Υπόθεση Λαγούδη: Ποινική δίωξη στον γιατρό για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία

lagoudi_main01

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη – Ο Εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της 44χρονης γυναίκας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της τον Ιανουάριο του 2018 στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της Ειρήνης Λαγούδη για τη δολοφονία της 44χρονης γυναίκας.

Από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον αγνώστων προσώπων ενώ τώρα πια υπήρξε προσωποποίηση για τουλάχιστον ένα άτομο στην ήδη ασκηθείσα δίωξη εκ μέρους του κύριου Εισαγγελέα Αγρινίου και αυτό το πρόσωπο είναι ο γιατρός ο οποίος κατηγορείται ως ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της 44χρονης.

Και ενώ η ανάκριση συνεχίζεται δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες διώξεις σε άτομα που ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

Πάντως από την πρώτη στιγμή ο αδελφός και τα παιδιά της άτυχης 44χρονης μιλούσαν για δολοφονία μιας και η Ειρήνη Λαγούδη δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει, όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας. Τα ευρήματα μέσα και έξω από το αυτοκίνητο της 44χρονης που εντοπίστηκαν από τους ειδικούς πραγματογνώμονες και τους δικηγόρους που έβαλε η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, αλλά και οι νέες καταθέσεις οδήγησαν τον Εισαγγελέα Αγρινίου στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Το τελευταίο «σ’ αγαπώ»

Η τελευταία φορά που η Ειρήνη Λαγούδη και ο γιατρός- σύντροφός της συναντήθηκαν ήταν την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας που ερεύνησε την υπόθεση. Το παράνομο ζευγάρι πηγαίνει για φαγητό και καφέ, ενώ περνούν τη νύχτα στο αυτοκίνητο του γιατρού σε απόμερο μέρος του parking του ΚΑΤ.

Το πρωί της Παρασκευής, το ζευγάρι χωρίζει, εκείνος κατευθύνεται προς το Αγρίνιο, ενώ η 44χρονη πηγαίνει προς τα ΚΤΕΛ για να επιστρέψει. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εκείνο το πρωινό φαίνεται να στέλνει στη σύζυγο του γιατρού η οποία βρίσκεται στο σπίτι της στον Πύργο, γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο «Αγαπώ τον Ν. Εχουμε σχέση 4 χρόνια και θέλω να τον παντρευτώ». Μόλις λαμβάνει το μήνυμα αυτό η σύζυγος του γιατρού του τηλεφωνεί για να δει αν συμβαίνει κάτι χωρίς να τον ρωτήσει για τη σχέση αυτή.

Το βράδυ που η Ειρήνη Λαγούδη έχει επιστρέψει από την Αθήνα στην Κατοχή στέλνει νέο γραπτό μήνυμα στη σύζυγο του γιατρού με το περιεχόμενό του να είναι το ίδιο με εκείνο του μηνύματος που είχε στείλει στο πρωί της ίδιας ημέρας. Η σύζυγος του γιατρού του τηλεφωνεί αναφέροντάς του για το μήνυμα και ακολουθεί έντονη λογομαχία. Το πρωί του Σαββάτου, ημέρα εξαφάνισης της 44χρονης, ο γιατρός φεύγει από το Αγρίνιο και κατευθύνεται στον Πύργο για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τη σύζυγό του. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες η κίνηση αυτή έχει καταγραφεί από τις κάμερες της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου. Από τον Πύργο παίρνει την οικογένειά του και επιστρέφει στο σπίτι του στο Αγρίνιο.

Εκεί θα μείνει μέχρι να λάβει μήνυμα από το κινητό τηλέφωνο της Ειρήνης που έγραφε: «Σε αγάπησα πάντα θα σε αγαπώ. Θα τα πούμε στην άλλη ζωή».

Το χρονικό

Εννέα μήνες έχουν περάσει, από εκείνη τη στιγμή που ο εκπαιδευμένος σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, εντόπισε στην παραλίμνια περιοχή της Μυρτιάς, στην Τριχωνίδα, το μισοκαμμένο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη, με το σώμα της να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και το πρόσωπο και τα χέρια της με εγκαύματα προϊόν πυρκαγιάς, που προκλήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος.

Εννέα μήνες, και η υπόθεση θανάτου της όμορφης Ειρήνης από την Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας εξελισσόταν σε γρίφο για δυνατούς λύτες τουλάχιστον μέχρι
σήμερα.

Όταν το σώμα της Ειρήνης Λαγούδη εντοπίστηκε, στα χέρια και στο πρόσωπο υπήρχαν εγκαύματα, ενώ στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου ένα μπλε μπιτόνι και δίπλα από το άψυχο κορμί της 44χρονης ένας αναπτήρας. Στην αρχή όλοι μιλούν για δολοφονία, ωστόσο, η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει ως αίτια θανάτου «δηλητηρίαση δια της εισπνοής», κάνοντας τους περισσότερους να στραφούν στο σενάριο της αυτοκτονίας. Με τη μικροσκοπική εξέταση ανιχνεύθηκε στους αεροφόρους αγωγούς της γυναίκας αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση μαζούτ ή ντίζελ, κάτι που καταδεικνύει πως όταν μπήκε η φωτιά μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου η 44χρονη βρισκόταν ακόμη στη ζωή. Το χέρι όμως που έβαλε την φωτιά κανείς δεν το γνωρίζει.

Κι αν η αρχική έρευνα δείχνει αυτοχειρία, τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη, επιμένουν πως ο θάνατος της αγαπημένης τους ήταν μια καλά σχεδιασμένη δολοφονία από αγνώστους.

Για το λόγο αυτό πριν από μερικούς μήνες , τα παιδιά και ο αδελφός της 44χρονης κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων δραστών μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων, Ειρήνη Μαρούπα, Κωνσταντίνο Ζώη και Βασίλειο Ταουξή.

Τι ανέφερε στην μήνυση η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη

Στην τρισέλιδη μήνυσή της η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη αναφέρει στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου όλο το χρονικό της εξαφάνισης της 44χρονης, την 6 Ιανουαρίου μέχρι τον εντοπισμό της από την 6η ΕΜΑΚ το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου. Αναφέρει πως καθ' όλη τη διάρκεια οι συγγενείς και οι φίλοι την αναζητούσαν επίμονα χωρίς αποτέλεσμα.

Στη δεύτερη σελίδα της μηνύσεως τα παιδιά και ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη, αναφέρουν ότι, η αδικοχαμένη αδελφή και μητέρα ήταν ένας δυναμικός άνθρωπος ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του συζύγου της αφού ανέλαβε και διεκπεραίωνε όλες τις υποχρεώσεις της τόσο απέναντι στα παιδιά της όσο και απέναντι στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, αναφέρουν πως η Ειρήνη σχεδίαζε με την κόρη της Καλλιόπη ταξίδι για τη Γαλλία για το μεταπτυχιακό της, ενώ σχεδίαζε να μετακομίσει στην Αθήνα με την ανήλικη κόρη της.

«Ουδέποτε υπήρξε κατηφής, μελαγχολική, ούτε αντιμετώπιζε οιοδήποτε ψυχολογικόν ή έτερον πρόβλημα. Μάλιστα δε την πρωτοχρονιά την περάσαμε όλοι μαζί στην Αθήνα. Εξ απάντων των ανωτέρω προκύπτει ότι ουδένα λόγον είχεν να καταστεί αυτόχειρ. Πιστεύομεν ακραδάντως κύριε Εισαγγελεύ ότι ο θάνατός της αδελφής και μητρός μας ήτο αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ήτοι ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ως αυτή στοιχειοθετείται εις τας διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, καθόσον οι συνθήκες του θανάτου της προσιδιάζουν ευθέως σε δολοφονία και όχι σε αυτοχειρία. Δια ταύτα υποβάλλουμε μήνυση κατά αγνώστων δραστών, οι οποίοι δολοφόνησαν την αδελφή και μητέρα μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η μήνυση των παιδιών και του αδελφού της 44χρονης.

«H αείμνηστη Ειρήνη ήταν αγωνίστρια της ζωής και ταγμένη στο μεγάλωμα των παιδιών της. Είχε αναλάβει πρόωρα ακόμα και για την ηλικία της όλα τα οικογενειακά βάρη λόγω της ανιάτου ασθενείας συζύγου της , ο οποίος μετά απεβίωσε και εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανατροφή των παιδιών της . Τα σπούδασε και προγραμμάτιζε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία για τη μεγάλη κόρη της. Τις προηγούμενες μέρες ήταν ευτυχισμένη και συμμετείχε σε οικογενειακή γιορτή. Την ίδια μέρα του θανάτου της είχε αγοράσει γλυκά και άλλα εδέσματα και προετοίμαζε γιορτή για την επόμενη μέρα λόγω της ονομαστικής εορτής του γιου της. Μια πλειάδα τεχνικών λεπτομερειών που αναλύουν διεξοδικά οι τεχνικοί αναλυτές - δικαστικοί πραγματογνώμονες και ο ιατροδικαστής μαρτυρούν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε καμία περίπτωση για αυτοκτονία-αυτοχειρία».

ΣΧΟΛΙΑ (103)

Μαρία

Η αλήθεια είναι ότι σαν αυτοκτονία είναι πολύ περίεργη κι όλοι σκεφτόμαστε το ίδιο..ότι την σκότωσαν. Με τον καιρό όμως αρχίζω να σκέφτομαι ότι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απ τις φαινομενικές ενδείξεις. Αυτό που δεν μου αρέσει στην συμπεριφορά της μακαρίτισσας είναι ότι "αφέθηκε" να αγαπήσει έναν παντρεμένο με παιδιά και συνέχισε παρά τις αντιρρήσεις των παιδιών της φτάνοντας στο σημείο να τον διεκδικεί ευθαρσώς απ την οικογένειά του, "γιατί τον αγαπά". Πρώτον, αγαπάς εσύ και δεν σε νοιάζει αν τον αγαπούν κι άλλοι? Δεν σε νοιάζει που ο γιός σου έφυγε γι αυτόν τον λόγο? Δεν σε νοιάζουν τα παιδιά του? Δεν σε νοιάζει που αυτός δεν είναι καλός σύζυγος και ξενοκοιμάται? αν το κάνει μαζί σου, τι σε κάνει τόσο σίγουρη ότι δεν θα το κάνει κ όταν τον παντρευτείς? Και γιατί να θέλεις να παντρευτείς σώνει κ καλά? Για να μην σε κακολογούν ότι πας με παντρεμένο? Μα πήγες! Θα είναι καλύτερα να τον χωρίσεις κιόλας? Τα μηνύματα στην γυναίκα του και η όλη συμπεριφορά της είναι για μένα ένδειξη ναρκισσισμού. Ενας νάρκισσος που αποτυγχάνει κ εξευτελίζεται είναι ικανός για όλα. Λυπάμαι που το λέω αλλά μπορεί όντως να αυτοκτόνησε από ντροπή.

@@@

Ασε ρε Μαριώ το κουτσομπολιό και τράβα προς το παρόν να πλύνεις τα πιάτα σου.το τι ακριβώςσυνεβη αστο να το ψάξουν οι ειδικοί.

...

Ας μην ξεχνάμε ότι ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του τη δικογραφία που μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με αυτά που διαβάζουμε. Έχει άρση απορρήτου κινητών , το στίγμα τους , τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά, τις αρχικές καταθέσεις, τις μετέπειτα καταθέσεις, τις αυτοψίες, τις εκθέσεις των πραγματογνώμων κλπ. όλα αυτά που εμείς δεν τα γνωρίζουμε. Από αυτά έβγαλε το συμπέρασμα για τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και όχι από το κεφάλι του. Για να ασκήσει τη δίωξη θα έχει στοιχεία να το τεκμηριώσει. Οπότε ας μην προτρέχουμε

Nv

Όλοι γίνατε ντέντεκτιβ.

Αυνάν

Αυτή φταίει που τον παρέσυρε. Αυτός ήταν ένα απλό παιδί ταγμένο Αυτή φταίει για όλα. Εκμεταλλεύθηκε την αγνότητά του και το ότι είναι απονήρευτος και χρυσή καρδιά. Κατέστρωσε δε την αυτοκτονία της με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον ενοχοποιήσει για κάτι που δεν έχει κάνει.

Σαϊνης

Πάντως γνωστοί μου από την περιοχή αναφέρουν ότι ο γιατρός έχει μείνει μισός, και ότι τον έχει παρατήσει η γυναίκα του. Αν είναι ένοχος ας πρόσεχε. Αν όμως είναι αθώος;

Απ. Παύλος

Αν είναι αθώος ενώπιον της Πολιτείας για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν σημαίνει ότι είναι και αθώος ενώπιον του Θεού για το αμάρτημα της μοιχείας. Θα τιμωρηθεί προσηκόντως.

Στο Αιτωλικό

λειτουργούσε το κινητό της Ειρήνης. Γιατί στο Αιτωλικό; Γιατί στο Αιτωλικό μένει ο μεγαλύτερος τοκογλύφος της περιοχής που η γυναίκα του, μία άγια γυναίκα, διατηρεί εμπορικό κατάστημα με γυναικεία ρούχα στο Μεσολόγγι. Αυτός ο άντρας της ο τοκογλύφος, κολλητός με τον ορθοπεδικό, έχει πολύ βρώμικο όνομα. Δεν ξέρω αν ο ηθικός αυτουργός είναι ο ορθοπεδικός. Μπορεί να είναι και η γυναίκα του. Έχει ακόμα ακουστεί και για πολιτικό πρόσωπο του Μεσολογγίου που κατάγεται από το Αιτωλικό (Γ.Κ. λέγεται) και έχει υψηλό πολιτικό αξίωμα εκεί. Η υπόθεση της δολοφονίας (γιατί για δολοφονία πρόκειται) έχει μεγάλη ουρά που βρωμοκοπάει. Αφήνουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και όποιος πάει να βάλει πολιτικά βύσματα στους ανακριτές και τους εισαγγελείς, να τον συλλάβουν αμέσως.

Εχεις δικιο

Κατι τετοιο υπαρχει απο πισω για τα λεφτα ολα εγιναν

isonomia-isopolitia

Τα δεδομένα είναι: 1) ότι πήρε μόνη της το πετρέλαιο από το βενζινάδικο για λογαριασμό κάποιου που της το ζήτησε (απειλώντας την ίσως από απόσταση), ώστε να "καταγραφεί" στις κάμερες ως αυτόβουλη ενέργεια, 2) ο γιατρός είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή και 3) η φράση "θα τα πούμε στην άλλη ζωή" έχει μεν σταλεί από το κινητό της, αλλά μπορεί να μην είχε τον έλεγχό του εκείνη τη στιγμή... Όπως στην περίπτωση του Δάνου με την Κική Κούσογλου που έπρεπε να παρέμβει η Νικολούλη, για να ανακαλύψουν ότι το κινητό του και της δολοφονημένης εξέπεμπαν σήμα από την ίδια κεραία! Ο Γκορμπάτσης (πραγματογνώμονας) είναι πολύ σοβαρός, πρώην αξιωματικός της Πυροσβεστικής, που δεν νομίζω ότι θα ρίσκαρε τη νέα του καρριέρα για να στείλει έναν αθώο στη φυλακή. Από την άλλη, ο γιατρός είναι από ΄κείνους που έχουν κυριευθεί μόνιμα από ένα ακατανίκητο αίσθημα υπεροχής έναντι όλων, ακόμη και του Νόμου... Μάλλον την εκδικήθηκε για την αποκάλυψη στη γυναίκα του! Τέσσερα χρόνια την κορόιδευε, δεν είχε σκοπό να χωρίσει. Κι εκείνη από απόγνωση πιστεύω, όχι από εκδίκηση, νόμισε ότι η γυναίκα του -μαθαίνοντας την αλήθεια- θα τον "αποδέσμευε". Ίσως πιέστηκε από την προηγούμενη "ατυχία" με τον άνδρα της. Ήταν μόνο 44 ετών κι ήθελε να ζήσει, δεν μπορεί να είναι κατακριτέο αυτό. Μερικές, κυρίως παλιάς ...κοπής γυναίκες που πήγαιναν στο κρεββάτι μόνο για να κάνουν παιδιά, θεωρούν ότι όταν πεθαίνει ο άνδρας ταυτόχρονα πρέπει να θυσιάζεται και η χήρα. Η ηθική ορισμένων ξεχειλίζει εδώ πέρα, αλλά "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω"...

Katerina

Κτήνος. Και δε μας φταίνε και τα κτήνη. Αηδιάζω και μόνο που το σκέφτομαι.

Χ

Τη φαγανε απλά σαΐνια οι αστυνόμοι

O γιατρός θα πρέπει να κάνει μηνύσεις και αγωγές

Όχι μήνυση, μηνύσεις. Όλες τους οι κινήσεις είναι καταγραμμένες με τα κινητά τους, και του γιατρού και της μακαρίτισσας, και όποιου πλησίασε το αυτοκίνητο στην ερημιά. Μηνύσεις και αγωγές σε όλους, μετά την επαγγελματική ζημιά που έπαθε να βγάλει και τίποτα από τους λαϊκιστές σε κάθε επίπεδο..

Καποια

Συγγενης ιατρου;

Dina

Συμφωνω απόλυτα,καταστρεφεται ενας άνθρωπος,απλά γιατί υπέπεσε στο ηθικό παράπτωμα μιας παράνομης σχέσης !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης