H ΕΛΑΣ χάλασε το πάρτι του Ασύλου Ανιάτων

H ΕΛΑΣ χάλασε το πάρτι του Ασύλου Ανιάτων

Αντί να κυνηγήσει το οργανωμένο έγκλημα κατάφερε να χαλάσει το κέφι 170 άπορων ασθενών

asilo
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου το Άσυλο Ανιάτων άνοιξε τις πόρτες του και έστρωσε ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι για τους περιθαλπόμενους, τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του. Αφορμή ήταν ο εορτασμός των 125 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του Ασύλου.

Τα μέλη του Δοικητικού Συμβουλίου ήθελαν με αυτή την γιορτή να ευχαριστήσουν το προσωπικό και τους εθελοντές που φροντίζουν καθημερινά τους 170 περιθαλπόμενους του νοσηλευτηρίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία της η πρόεδρος του ΔΣ, κα Ιωάννα Ηλιάδη «από το 1893 μέχρι σήμερα, σε αυτά τα κτίρια στο κέντρο της Κυψέλης ζήσανε περισσότεροι από 8.300 συνάνθρωποί μας με χρόνια προβλήματα υγείας για όλη σχεδόν την ενήλικη ζωή τους. Το νούμερο αυτό, αν το σκεφτεί κανείς είναι τεράστιο και πάνω απ´όλα πολύ συγκινητικό μιας και όλες τους οι ανάγκες εξασφαλίζονταν από το ΑΑ χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος. 8.300 άνθρωποι, σε δύσκολες εποχές βρήκαν εδώ το σπίτι τους και μια νέα οικογένεια στα πρόσωπα των εργαζομένων και των εθελοντών.»

Μάλιστα το Δ.Σ του Ασύλου βράβευσε τους τέσσερις καλύτερους εργαζόμενους των τελευταίων ετών και προσέφερε στους εθελοντές μια συλλεκτική καρφίτσα με το λογότυπο του Ασύλου η οποία είχε σχεδιαστεί κάποτε από τον χρυσοχόο της Βασίλισσας Φρειδερίκης.

Δυστυχώς όμως το εορταστικό κλίμα δεν κράτησε για πολύ. Έπειτα απο ανώνυμες τηλεφωνικές κλήσεις στην Αστυνομία, το πάρτι διεκόπη διότι όπως εξήγησαν οι αστυνομικοί η μουσική ήταν δυνατά και οι καλεσμένοι δημιουργούσαν οχλαγωγία. Συγκεκριμένα, στις 16.30 εμφανίστηκε περιπολικό της Άμεσης Δράσης στο οποίο επέβαιναν δυο αστυνομικοί. Οι δυο ένστολοι άνδρες αφού ζήτησαν να κλείσει η μουσική διότι ενοχλούνται κάποιοι γείτονες, ζήτησαν τα στοιχεία της προέδρου του Ασύλου Ανιάτων προκειμένου να κατατεθεί εις βάρος της αυτεπάγγελτη μήνυση για διατάραξη ωρών κοινής ησυχίας. Το πάρτι έλαβε αυτόματα τέλος και οι ασθενείς απογοητευμένοι επέστρεψαν στα δωμάτια τους σέρνοντας τα καρότσια τους...


Τo φωτογραφικό υλικό είναι απο την εκδήλωση

asilo
asilo-2
asilo-3

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης