Ξανά στο «τραπέζι» του Υπουργείου Δικαιοσύνης η υποχρεωτική διαιτησία

Ξανά στο «τραπέζι» του Υπουργείου Δικαιοσύνης η υποχρεωτική διαιτησία

 Ο Μιχάλης Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι «θα εργαστεί από κοινού με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους διαμεσολαβητές προκειμένου ο θεσμός, ο οποίος ήδη λειτουργεί να θωρακιστεί όσο το δυνατό συντομότερα

4563276
Άνοιξε και πάλι ο φάκελος της διαμεσολάβησης από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, με μοναδικό θέμα τον θεσμό της διαμεσολάβησης πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σύσκεψη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Διαμεσολαβητών (ΣΕΔΙ) και της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών (ΕΕΔ).

Η σημερινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εντάσσεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, που έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και τις αναγκαίες τροποποιήσεις, κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ψήφους 21 υπέρ και 18 κατά έκρινε ότι το άρθρο 182 του νόμου 4512/2018 που προβλέπει την υποχρεωτική υπαγωγή των ιδιωτικών διαφορών στη διαδικασία της διαμεσολάβησης είναι αντισυνταγματικό.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι «θα εργαστεί από κοινού με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους διαμεσολαβητές προκειμένου ο θεσμός, ο οποίος ήδη λειτουργεί να θωρακιστεί όσο το δυνατό συντομότερα και με το μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος».

Τέλος, με τροπολογία έχει ανασταλεί μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου 2019 η έναρξη ισχύος του άρθρου 182 του ν. 4512/2018, το οποίο αφορά αποκλειστικά στην υποχρεωτικότητα της υπαγωγής στη διαδικασία της διαμεσολάβησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης