Λαφαζάνης: Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω!

lafa_09

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αν και πήγε στη ΓΑΔΑ, αρνήθηκε να απολογηθεί λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει «κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις» - Παρών στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ και ο Μανώλης Γλέζος αν και όπως είπε, έπρεπε να βρίσκεται στο Νοσοκομείο. 

Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε κληθεί σήμερα το πρωί να δώσει εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων που συνδέονται με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών. 


Μιλώντας σε συγκεντρωμένους έξω από τη ΓΑΔΑ, ανάμεσά τους και ο Μανώλης Γλέζος που ήταν παρών αν και όπως είπε, έπρεπε να είναι στο Νοσοκομείο, ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις.

«Δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα «αμαρτωλό», εμφυλιακού τύπου «Τμήμα». Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».


Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία και για υποκρισία»

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος».

Μιλώντας με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση, ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, καθώς όπως υποστηρίζει, καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, και ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Επίσης, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριζε έκανε λόγο για «διγλωσσία και υποκρισία».


Λαφαζάνης 2


Γλέζος: Έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο και είμαι εδώ μαζί σας

Με έντονο ενθουσιασμό έγινε δεκτός στη συγκέντρωση ο Μανώλης Γλέζος, που αναφέρθηκε στο κοινό παρελθόν του με τον Μανώλη Γλέζο για την απελευθέρωση του Αραφάτ στην Παλαιστίνη.

Ο κ. Γλέζος αποκάλυψε μάλιστα ότι αν και έπρεπε να ήταν στο νοσοκομείο, ήταν αδύνατο να μην σηκωθεί από το κρεβάτι να τον στηρίξει.

«Είπες Παναγιώτη μια κουβέντα που με στεναχώρησε. Είπες ότι ευχαριστούμε τον Μανώλη τον Γλέζο.

Είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή, βρίσκομαι εδώ μαζί σας! Αν ήταν δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση, θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, αδύνατον να μην έρθω εδώ να υποστηρίξω», ανέφερε.

Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον... μισό Ποινικό Κώδικα

Ο κ. Λαφαζάνης είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην κρατική Ασφάλεια ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι εξηγήσεις αφορούν σε πράξης που προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, οι οποίες συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.Λαφαζάνης 1


Στη ΓΑΔΑ, στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ναντια Βαλαβανη, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρικτές της ΛΑΕ και εκπρόσωποι από το ΕΠΑΜ.

Γλέζος

Γλέζος 2


Δικηγόρος Λαφαζάνη: Είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη - Λόγο θα δώσουμε στον ελληνικό λαό

Πριν λίγο προέβη και σε δήλωση ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τόνισε ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις στην Κρατική Ασφάλεια και ότι «λόγο θα δώσουμε στον τελικό κριτή μας απέναντι στην ιστορία, στον ελληνικό λαό», καταλήγοντας, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και «σε εκείνους που εξευτελίζουν την Αριστερά» ότι πρόκειται για «μία αθλιότητα που γίνεται πράξη».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε:

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις στην Κρατική Ασφάλεια. Δεν θα δώσει εξηγήσεις στις υπηρεσίες του κ. Τσίπρα, που με εντολές και υποδείξεις κατασκεύασαν αυτή την εξωφρενική δικογραφία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνείται να νομιμοποιήσει μία πρωτόγνωρη, καθεστωτική βία που τυποποιεί ως αδικήματα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και τη δημοκρατική, πολιτική δράση των κομμάτων και των επικεφαλής τους.

Γνωρίζουμε ότι η δικογραφία, έχει ήδη σχηματιστεί από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με χρήση μεθόδων οριακής, σχοινοβατούσας νομιμοφάνειας, κατά τη συλλογή αποδείξεων και τεκμηρίων.

Τις μεθόδους αυτές, που δεν διανοήθηκαν να μεταχειριστούν δεξιές μνημονιακές κυβερνήσεις , όπως η βιντεοσκόπηση ειρηνικών συναθροίσεων διαμαρτυρίας, η κατασκευή ενόχων από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και άλλες πρακτικές που παραπέμπουν στο δικτατορικό , αστυνομικό καθεστώς Ερντογάν, θα τις αποκαλύψουμε εν καιρώ με ανοιχτή συνέντευξη τύπου στον Ελληνικό Λαό.

Οι διώκτες μας, μπορούν αν θέλουν να κατασκευάσουν και δεκάδες άλλες κατηγορίες, από αυτές που υπάρχουν στον Ποινικό Κώδικα, στους ειδικούς ποινικούς νόμους, στις αγορανομικές διατάξεις και στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ας πράξουν ό,τι νομίζουν.

Εδώ θα είμαστε και τότε να τους αντιμετωπίσουμε.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, της οικογενειακής στέγης και της μικροϊδιοκτησίας είναι αιτήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε.

Εξηγήσεις θα δώσουμε ενώπιον του φυσικού μας δικαστή.

Λόγο θα δώσουμε στον τελικό κριτή μας απέναντι στην Ιστορία, στον Ελληνικό Λαό.

Έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της αντισυνταγματικότητας. Ο Λαός μας καταπιέζεται με πρακτικές κωμικοτραγικού, μα επικίνδυνου συνάμα αυταρχισμού, όπου κάθε 2-3 ημέρες οδηγούνται στην Ασφάλεια και τα κρατητήρια, όσοι διατυπώνουν κριτική και διαφωνίες.

Σε εκείνους που εξευτελίζουν την Αριστερά απαντάμε "είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη"».

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Παπαλουκάς Χαράλαμπος

Μεγάλη ακρισία μουσική στην σελίδα. και να μην μπορείς να βρείς από που να την σταματήσεις έστω και εάν είσαι ειδικός. Μπράβο σε αυτόν που τον σκέφτηκε πρέπει να είναι περήφανος για την κρίση του και ακόμη πιο πολύ ο προϊστάμενός του. Καλές γιορτές. Με εκτίμηση

Κarletos

Κλασσικη εξελιξη....μεταξυ Αριστεριζοντων ! Παντα η μια φραξια.....οδηγουσε την αλλη σε δικες ! Απο παλια : Τους.....ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ Τους.......ΜΑΘΑΜΕ Τωρα τους..........ΞΕΡΟΥΜΕ.....ολοι !

Είδηση!

Αριστερός εκπλήσσεται που αριστερό κόμμα χρησιμοποιεί αριστερές μεθόδους.

Αριστερή χούντα

Η αριστερά δείχνει το αποκρουστικοι πρόσωπο της. Οδηγείται στην ασφάλεια για ανάκριση και εκφοβισμό όποιονόποιος σηκώνει κεφάλι σε τραπεζίτες και κεφαλαιο. Όποιος κάνει.κριτικη στον Τσίπρα δέχεται παρακρατική επίθεση από τάγματα εφόδου της αριστεράς. Οποιος εναντιώνεται στο ΝΑΤΟ τρώει ξύλο και χημικά. Μαζικές συλλήψεις αγωνιστών έστω και για σχόλιο ε βουλευτή του συριζα. Όσο για το συριζα που......καταδίκασε την κυβέρνηση συριζα απλά ασχολιαστο, πόσο καραγκιοζηδες !! Αριστερά απολειφαδεια η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός του λαού δεν θα περάσει. Τσατσοι της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές.

Anemos

Ο ΙΟΥΔΑΣ φιλουσε ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΙΚΑ!!!!!!!

Βλακαζάνης

Οι κατηγορίες περί φθοράς ξένης περιουσίας, εξύβριση, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης αναφέρονται στις ενέργειες του συγκεκριμένου κατά άλλων πολιτών (συμβολαιογράφων, εργαζομένων σε γραφεία κλπ). Από που κι ως που είναι πολιτική δίωξη αυτό; Αν δηλαδή ένας πολίτης μου σπάσει τη τζαμαρία είναι ποινικό αδίκημα, ενώ αν μου την κατεβάσει αρχηγός πολιτικής παράταξης δεν είναι;

...και λιγα λετε.

...και λιγα λετε. Η χωρα του παραλογου, για να το παιζουν ψευτοεπαναστατες οι ψευτομαγκες.

EL

Τι έγινε ρε παιδιά και τα συντρόφια μέσα??? χαχαχα το τσίρκο σε άλλη μια παράσταση υπερθέαμα.....

panagiotis

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ! Ο ΓΛΕΖΟΣ ΤΙ ΜΠΛΕΚΕΙ? ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΧΤΙ ΤΟΥΣ!

δημοκρατης

Αν και δεν ειμαι αριστερος, αλλα ουτε δεξιος, παρ ολα αυτα, συγχαιρω τον Παναγιωτη Λαφαζανη, για τον αγωνα που δινει εναντιον των πλειστηριασμων, οπως επισης και για το πολιτικο του σθενος, να αφησει την καρεκλα του υπουργου, για να μη προδωσει τα πιστευω του. Οπως βλεπουμε, η παραιτηση απο τη καρεκλα ειναι πολυ σπανιο να συμβει στην πολιτικη ζωη της χωρας μας. Το ειδαμε και στη τραγωδια που εγινε στο Ματι, οπου ενω χαθηκαν αδικα τοσες ζωες, κανενας δεν ειχε τη συνειδηση να παραιτηθει. Κανονικα μετα απο μια τετοια τραγωδια ο πρωτος που επρεπε να ειχε παραιτηθει, ηταν ο τσιπρας. Αλλα αυτος ο ασυνειδητος, αντι να παραιτηθει, προτιμησε να ριξει αλλου τις ευθυνες και να συνεχισει τις καλοκαιρινες του διακοπες....

Tzigger

Δεν είναι και άσχημα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

var8olomaios-2-thumb-large

«Προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασία», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθωνιάδα Ακαδημία - Έγινε δεκτός στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα από τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ - Επισκέφθηκε και το κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές

panraf0_2

«Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό ότι τελείωσαν τα διαδικαστικά για την μετάβαση του παιδιού στη Βοστώνη, όλα πήγαν καλά» είπε, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ο πατέρας του 18 μηνών αγοριού, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία - Κικίλιας: Είχα υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι, σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν

89