Και επίσημα αδειούχοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί

Και επίσημα αδειούχοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προχώρησε σε κλήρωση για τις θέσεις των καναλιών που απέκτησαν άδεια – Ποιο είναι το επόμενο βήμα για τους δικαιούχους

esr1
Από σήμερα και επισήμως οι πέντε ιδιωτικοί σταθμοί έχουν την άδεια στα χέρια τους.

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο χορήγησε τις άδειες «παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου» στους : ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1, ΕPSILON, STAR, ALPHA. Οι εγγυητικές των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ επεστράφησαν στους πέντε καναλάρχες και έγινε και η κλήρωση για την θέση που θα έχουν από τον Ιανουάριο του 2019 στο δέκτη της DIGEA τα αδειοδοτημένα κανάλια. Με δεδομένο τα όσα ορίζει ο Νόμος, η ΕΡΤ κατέχει τις τέσσερις πρώτες θέσεις και ακολουθούν στην 5η ο Alpha, στην 6η ο ΣΚΑΪ, στην 7η ο ΑΝΤ1, στην 8η το EPSILON (μελλοντικά OPEN TV), και στην 9η το STAR.

Μόλις δημοσιευθεί και τυπικά η απόφαση της αδειοδότησης στο ΦΕΚ οι αδειούχοι θα μπορούν να μεταδίδουν πρόγραμμα ως το τέλος του 2021 επί 24ώρου βάσης καθημερινά και φυσικά εφαρμόζοντας όλα όσα προβλέπει ο Νόμος. Μέσα σε έξι μήνες θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την κτιριακή υποδομή αλλά και την τεχνική, όπως και να έχουν στο δυναμικό τους τουλάχιστον 400 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από τα μέλη του ΕΣΡ στο προσεχές διάστημα θα κληθούν προς διαβούλευση οι εκπρόσωποι των σταθμών σχετικά με τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως αδειούχοι. Η διαβούλευση αφορά ζητήματα περιεχομένου προγράμματος όπως για παράδειγμα το παιδικό πρόγραμμα, οι πολιτιστικές εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ αλλά και άλλα ζητήματα τα οποία θα αποσαφηνιστούν για να μην υπάρξει εμπλοκή. Κατόπιν, όταν η διαβούλευση ολοκληρωθεί οι σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν όλες τις υποχρεώσεις καθώς σε διαφορετική περίπτωση αφαιρείται η άδεια.


Κλήση στο ΑΡΤ για το επίμαχο γκάλοπ

Μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ροδόλφος Μορώνης έκανε γνωστό πως έχουν κληθεί από το ΕΣΡ οι εκπρόσωποι του ΑΡΤ προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις το προσβλητικό και προκλητικό γκάλοπ που προβλήθηκε και καλούσε πολίτες να απαντήσουν για το λιντσάρισμα στον Ζακ Κωστόπουλο. Η υπόθεση αφορά ρατσιστική προσβολή και όχι απλή υποβάθμιση προγράμματος.

Έλεγχος ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων

Εν τω μεταξύ από την ερχόμενη εβδομάδα τα αρμόδια νομικά όργανα θα προχωρήσουν στον έλεγχο των ενημερωτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων που προβλήθηκαν στην διάρκεια του Σεπτεμβρίου στα κανάλια της ΕΡΤ και στο σύνολο των ιδιωτικών μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εκφράσεις του δημοσιογράφου της “Δεύτερης Ματιάς” Σωτήρη Καψώχα και άλλων χαρακτηρισμών και τοποθετήσεων το τελευταίο διάστημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης