Συγκλονίζει ο πυροσβέστης που έχασε γυναίκα και παιδί στο Μάτι: «Κάθε μέρα ψάχνω το αν, αλλά δεν καταλήγω πουθενά»

adreas-dimitriou-mati_main01

«Έχασα τα πάντα σε μια στιγμή», λέει ο  Αντρέας Δημητρίου

Ο Αντρέας Δημητρίου, ο πυροσβέστης σύμβολο που εν ώρα υπηρεσίας στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχασε τη γυναίκα του και το έξι μηνών βρέφος του, μίλησε on camera για πρώτη φορά για τις στιγμές εκείνες που του σημάδεψαν για πάντα τη ζωή.

«Ήμουν σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα ώσπου ήρθε μήνυμα από την υπηρεσία μου, όπου έπρεπε να πάω να συντονίσω τη φωτιά. Η Μαργαρίτα ετοίμαζε τα ρούχα μου για να μπορέσω να φύγω πιο γρήγορα για τη δουλειά κι αφού με βοήθησε την αποχαιρέτησα κι έφυγα. Ήταν 17.30 περίπου το απόγευμα όταν ενημερώθηκα από κάποιον συνάδελφο ότι η φωτιά πλησιάζει τον οικισμό όπου βρισκόταν το σπίτι μου. Αμέσως ενημέρωσα τη Μαργαρίτα για τη φωτιά γιατί η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι με τον μπέμπη εκείνη την ώρα κι εγώ την ενημέρωσα ότι κινδυνεύει. Της είπα: «Μαργαρίτα πάρε το μικρό και φύγε αμέσως από το σπίτι».  Προσπάθησε να πάρει κάποια πράγματα και έφυγε.

Όταν προσπαθούσα να τους ξανά καλέσω και δεν μπορούσα να τους βρω, υποψιάστηκα οτι κάτι κακό συμβαίνει.'Ολα τα οχήματα της υπηρεσίας μου ήταν στο μέτωπο της φωτιάς κι έτσι πήρα το δικό μου όχημα για να πάω να τη βρω. Πάνω στον πανικό μου και στην αγωνία μου να φτάσω κοντά στη Μαργαρίτα και το παιδί, οδηγούσα ριψοκίνδυνα.Θα μπορούσα κι εγώ να είχα εγκλωβιστεί μέσα στη φωτιά. Εν τω μεταξύ είχε έρθει κι ένας συνάδερφος μαζί μου, ο οποίος δεν ήταν υποχρεωμένος να έρθει αλλά ήταν ένας πραγματικός φίλος.
Ρεπορτάζ εκπομπής "Μετά τα μεσάνυχτα" της Ε. Μελέτης

Στη δεύτερη επικοινωνία μας, κατάλαβα ότι είναι κοντά στην παραλία και ο θόρυβος ήταν πάρα πολύ έντονος από τον αέρα.Το γνώριζε πολύ καλά η Μαργαρίτα το Μάτι και γνώριζε πολύ καλά τους δρόμους της περιοχής. Στην πρώτη προσπάθεια να φτάσω κοντά στη γυναίκα μου, πήγα από τον παραλιακό δρόμο της λεωφόρου Ποσειδώνος και έφτασα μέχρι κάποιο ξενοδοχείο. Από κει και πέρα δεν μπορούσα να πλησιάσω λόγω του θερμικού φορτίου, του καπνού και των αυτοκινήτων που είχαν κλείσει το δρόμο. Η κατάσταση ήταν τραγική. Δεν μπορούσα να φτάσω κοντά στη γυναίκα μου και το γιο μου ούτε με το αυτοκίνητο ούτε πεζός.Επειδή ένιωθα οτι μας κλείνει η φωτιά, δεν μπορούσα να ρισκάρω και τη ζωή του συναδέλφου μου και γυρίσαμε πίσω. Ταυτόχρονα ενημερώναμε τον κόσμο για την κατάσταση της φωτιάς . Μέχρι να φτάσουμε στην υπηρεσία προσπαθούσαμε να δώσουμε το στίγμα της επικινδυνότητας που υπήρχε στην περιοχή.

Επικοινωνούσα και με τον πεθερό μου γιατί κι αυτός έψαχνε τη Μαργαρίτα με το μωρό. Δεν μπορώ να ξέρω αν η Μαργαρίτα πήρε κάποιο αμάξι ή αν πήγε με τα πόδια στην Αργυρά Ακτή.Ήλπιζα κάπου μέσα μου οτι η Μαργαρίτα και το μωρό θα ήταν ζωντανοί.

Ο πεθερός μου, έφτασε πρώτος στο σημείο που ήταν η Μαργαρίτα και μου είπε: «Είμαι εδώ μαζί με τη Μαργαρίτα αλλά θέλω να είσαι ψύχραιμος όταν θα φτάσεις». Εκεί κατάλαβα οτι κάτι κακό έχει συμβεί. Ο πεθερός μου βρήκε τη Μαργαρίτα μέσα στη θάλασσα μαζί με το μωρό και ο πεθερός μου την έβγαλε έξω. Εγώ τη βρήκα στην παραλία να κάθεται και ο μπέμπης ήταν στα χέρια δυο ανθρώπων όπου προσπαθούσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Εγώ πήρα στην αγκαλιά τη Μαργαρίτα, προσπάθησα να ακολουθήσω το δρομολόγιο που είχα κάνει λίγες ώρες νωρίτερα και πραγματικά δεν περίμενα να βρω κάποιο ασθενοφόρο.

Η Μαργαρίτα ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά παρόλα αυτά είχε τις αισθήσεις της. Της είπα: «Μαργαρίτα, εγώ φταίω» κι εκείνη μου είπε: «Μην το ξαναπείς αυτό. Ο Θεός είναι μεγάλος και θα μας βοηθήσει». Της είπα ότι φταίω γιατί εκείνη την ημέρα πριν φύγω για να πάω στην υπηρεσία, θα πηγαίναμε να δούμε τα ρούχα που θα φορούσε ο μικρός στη βάφτιση, όπου είχαμε προγραμματίσει να τον βαφτίσουμε το μήνα Σεπτέμβριο. Και τότε θυμάμαι που μου είχε πει η γυναίκα μου: «Αντρέα, πάμε πρώτα να δούμε τα ρούχα του παιδιού και μετά πήγαινε στην υπηρεσία. «Εγώ τότε της αρνήθηκα. Αν όμως την είχα ακούσει, ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα».

Οι άνθρωποι που είχαν το μωρό, είχαν το σθένος να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο μπέμπη και ενώ με ακολουθούσαν, όσο εγώ κρατούσα αγκαλιά τη Μαργαρίτα  κατάφεραν και βρήκαν ένα πυροσβεστικό εθελοντικό όχημα και έφυγαν για το Παίδων. Το παιδί μου ήταν ακόμα ζωντανό.Στη συνέχεια βρήκαμε ασθενοφόρο για τη Μαργαρίτα όπου την έδιωξα κατευθείαν για τον Ευαγγελισμό.


Εγώ πήγα αμέσως στο Παίδων για να δω από κοντά τον μπέμπη.Όταν έφτασα στο νοσοκομείο κατάλαβα οτι το μωρό μας ήταν νεκρό.

Όταν αποχαιρέτησα το γιο μας προσπάθησα να «κρατηθώ» για τη Μαργαρίτα.Βλέποντας την εικόνα της Μαργαρίτας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κατάλαβα ότι αυτή η γυναίκα έδωσε μάχη για να προστατέψει το παιδί μας. Δυστυχώς η Μαργαρίτα «έφυγε» 12 μέρες μετά το θάνατο του μωρού μας. Έχασα τα πάντα μέσα σε μια στιγμή. Ήμασταν μαζί 18 ολόκληρα χρόνια και την έχασα πολύ γρήγορα.

Κάθε βράδυ ψάχνω τα «αν», αλλά δεν καταλήγω πουθενά.

Εξακολουθώ να μένω στο σπίτι που έζησα με τη Μαργαρίτα και το μωρό μας.


Ο δικηγόρος του Αντρέα Δημητρίου,Κωνσταντίνος Κουτσουλέλος οι οποίοι μίλησαν για πρώτη φορά στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» του Αlpha, σε λίγο καιρό πρόκειται να καταθέσουν μήνυση και αγωγή κατά του κράτους.


«Δυστυχώς ,η Μαργαρίτα είχε χάσει τον αδερφό της σε τροχαίο πριν από χρόνια στην ίδια περιοχή στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Έτσι, λοιπόν οι γονείς της Μαργαρίτας έχασαν τα δυο παιδιά τους και το εγγονάκι τους. Σε λίγο καιρό θα καταθέσουμε μήνυση και αγωγή κατά του κράτους. Η ληξιαρχική πράξη του μπέμπη γράφει 22.36. Στο νοσοκομείο το μωρό είχε φτάσει από τις 21.00 ή και νωρίτερα. Εάν το βρέφος είχε μεταφερθεί έγκαιρα από ένα σκάφος, πλοίο του Λιμενικού στη Ραφήνα, τότε το μωρό σύμφωνα με τη δική μου γνώμη θα είχε σωθεί. Προφανώς το μωρό πέθανε από αναπνευστικά προβλήματα. Για αυτό και οι δυο άνθρωποι που βρήκαν τον μπέμπη προσπάθησαν να του δώσουν πνοή και τον κράτησαν στη ζωή, όπως τον κράτησε στη ζωή μέχρι τις 22.36 και το γάλα που του έδινε η Μαργαρίτα γιατί τον θήλαζε μέσα στη θάλασσα. Επομένως είμαι βέβαιος ότι ο μικρός θα ζούσε. Εμείς περιμένουμε να πάρουμε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για να συνδέσουμε το θάνατο με τις συγκεκριμένες αμέλειες συγκεκριμένων ανθρώπων».

ΣΧΟΛΙΑ (20)

cry

Ειδα την συνεντευξη χτες και δεν μπορουσα να σταματησω τα δακρυα μου.

πρωτη φορα φασιστερα ωρε ....

ναι και τωρα τους φταινε τι ?? τα αυθαιρετα ??? ποια αυθερετα που ολα τους ειτανε ταχτοποιημενα ρε κεραταδες του συριζα ?? περασα την δευτερα απο το ματι το περπατησα πανω κατω .... σε πολλες εξοδους προς την θαλλασα ο διαοδρομος ναι ο διαδρομος ειχε στην μεση ΚΑΜΕΝΝΑ ΔΕΝΤΡΑ αυτα οι πουστηδες του συριζα δεν τα ειδανε ?? και για την τεραστια μαλακια οτι αυθαιρετα εμποδιζαν την διεξοδο στην θαλασσα ναι ειναι αληθεια ΑΛΛΑ η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 10 με 20 μετρα κατω απο ΓΚΡΕΜΟ ... η αληθεια να λεγεται δηλαδη τι αυθαιρετο ρε μαλακες οταν βλεπεις σπιτια χτισμενα με μπετον καμμενα τωρα και σε λιγα μετρα οχι παραλια αλλα γκρεμο ??? για να κανετε μια βολτα και ελατε να μου πειτε ....

Κριτής δικαίων και αδίκων.

Τα αυθαίρετα και οι καταπατήσεις στους γκρεμούς είναι σε ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων. Επίσης έχουν δημόσιες σκάλες για τους επισκέπτες και τα σκάφη. Ψιλά γράμματα.

Dimitris

και μονο που το διαβαζεις σοκαρεσαι και στεναχωριεσαι αφανταστα.....τι να πει κανεις γαι την τραγωδια αυτη κουραγιο στον ανθρωπο αλλα οτι και να πεις ειναι λιγο

@

Θα ήθελα να του στείλω ένα μνμα. Τον άκουσα χτες και τον καταλαβαίνω απόλυτα, παρότι τις δύσκολες αυτές διαδρομές τις γνωρίζει μόνο ο ίδιος καλά και μέσα από την δυναμική της προσωπικότητα του.Είναι απολύτως φυσιολογικό το να σκέφτεται ο καθένας ανάλογα το "ΑΝ".Και εγώ αυτό σκεφτόμουν, για πολύ καιρό.Δεν έχει τελικά κανένα νόημα όμως. Το μόνο που συμβαίνει είναι να ξύνονται οι πληγές πιο βαθειά.Δεν έχουμε την δύναμη να επέμβουμε στην μηχανική της ζωής πάντα,όσο κι αν το θέλουμε και προσπαθούμε,το παλεύουμε .Κάποτε, φορές απλά δεν γίνεται,ναι δεν γίνεται.Θα συνεχίσουμε όμως με το ίδιο πείσμα να παλεύουμε τις αντιξοότητες,ούτε αυτό αλλάζει..Κάποιος γέροντας είχε πει πως έτσι είναι γραμμένα κάποια,δεν έχουμε την δύναμη να τα αλλάξουμε.Η ζωή είναι σκληρή, όμως είναι και ωραία.Θα χρειαστεί πολύς χρόνος, δεν θα επουλωθούν ποτέ, θα μείνουν σημάδια, όμως το βέβαιο είναι πως θα ξαναπετάξεις και κάποτε το ίδιο ψηλά και ας στέκεσαι κάπου κάπου με το ένα πόδι γιατί θα θυμάσαι. Είναι νωρίς για να καταλάβεις το νόημα,το γράφει κάποιος που γνωρίζει καλά, όπως γνωρίζει και την προσφορά.Πάρε τον χρόνο και τους ανθρώπους που αληθινά χρειάζεσαι δίπλα σου, πράξεις και πράγματα που έχουν νόημα, βίωσε τα στάδια του πένθους,της θλίψης,έχεις δρόμο.Κουράγιο στους συγγενείς,θέλουν και εκείνοι μεγάλο στήριγμα.Να θυμόμαστε όμως πως οι μάσκες στο αεροπλάνο πέφτουν πρώτα μπροστά μας σε ανάγκη, ώστε να είμαστε και σε θέση να αναπνέουμε ώστε να υποστηρίξουμε τους διπλανούς μας.Μην πιέζεις εσένα κι άλλο για κανένα λόγο.Οι πληγές είναι νωπές,ας μην πονάνε όμως πολύ περισσότερο όσο ο χρόνος περνάει και είναι ο θεραπευτής.Πρόσεχε την υγεία σου.

Μπαλαδορος

Η αλήθεια είναι ότι ΑΝ είχες πράξει διαφορετικά, τώρα οι αγαπημένοι σου θα ζούσαν. Για αυτό όλοι σου εύχονται καλό κουραγιο. Είναι μεγάλο το φορτίο αλλά δεν ήξερες

Δε μου αρέσει!

Το τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να πέσει την επόμενη της τραγωδίας με τους 100+ νεκρούς! Ο τραγικός πυροσβέστης που έχασε την οικογένειά του, μου κάνει μεγάλη εντύπωση πως δε βγαίνει εξοργισμένος στα κανάλια και να φωνάξει, να δείξει τους υπεύθυνους για τη φωτιά στο Μάτι! Τους ανίκανους καιροσκόπους που κυβερνάνε δηλαδή! Αυτοί φταίνε! Γιατί μασάει τα λόγια του ο πυροσβέστης, γιατί δεν τα ξεστομίζει; Μου θυμίζει τον τύπο που έχασε γυναίκα και παιδί από την πόρσε του πλούσιου κάγκουρα και βγήκε στα κανάλια και στο facebook να "δείξει την κατανόησή του" για τους κάγκουρες της ασφάλτου! Αριστεράνζες, ανεσκορπίσματα, αποβλακωμένος λαός, προπαγάνδα "πολιτικά ορθού", με τη χώρα να χάνεται για πάντα.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΑΝΟΥΣΙΑ.... ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΑΚ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ;

Alan

Σου εύχομαι να βρεις το κουράγιο να συνεχίσεις την ζωή σου.

ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

Δεν φταις εσύ, αυτό να ξέρεις. Δύο άγγελοι πέταξαν στον ουρανό. Είσαι νέος ακόμα, προσπάθησε να βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις. Για αυτούς... Το παιδάκι σου θα ήταν τόσο περήφανο για σένα. Εύχομαι να πληρώσουν οι άχρηστοι που άφησαν να εξελιχθεί σε ολοκαύτωμα μια μικρή πυρκαγιά. Αυτούς θα στοιχειώνουν οι αθώες ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα. Όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου, θέλει να σου συμπαρασταθεί. Μακάρι να μπορούσαμε να απαλύνουμε τον πόνο σου.

Kριτής δικαίων και αδίκων

Το ρεπορτάζ έχει ανακρίβειες. Δεν υπάρχει "οδός Πευκάλης". Δεν υφίσταται ΦΕΚ που να ορίζει αυτόν τον δρόμο ως νομίμως αναγνωρισμένο από το κράτος και δεν υπάρχει σχέδιο πόλης. Είναι μία παράνομη διάνοιξη σε έναν συνοικισμό αυθαιρέτων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

open

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου αγώνες δρόμου  10 και 5 χλμ. για τους ενήλικες και 800 μ. για παιδιά. με τίτλο: «Open Door Run», σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

1aselgia-arthro

Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης για τον 60χρονο φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών - Πρωτοδίκως ο μουσικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών για ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο κοριτσιών 8 και 10 ετών 

ΦΩΤΟ_ΥΔΕΖΙ_1

Αλλοδαπός δραπέτης φυλακών κι ένας 53χρονος Έλληνας οι δράστες σε ένοπλες ληστείες καταστημάτων της Αττικής - Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τους δράστες το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από πολύμηνες έρευνες

2