Αγωνία για την τύχη των τριών αγνοουμένων μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ζορμπά» στην Εύβοια

Αγωνία για την τύχη των τριών αγνοουμένων μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ζορμπά» στην Εύβοια

Τεράστιες «πληγές» από τον κυκλώνα σε Κορινθία, Αργολίδα και Β. Εύβοια - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι τρεις περιοχές - Εξακολουθούν να αγνοούνται δύο ηλικιωμένοι και ένας 27χρονος στο Μαντούδι - Αναζητείται κτηνοτρόφος στον Αλμυρό Βόλου - Σοβαρά προβλήματα στη Σκιάθο

katastrofes_main02
Σε ένταση βρίσκεται το μεσημέρι ο κυκλώνας «Ζορμπάς» πάνω από το Θεολόγο της Φθιώτιδας, το Προκόπι και το Μαντούδι της Εύβοιας.

Σε έκτακτη ανακοίνωση προς το κοινό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Κυριακής ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό τριών ατόμων στο Μαντούδι και ανακοίνωσε ότι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα (Κορινθία - Αργολίδα - Βόρεια Έύβοια) κηρύσσονται άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στο Μαντούδι αγνοείται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, καθώς και ένας 27χρονος. Μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι έχουν βρεθεί προσωπικά τους αντικείμενα, αλλά όχι τα πεθερικά του. 

«Χτες το βράδυ γύρω στις 21.30 τα πεθερικά μου ξεκίνησαν να πάνε με το αμάξι τους στη μητέρα της πεθεράς μου. Από χτες το βράδυ αγνοείται η τύχη τους. Η βροχή ήταν τόσο δυνατή που έχουν ξεχειλίσει τα πάντα, εδώ . Το αμάξι τους βρέθηκε και τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά τα πεθερικά μου , δυστυχώς δεν έχουν βρεθεί ακόμα . Είναι πολύ δύσκολες οι ώρες για όλους μας», ανέφερε ο γαμπρός του ζευγαριού.

Ο κ. Ταφύλλης επισήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και κυρίως να να μη διασχίζουν δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα και χειμάρρους, αφού έτσι προκαλούνται τα περισσότερα ατυχήματα.
Οι 3 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται από τα μεσάνυχτα και που φέρεται να χάθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μετόχι ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, όπως επίσης και ένας 27-χρόνος που φέρεται να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητό του μέσα στην ένταση των καιρικών φαινομένων είναι στις προτεραιότητες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Παράλληλα τα πλημμυρισμένα καταστήματα και σπίτια ακόμα και οι ζημιές σε ξενοδοχεία είναι πολλές ενώ μεγάλες ποσότητες λάσπης και νερά έχουν καλύψει κρίσιμες προσβάσεις της περιοχής.

Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Πολλοί αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα των σπιτιών τους γιατί φοβήθηκαν» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λίμνης-Μαντουδίου Χρήστος Καλυβιώτης που όπως λέει «υπάρχει ένα μέτρο νερό ακόμα στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκίδα με την Αιδηψό».

Κλείσιμο
Ο κ. Καλυβιώτης κάνει λόγο για μεγάλες ζημιές ακόμα και στην Λίμνη καθώς «έχουν έρθει φερτά υλικά που έφραξαν τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια. Αυτοκίνητα "χώθηκαν" στη λάσπη». Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ο παραλιακός δρόμος από τη Λίμνη προς το Μοναστήρι Αγ. Νικολάου έχει κλείσει από τα ορμητικά νερά. Τεράστια ζημιά έχει πάθει ξενοδοχείο στα Κατούνια και έχουν πέσει βράχοι και προς την μονή Γαλατάκη.

Προβλήματα και στη Μαγνησία - Σαρώνει τις Σποράδες ο κυκλώνας

Στη δίνη του κυκλώνα «Ζορμπά» βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, η οποία δέχτηκε το ισχυρότερο “χτύπημα” της κακοκαιρίας.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, συνεδρίασε στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, με όλες τις υπηρεσίες (Πυροσβεστικό κλιμάκιο, Αστυνομικό τμήμα, Λιμεναρχείο) να δίνουν το «παρών», για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω ισχυρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί της Σκιάθου.

Εικόνα από Σκιάθο
magnisia4


Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επισήμανε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προσφέροντας προσωπικό αλλά και οχήματα.

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν υπάρχει αγνοούμενος, ενώ οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του δημάρχου στάθηκε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία συνδράμει τις προσπάθειες με μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Την ίδια στιγμή 50 τουρίστες, κυρίως προερχόμενοι από σκανδιναβικές χώρες (Νορβηγία – Σουηδία) και οι οποίοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταλύματα στις πληγείσες περιοχές, μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας στο ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Εικόνα από Σκιάθο


Τέλος, λόγω ακριβώς των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί της Σκιάθου και κυρίως της έντονης βροχόπτωσης, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος με απόφασή του αναστέλλει τη λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία & Δημοτικά) για τη Δευτέρα.

maginisia3
magnisia1
magnisia2
Στη Σκόπελο μάλιστα τη θάλασσα σχεδόν βγήκε στη στεριά και με αρκετούς να ρισκάρουν αφού πλησιάζουν στο λιμάνι. 

4568430
4568431
4568434



Αγνοείται κτηνοτρόφος στον Αλμυρό


Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στον Αλμυρό Μαγνησίας για τον εντοπισμό 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μαζί με βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν.

Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Με το πρώτο φως της ημέρας δυνάμεις της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ. και εθελοντών, ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού, οι οποίες επικεντρώνονται μεταξύ Βρύναινας και Μαυρομάτικου καθώς και πάνω από αυτό
Βυθισμένη πολιτεία για δεύτερη μέρα το Μαντούδι

mant-3
mant-4


mant-1
mant-2


Στην ευρύτερη περιοχή του Θεολόγου Φθιώτιδας, μηχανήματα του δήμου Λοκρών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί από τη Λαμία, το Καρπενήσι, την Άμφισσα και τη Λιβαδειά, δίνουν μια πραγματική μάχη για να αποκαταστήσουν στοιχειωδώς την κυκλοφορία ακόμη και στο βασικό οδικό δίκτυο καθώς κάτω από γέφυρες που διέρχεται ο δρόμος προς το Θεολόγο έχουν συγκεντρωθεί νερά που ξεπερνούν το ένα μέτρο.

Όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και έχουν μεταφέρει τόνους λάσπης σε κάθε παραλιακή πρόσβαση ενώ η βροχόπτωση συνεχιζόταν το μεσημέρι με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

"Ζούμε από τα μεσάνυχτα έναν πραγματικό εφιάλτη και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες γιατί οι καταστροφές σε περιουσίες είναι μεγάλες" δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θύμιος Καραΐσκος λίγο μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα, βρίσκεται εκεί από το βράδυ του Σαββάτου συντονίζοντας τις παρεμβάσεις των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των Δήμων.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης "έχει αισθανθεί ιδιαίτερα βαρύ το αποτύπωμα της κακοκαιρίας γεγονός που μας ανάγκασε πολύ νωρίς το πρωί να κηρύξουμε το δήμο Λοκρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης".

Εκτός από την περιοχή του Θεολόγου οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Προσκυνά και την Τραγανά αλλά ακόμη και στην περιοχή της Αταλάντης όπως επίσης στην Αρκίτσα και τις Λιβανάτες. "Αυτή τη στιγμή δίνουμε ακόμη τη μάχη καθώς τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να είναι έντονα. Δεν είναι η ώρα της αποτίμησης καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αποκαλύπτουν τεράστιες ζημιές σε περιουσίες" υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος και συμπληρώνει: "Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους και το ζωικό κεφάλαιο καθώς η ένταση της κακοκαιρίας μετά από μια μικρή ανάπαυλα συνεχίζει είναι ιδιαίτερα μεγάλη".


Μεγάλες καταστροφές στην Αργολίδα
neo-argolida-2
neo-argolida-5
neo-argolida-6


«Σάρωσε» Αργολίδα - Κορινθία ο Ζορμπάς

Σχεδόν όλη η Κορινθία έχει πληγεί από το χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, αλλά οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο δήμο Βέλου - Βόχας και ιδίως στο Βραχάτι, όπως επίσης και στους δήμους Ξυλοκάστρου και Κιάτου, ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Πελοπίδας Καλλίρης.

Όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος, αλλά όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΔΕΔΔΗΕ από σήμερα το πρωί ενισχυμένα συνεργεία θα εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών».

Όσον αφορά τις ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «από σήμερα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής», ενώ όπως συμπλήρωσε, «στην χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου αποφασίστηκε να μείνουν ανοικτές σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων, ώστε οι κάτοικοι να προσέρχονται και να δηλώνουν τι ζημιές έχουν υποστεί.»

Όπως εκτιμά ο αντπεριφερειάρχης, «μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένεται να έχουμε μια πρώτη εικόνα τους μεγέθους της καταστροφής, κυρίως στους δήμους Βέλου - Βόχας, Ξυλοκάστρου και Κιάτου.

Επίσης, ο Πελοπίδας Καλλίρης είπε ότι «όσοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να παραμείνουν στα σπίτια, λόγω των πλημμυρών, φιλοξενήθηκαν σε συγγενικά και φιλικά σπίτια».

Σχετικά με τις ζημιές στις υποδομές, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέφερε ότι έχουν καταστραφεί πολλοί αγροτικοί δρόμοι, ενώ όσον αφορά στις καλλιέργειες εκτίμησε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Στην συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι υπάρχουν επίσης ζημιές στον δήμο Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Αλμυρή και Κόρφου, ενώ στο δήμο Νεμέας υπάρχουν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Αναφερόμενος στο χθεσινό κύμα κακοκαιρίας, είπε ότι «το φαινόμενο ήταν πολύ ισχυρό και έπεσαν τεράστιες ποσότητες νερού», προσθέτοντας ότι ήταν σημαντική η βοήθεια από την πλευρά της Πυροσβεστικής, αφού περίπου 120 πυροσβέστες με 30 οχήματα, μεταξύ των οποίων και ερπυστριοφόρα, απεγκλώβιζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ανθρώπους από σπίτια και αυτοκίνητα και έκαναν αντλήσεις υδάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νομό Κορινθίας έχουν γίνει 640 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Εικόνες καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας στο Λουτράκι, μετά από τη χθεσινή επέλαση του Μεσογειακού κυκλώνα “Ζορμπά”.

Ειδικότερα υπερχείλισε το ρέμα του Ταξιάρχη, σκορπίζοντας τόνους λάσπης εκατέρωθεν και το σημείο επίσης είναι ιδιαιτέρως απροσπέλαστο και επικίνδυνο για επιβατηγά αυτοκίνητα

Οι εικόνες που δημοσιεύει το loutraki365.gr είναι αποκαλυπτικές των επιπτώσεων από τη χθεσινή θεομηνία.


Εικόνες καταστροφής στον Θεολόγο

Lamianow: Καταστροφές στο Θεολόγο Φθιώτιδας


Βίντεο: Χείμαρρος παρασύρει αυτοκίνητο στο Άργος

ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 29/9/2018


20114384
20114700


Συγκλονιστικές εικόνες από την Αβία Μεσσηνίας

messinia-avia-3
messinia-avia-4



messinia-avia
messinia-avia-2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης