Η εξέταση DNA θα δείξει αν η σορός που βρέθηκε στην Εύβοια ανήκει στον αγνοούμενο 67χρονο από το Μαντούδι

Η εξέταση DNA θα δείξει αν η σορός που βρέθηκε στην Εύβοια ανήκει στον αγνοούμενο 67χρονο από το Μαντούδι

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η σορός που βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πηλίου και Βλαχιάς ανήκει στον 67χρονο που αγνοείται μαζί με την 58χρονη γυναίκα του, από το βράδυ του Σαββάτου

ευνοια
Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη όταν μία σορός βρέθηκε στην Εύβοια, στη θαλάσσια περιοχή Πήλι Βλαχιάς. Η σορός που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού λίγο πριν τις 4 το απόγευμα και ανασύρθηκε με τη βοήθεια δυτών, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκει στον 67χρονο από το Μαντούδι που αγνοείτο από το Σάββατο μαζί με την 58χρονη σύζυγό του η οποία ακόμη αναζητείται. Δημοσιεύματα μάλιστα ήθελαν την κόρη του να έχει αναγνωρίσει στη σορό τον αγνοούμενο πατέρα της.

Όμως, η κόρη του 67χρονη εκλήθη στο νοσοκομείο για να κάνει την αναγνώριση. Όμως η Ευαγγελία Σταματίου διαψεύδει ότι τον αναγνώρισε και δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, εξαιτίας του γεογονότος ότι η σορός είναι μη αναγνωρίσιμη. Μάλιστα συμπληρώνει ότι θα περιμένει την εξέταση του DNA, που έχει διαταχθεί, για να πιστοποιηθεί αν όντως πρόκειται για τον πατέρα της.

Το πτώμα εντόπισε ελικόπτερο

Το πτώμα βρέθηκε το μεσημέρι. Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Κύμης για την περισυλλογή του. Αρχικά, το πτώμα είδαν από το ελικόπτερο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς, Νίκος Σπαής, μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα.

Από μακριά, όπως ανέφεραν, δεν μπορούσαν να διακρίνουν εάν όντως πρόκειται περί σορού ή για κάποιο άλλο αντικείμενο. Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Μαντουδίου, το οποίο κατάφερε μετά από λίγη ώρα να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ανθρώπινο πτώμα.

Η περισυλλογή έγινε από το σκάφος του Λιμεναρχείου Κύμης με δύο άτομα πλήρωμα που έφτασε στην περιοχή και με την πολύτιμη συνδρομή των δυτών του Λιμενικού Σώματος.

Κλείσιμο
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι…», δήλωσε ο κ. Σπαής σημειώνοντας την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων της Πυροσβεστικής, τόσο κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, όσο και μετά προσπαθώντας να μετριάσουν τον πόνο των ανθρώπων που είχαν πληγεί από το άγριο φυσικό φαινόμενο.

Τα νερά έχουν υποχωρήσει και στο Μαντούδι μετρούν τις πληγές τους από το πρόσφατο πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά», καθώς υπάρχουν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, αλλά και στην υπαίθρια αγορά που λειτουργούσε παζάρι. Μετά την πτώση της στάθμης των υδάτων, έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητο και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες γεγονός το οποίο δείχνει ότι το ζευγάρι απομακρύνθηκε από αυτό. Τα ίχνη τους όμως δεν έχουν εντοπιστεί και η αγωνία των όλων έχει «χτυπήσει κόκκινο». Στις έρευνες συμμετέχουν πολυάνθρωπα συνεργεία πυροσβεστών αλλά και drone, που ερευνούν από ψηλά όλη την περιοχή, με την ελπίδα ότι θα τους εντοπίσουν ζωντανούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης