυτόχθονος καταλαμβάνουν μάζες από άλλα χώματα, από άλλες ηπείρους, από τις στέππες, από την υποσαχάρια, από το σαχέλ, από τον κόλπο της Βεγγάλλης και την Τζαλαλαμπάντ. Αυτή είναι η φαύλη Μεταπολίτευση . Επετέλεσε την διατεταγμένη αποστολή της και κλείνει τον κύκλο της παραδίδοντας σε ένα βίαιο σπιράλ, σε μία άκρως επώδυνη μεταβατική φάσι (πόνος, αίμα, οδομαχίαι, διαφυλετικαί συγκρούσεις) τα σκήπτρα στήν διάδοχο κατάστασι, εκείνη του "βαλκανικού" χαλιφάτου . Μόνη παρηγορία ότι παρομοία μοίρα με το ελλαδιστάν αναμένει και το παριζιστάν, το βρυξελιστάν, το λοντονιστάν, το στοκχολμιστάν ''κε ληπε δειμοκρατηκε δηνάμης''.

Θα σου πω εγώ

Η χούντα (που ούτε εγώ νοσταλγώ), έφτιαξε όλους σχεδόν τους δρόμους στην Ελλάδα και κυρίως σε κάτι ξεχασμένα χωριά της επαρχίας που δεν τα έχει ο χάρτης. Ήρθε η Δημοκρατία και σου έβαλε διόδια. Η χούντα σου παρείχε ασφάλεια εντός και εκτός κατοικίας, ενώ σήμερα η Δημοκρατία μοιράζει άδειες σε εγκληματίες καταδικασμένους και δεν σου δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Σου έδινε δάνειο άτοκο 20ετίας να φτιάξεις το δικό σου σπίτι με την μόνη προϋπόθεση να χτίσεις ΄΄καμπινέ΄΄ (κυριως στα χωριά που τους είχε φάει το σκ@τό). Γραφειοκρατία μηδέν, ναρκωτικά μηδέν, εγκληματικότητα μηδέν, ανεργία μηδέν, εξωτερικό χρέος μηδέν, παροχές σε έγγαμα ζευγάρια και επιπλέον παροχές για τα παιδιά! Κι όμως αυτοί δικάστηκαν ως προδότες και πέθαναν στη φυλακή για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! Ζήτω η Δημοκρατία και η Μεταπολίτευση! SM

Έλα...

Έλα να πληθαίνουμε... έλα......

λαγκαδιωτης

θα ταν ευχης εργο αυτα τα 2,5 μυρια που θα χαθουν να ναι τα γιδια που ψηφιζουν νδ και πασοκ να ξεβρωμισει ο τοπος

Αυτοί είναι

Οι αμερικανοί που έχουν στατιστικά για τα πάντα, έχουν διαπιστώσει πως οι κρατιστές κάνουν λιγότερα παιδιά, όσο πιο κρατιστής, τόσο λιγότερα . Το λεγόμενο political fertility gap , που είναι και ο λόγος που τα αριστερά κόμματα φέρνουν αλλοδαπούς: Οι ψηφοφόροι τους δεν γεννάνε όσο οι Δεξιοί . Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες είναι Αριστεροί , ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αδιάφορο, κρατιστές είναι όλοι, κι αυτό φαίνεται στις γεννήσεις. Εξαφανιζόμαστε .

Έλληνες

Το κύριο πρόβλημα στην υπογεννητικότητα είναι οι Ελληνίδες που έχουν καλομάθει και θέλουν τη πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Βγείτε έξω να δείτε τα χάλια της ελληνίδας που μόνο ελλατωματική μπορεί να τη πει κανείς, ενώ αντίστοιχα σε άλλες χώρες οι γυναίκες είναι πραγματικά ανεξάρτητες, ξέρουν τι θέλουν και πάνω απ' όλα την όποια ''καριέρα'' επιλέγουν, δεν την επιλέγουν για τα μάτια της κοινωνίας, ΑΛΛΆ ως εργαλείο για να μεγαλώσει στο άμεσο μέλλον τα παιδιά της με αξιοπρέπεια και να μην έχει ανάγκη κανέναν άντρα οικονομικά. Για να καταλάβει κανείς τα όσα λέω, θα πρέπει να έχει πάει και λίγο έξω από Ελλάδα να δει τις κουλτούρες άλλων λαών. Πηγαίνετε Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Βέλγιο και θα εκπλαγείται με τις κουλτούρες και τη νοοτροπία των γυναικών, δεν λέω ότι είναι ρόδινα, αλλά σαφώς πολύ καλύτερα, όσοι έχουν πάει ξέρουν τι εννοώ. Η Ελληνίδα γυναίκα έχει από μικρή μάθει ότι τον άντρα τον κοιτάμε πάντα στη τσέπη, δηλ. ως εργαλείο και ποτέ ως άνθρωπο. Η γυναίκα έχει μόνο δικαιώματα και ποτέ υποχρεώσεις, άσχετα αν εδώ 50 χρόνια υπάρχει ισότητα στα δύο φύλλα. Βέβαια, όπως λέει και το ρητό ''μονός καυγάς δε γίνεται'', μη νομίσετε ότι θα αφήσω τους Συνέλληνες άντρες απ'την απέξω. Οι περισσότεροι άντρες σήμερα, κυρίως μέχρι 30, δεν έχουν μάθει πως είναι να δουλεύεις για να ζεις. Έχουν φύγει από το σπίτι της μαμάς και από την αγκαλιά της δυο φορές. Πρώτη φορά όταν πήγαν 4-5 χρόνια σε ένα πανεπηστήμιο και δεύτερη όταν πήγαν ένα χρόνο στο Στρατό. Νομίζουν ότι είναι πασσάδες και θα τα έχουν όλα στα πόδια τους έτοιμα και το σύμπαν θα τους τα δώσει όλα δίχως να κουνήσουν δαχτυλάκι. Έχουν κορνιζάρει και το πτυχίο στο τοίχο και ποιος τους πιάνει, περιμένουν να τους κάνουν πρόταση για δουλειά από το Αμέρικα δίχως καν να έχουν προϋπηρεσία, ενώ πέρα από τους συγγενείς δεν τους ξέρει κανένας. Ξυπνάτε πριν να είναι αργά και ρίχτε λίγο τα μούτρα σας, δεν είναι ντροπή να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας και να ζοριστείτε, ντροπή είναι να τα βρίσκετε όλα έτοιμα και να σας κάνουν κουμάντο!

Συμφωνώ

Μαζί σου και να συμπληρώσω ότι μεγάλο ρόλο έχει κατά τη γνώμη μου και η έξαρση της τεχνολογίας και κυρίως των social media. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι η τεχνολογία φταίει, αλλά η κατάχρησή της οδηγεί στην αποξένωση και ανατροφοδοτεί-διαιωνίζει τον πόλεμο των δύο φύλλων, κάτι που οι σημερινές γενιές θα έπρεπε τουλάχιστον λόγω μόρφωσης να έχουν εξαλείψει. Πραγματικά τα τελευταία χρόνια οι νεότερες γενιές έχουν ξεχάσει κυριολεκτικά να ζουν στον πραγματικό κόσμο και εγκλωβίζονται σε έναν εικονικό, με κύριο στόχο την επιβεβαίωση του ναρκισισμού τους μετρώντας like, ενώ στην πραγματικότητα η μιζέρια και τα ψυχόχαπα κάνουν πάρτυ ρουφώντας τα καλύτερά τους χρόνια. Βέβαια δεν φταίνε μόνο οι νέοι, τους νέους κάποιοι άλλοι τους οδηγούν και δεν είναι άλλοι από τις προηγούμενες γενιές και κυρίως οι γονείς. Δυστυχώς έπαθα σοκ όταν βρέθηκα στη Γερμανία για επίσκεψη και γνώρισα κοπέλα συνομήλική μου (35), όταν μου έλεγε ότι τα παιδιά όταν κλείσουν τα 18 φεύγουν από το πατρικό τους και ακολουθούν το δρόμο τους μακρυά από τους γονείς τους. Τα άκουγα και τα διάβαζα, αλλά είναι αλλιώς να τα βλέπεις μπροστά σου!! Στην Ελλάδα όμως, γονιός σημαίνει εξαρτημένος από το παιδί μου. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να το πείσω έστω και υποσυνείδητα, ότι η ζωή μακρυά μου είναι δύσκολη και επικίνδυνη και πως μόνο εγώ μπορώ να του παρέχω ασφάλεια, κάτι που μια μέρα όταν το παιδί φτάσει 20,30,40 να μην μπορεί να πάρει τη ζωή -όπως λες και εσυ αγαπητέ φίλε- στα χέρια του. Μετά απορούν γιατί οι νέοι δεν θέλουν παιδιά. Πρόσεξες τι είπα? Δεν θέλουν παιδιά, όχι δεν κάνουν, υπάρχει διαφορά. Έχει αντικατασταθεί το ένστικτο της τεκνοποίησης και πρωτεύων σκοπός-στόχος είναι η κάλυψη των υλικών αναγκών, γιατί κανένας δεν τους είπε ότι όσες βόλτες, όσα λεφτά, όσες καινοτομίες και να προσφέρεις στην ανθρωπότητα, δεν έχουν καμία αξία όταν εσύ μια μέρα χαθείς. Είναι μεγάλο κεφάλαιο αυτό και πιστεύω πως όσες απόψεις κι αν εκφέρουμε, δεν θα αλλάξει κάτι, παρά μόνο αν αποφασίσουμε να κάνουμε αλλαγές ο καθένας ξεχωριστά.

Μην γελοιοποιεισαι για πράγματα που έχεις παντελή άγνοια

Εδώ βρήκες να κλαφτεις με το κατεβατό; Δεν έχει η γυναίκα υποχρεώσεις; Ποια θέλει σήμερα να κάθεται να την ταΐζει ο άντρας; Τρελή είναι; Θες να σου πω εγώ με τρία παιδιά ΤΙ υποχρεώσεις έχω από τις 6:30 το πρωί που σηκώνομαι όταν εσύ δηλαδή ροχαλιζεις, μέχρι τις 01:00 την νύχτα, γιατί νωρίτερα σπανιοτατο να προλάβω να κοιμηθώ, όταν εσύ ή πάλι ροχαλιζεις ή σαπιζεις στην τηλεόραση και το ταμπλετ; Αυτά που κάνω εγώ εσύ θα είχες ψοφήσει αν τα έκανες και θα κάνουν παρέλαση και οι κατσαρίδες. Εδώ βλέπεις γυναίκα με το μικροσκόπιο, έχεις και άποψη ότι δεν έχει υποχρεώσεις και τι ζωή κάνει. Ο άντρας μου δουλεύει αλλά μόλις γυρίσει σπίτι οι υποχρεώσεις του τέλος. Εγώ τρέχω μέχρι αργά την νύχτα και δεν επιτρέπεται ΟΥΤΕ να αρρωστησω! Θέλω να χειρουργησω το πόδι μου και ΔΕΝ μπορώ! Ποιος θα αναλάβει; Ένα 1200αρι έσκασα τις προάλλες για ΕΝΦΙΑ, σχολικά, ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά και σούπερ μάρκετ. Για παιδίατρο και βιβλία αγγλικών που έχουν ένα 60αρι το ένα παιδί! ΕΓΩ μαγκα. Όχι ο άντρας μου. Αυτός πληρώνει άλλα έξοδα εξ ίσου σημαντικά. Έτσι γίνεται παντού, που ζεις; Ρε μη μιλάτε και ξεφτιλιζεστε, εδώ βρήκατε να βγάλετε το κόμπλεξ σας; Δεν κάνετε για οικογένεια και ούτε θα κάνετε ποτέ οπότε μην σκατε καν. Η οικογένεια δεν ειναι για κλαψιαρηδες και λιγοψυχους. Οπότε αραξτε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

twa22

Η αεροπειρατεία της πτήσης Αθήνα - Ρώμη του 1985 είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη και είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί ένας δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο οποίος αντιστάθηκε στους τρομοκράτες - Ανάμεσα στους επιβάτες και ο  τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος

62