Προθεσμία δύο μηνών έλαβε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για να αποφύγει το Grexit

Προθεσμία δύο μηνών έλαβε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για να αποφύγει το Grexit

Το ελληνικό κίνημα έλαβε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού χρονικό περιθώριο άλλων δύο μηνών για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του έναντι της Ομοσπονδίας, με καταληκτική προθεσμία το τέλος του τρέχοντος έτους

red_cross
Αντίστροφα (συνεχίζει να) μετράει ο χρόνος για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) με την οργάνωση να βρίσκεται αντιμέτωπη με επαπειλούμενη αποβολή από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) την 1η Ιανουαρίου 2019.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το ελληνικό κίνημα έλαβε από τη ΔΟΕΣ χρονικό περιθώριο άλλων δύο μηνών για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του έναντι της Ομοσπονδίας, με καταληκτική προθεσμία το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 η ΔΟΕΣ είχε θέσει τον ΕΕΣ σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας αλλά τον περασμένο Απρίλιο «πάγωσε» αυτή την απόφαση και έδωσε προθεσμία στον ΕΕΣ μέχρι και τον Οκτώβριο ώστε να υλοποιηθούν τρεις βασικές δεσμεύσεις: να προκηρυχθούν εκλογές (έγιναν τον περασμένο Ιούνιο), να αλλάξει το καταστατικό ώστε να μπουν ελεύθερα νέα μέλη και να διενεργηθούν εκλογές με το νέο καταστατικό και το διευρυμένο σώμα εθελοντών του ΕΕΣ.

Κλιμάκιο της ΔΟΕΣ που επισκέφθηκε την χώρα μας στις αρχές Οκτωβρίου είχε διαπιστώσει τα προβλήματα στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά και της υλοποίησης των υποχρεώσεων του ΕΕΣ και είχε ενημερώσει αρμοδίως την Ομοσπονδία. Η τελευταία συνεδρίασε εχθές στη Γενεύη και έλαβε την απόφαση να παραμείνει «στον πάγο» η απόφαση περί αναστολής λειτουργίας για άλλους δύο μήνες.

Σύμφωνα με πηγές από τη διοίκηση του ΕΕΣ, η κρίσιμη απόφαση της ΔΟΕΣ απεστάλη σήμερα το μεσημέρι και ώρα 14.17 στον ΕΕΣ. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ισχύς του «ξεπαγώματος» της ειλημμένης από τον Σεπτέμβριο του 2017 απόφασης μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019. Επίσης, ότι θα ισχύσει αυτομάτως εάν δεν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ομοσπονδία στον ελληνικό σύλλογο. Στην επιστολή της ΔΟΕΣ σημειώνεται ακόμη ότι αν ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα θα λήξει το θέμα του ΕΕΣ και της επαπειλούμενης αναστολής λειτουργίας του οριστικά και αμετάκλητα.

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή της νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η διοίκηση του ΕΕΣ εξέφραζε την αισιοδοξία της ότι «με την επιμονή μας και την εργατικότητά μας θα ολοκληρώσουμε και θα αποκαταστήσουμε το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την Δ.Ο.Ε.Σ».

Αναφορικά με το θέμα του καταστατικού που παραμένει σε εκκρεμότητα υποστήριζε πως «η Επιτροπή Καταστατικού, έχοντας ολοκληρώσει το έργο της από τις 13 Σεπτεμβρίου 2018, παρέδωσε το Καταστατικό στο Κ.Δ.Σ. (το οποίο συνεδριάζει σήμερα 11 Οκτωβρίου 2018, στις 17:00) και αντίγραφο του έχει δοθεί και στην Δ.Ο.Ε.Σ. και στο Υπουργείο Υγείας. Το Κ.Δ.Σ. θα προωθήσει το Καταστατικό στην Γενική Συνέλευση στις 4 Νοεμβρίου, προκειμένου να εγκριθεί από τα τακτικά μέλη του Ε.Ε.Σ. και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι κατά νόμον προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή η κατάθεση του Καταστατικού για έγκριση στο Πρωτοδικείο. Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω ανοίγει κατάλογος εγγραφής νέων μελών και προκηρύσσονται εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν εντός 20 ημερών».

Η ανακοίνωση του ΕΕΣ


Τη νέα, δίμηνη παράταση που έλαβε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΕΣ, κ. Νικόλαος Β. Οικονομόπουλος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα και ώρα 14:17 έλαβα επιστολή από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) κ. Francesco Rocca, στην οποία μου ανακοινώνει ότι η ενεργοποίηση της ήδη ειλημμένης απόφασης από τον Σεπτέμβριο 2017, στην 36η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Γενεύη, μετατίθεται χρονικά για την 1η Ιανουαρίου 2019.

Στην επιστολή σημειώνεται ότι στην περίπτωση που μέχρι τότε έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα της Δ.Ο.Ε.Σ., θα ανασταλεί κάθε περαιτέρω διαδικασία εις βάρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οριστικά και αμετάκλητα.

Από τώρα με ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συμμόρφωσης & Διαμεσολάβησης θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης του "οδικού" χάρτη, ώστε όταν ολοκληρώσουμε την υλοποίηση των υπολοιπόμενων προαπαιτούμενων αυτομάτως ανακαλείται η απόφαση της αναστολής, καθώς ήδη ο Πρόεδρος Rocca έχει εξουσιοδοτηθεί από τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.Σ. προς τούτο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης