Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου στο ΘΕΜΑ 104,6: Η αστυνομία έχει ευθύνη για τον θάνατο του Ζακ

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου στο ΘΕΜΑ 104,6: Η αστυνομία έχει ευθύνη για τον θάνατο του Ζακ

Η Άννυ Παπαρούσου δήλωσε ότι στο επεισόδιο συμμετείχαν αστυνομικοί με έκνομες ενέργειες και αποκάλυψε ότι οι ίδιοι δεν έχουν κληθεί για κατάθεση, καθώς και άνθρωποι που έχουν συνολική άποψη για ό,τι συνέβη

zak
Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της διαδικασίας που ακολουθεί η αστυνομία και για συγκάλυψη άφησε η δικηγόρος του Ζακ Κωστόπουλου. Η Άννυ Παπαρούσου μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας λόγο για εμφανή προσπάθεια συγκάλυψης και εμπλοκή αστυνομικών με έκνομες ενέργειες στην υπόθεση και δήλωσε ότι η αστυνομία -και συγκεκριμένα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη- φέρουν την ευθύνη για τον θανατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Η κυρία Παπαρούσου βγήκε στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά και του Γιώργου Πιέρρου, αποκαλύπτοντας στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ενώ ήταν σαφής η τοποθέτησή της κατά της αστυνομίας, στην οποία επέρριψε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στο περίεργο και με πολλά ερωτηματικά περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

«Έχουμε πράγματι μία έκθεση βιολογικού υλικού, σύμφωνα με την οποία το μαχαίρι που καταθέτει πως συνέλεξε ο αστυνομικός από το δάπεδο του καταστήματος, το οποίο ήταν γεμάτο με το αίμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου, πράγματι φέρει και το αίμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου. Αυτή η έκθεση δεν προωθεί την ανάκριση. Θα την προωθούσε αν είχε ληφθεί βιολογικό υλικό από τους κατηγορούμενους και γινόταν μία έρευνα για το αν υπήρχε βιολογικό υλικό πάνω στο μαχαίρι, τουλάχιστον ενός εκ των κατηγορουμένων», τόνισε αρχικά η Άννυ Παπαρούσου.

Και συνέχισε: «Για τον θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου υπάρχουν ευθύνες της αστυνομίας. Μέχρι στιγμής είχαμε μία έκθεση αποτυπώματος, που δεν επαληθεύει κανένα αποτύπωμα του Ζαχαρία Κωστόπουλου στο μαχαίρι. Λέω σαφώς και καθαρά, ότι η πορεία των ερευνών δεν είναι η ίδια με άλλων ερευνών. Μολονότι είναι πρόωρο, θα πω ότι αυτό γίνεται διότι στο περιστατικό εμπλέκονται αστυνομικοί με έκνομες ενέργειες. Υπάρχουν πρωτόκολλα και προεδρικό διάταγμα, που ορίζουν πώς γίνονται οι συλλήψεις σε κάθε περίπτωση. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει σημαντική παρέκλιση. Θα σας πω ότι δεν έχουν εξεταστεί οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δεν έχουν κληθεί άνθρωποι που έχουν συνολική άποψη για το περιστατικό».

Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες για την αστυνομία και για τη διαδικασία της έρευνας που ακολουθείται από τις αρχές, η κυρία Παπαρούσου πρόσθεσε ότι «εξ αρχής δεν ίσχυε ότι ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος πήγε εκεί για ληστεία. Το ζήτημα της ληστείας και νομικά δεν μπορούσε να τεθεί, διότι δεν υπάρχει άσκηση φυσικής βίας κατά άλλου ανθρώπου. Μόνο απόπειρα κλοπής μπορούμε να υποθέσουμε. Έχουμε τέτοιες ενδείξεις; Δεν μπορούμε να μιλάμε για εγκληματική πράξη. Δεν μπορούμε να συζητάμε σαν να είναι κατηγορούμενος ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η δικηγόρος του Ζακ Κωστόπουλου:

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης