Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης

bersimis_xanthos

Η παραίτηση του Σωτήρη Μπερσίμη έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας – Αν και επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, ήταν κοινό μυστικό ότι η σχέση του με την ηγεσία του υπουργείου ήταν δύσκολη και οριακή

Αποχωρεί από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Σωτήρης Μπερσίμης καθώς έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η παραίτηση που είχε υποβάλει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους στην παραίτησή του. Ωστόσο, ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο έτος η σχέση του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, που διοικούσε από τον Νοέμβριο του 2015 τον ασφαλιστικό Οργανισμό, με τους επικεφαλής της Αριστοτέλους ήταν δύσκολη και οριακή.

Τον περασμένο Οκτώβριο αυτό είχε αποτυπωθεί σε Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με το οποίο καταργούσε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του Οργανισμού. Στη συνέχεια σημείο τριβής αποτέλεσε η κατάρτιση του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, με τον τεχνοκράτη πρόεδρο του Οργανισμού να απουσιάζει από τη σχετική διαδικασία. Αντιπαράθεση δημιουργούσε όμως και η -δικαιολογημένη- επιμονή του κ. Μπερσίμη να υπάρχει συνεργασία του ΕΟΠΥΥ με την ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση - η ΗΔΙΚΑ δεν υπάγεται στο υπουργείο Υγείας.

Σημειωτέον ότι ο κ. Μπερσίμης υλοποίησε μια σειρά από σημαντικές ηλεκτρονικές εφαρμογές στον Οργανισμό, επιτυγχάνοντας αφενός μεν την εξοικονόμηση ποσών, αφετέρου τη μείωση της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

Μάλιστα είχε λάβει και δυο σημαντικές διακρίσεις για αυτό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώην επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ έλαβε τον τίτλο «Καλύτερος Manager για το 2018» από το European Network for Business and Industry Statistics και εξελέγη πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network. Και στις δύο περιπτώσεις, τού αναγνωρίστηκε η επιτυχία και η προστιθέμενη αξία που δημιούργησε, αξιοποιώντας την καινοτομία, την τεχνολογία και τη στατιστική.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΚΑΡΦΙ

Καπελώθηκε σε σοβαρά ζητήματα από Πολλάκη-Γεωργακόπουλο-Βαρδαρό,όπως το έκτρωμα του οικογενειακού γιατρού, το ψαλίδισμα των παροχών τουΕΟΠΥΥ ,η αποτυχία στις συμβάσεις με τους γιατρούς τους οπτικούς ,φυσιοθεραπευτές και το κυριότερο δεν αντέδρασε στη παράδοση της αυτοτέλειας του ΕΟΠΥΥ στο υπουργ.υγείας.Δεν αντέδρασε όταν έπρεπε να αντιδράσει. Η σιωπή είναι συνενοχή.

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Καλός ήταν και προσπάθησε και άλλαξε αρκετά πράγματα. Έπεσε μαχαίρι σε πολλές σπατάλες. Αλλά που να τον αφήσουν οι Συριζαίοι να κάνει τη δουλειά του???? Θέλουν νέες δικές τους εταιρείες να πάρουν έργα, να πέσει καμία μίζα σε συγγενείς και γνωστούς...

ΔΓ

Το τεχνοκρατικό δόγμα Μπερσίνη, σύμφωνα με το οποίο είναι παράνομο ό,τι είναι εκτός του κεντρικού 95% της κανονικής κατανομής, θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μας. Αν το γενικεύσουμε, είναι παράνομος ο Αϊνστάιν, ο Ρονάλντο και ο τυφώνας Μάικλ.

μην ξεχνας τον μεγιστο Ηγετη συντροφε

και ο αλεξης τσιπρας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stel90

«Γνωρίζω καλά ότι κανένα ποσό δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, αλλά εκφράζοντας πιστεύω το σεβασμό των συμπατριωτών μου Κυπρίων στην ιερότητα του ανθρώπινου πλάσματος... αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω αυτή τη βοήθεια», αναφέρει ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου 

kiberbo

Ο ιδρυτής του CSIi, κ. Eμμανουήλ Σφακιανάκης,ενημέρωσε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης για τα αποτελέσματα των δράσεων και για τις επικείμενες συνεργασίες του CSIi με τη Google, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»