Λαφαζάνης: Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω!

Λαφαζάνης: Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω!

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης αν και πήγε στη ΓΑΔΑ, αρνήθηκε να απολογηθεί λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει «κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις» - Παρών στη συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ και ο Μανώλης Γλέζος αν και όπως είπε, έπρεπε να βρίσκεται στο Νοσοκομείο. 

lafa_09
Για πολιτική δίωξη έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που είχε κληθεί σήμερα το πρωί να δώσει εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων που συνδέονται με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών. 


Μιλώντας σε συγκεντρωμένους έξω από τη ΓΑΔΑ, ανάμεσά τους και ο Μανώλης Γλέζος που ήταν παρών αν και όπως είπε, έπρεπε να είναι στο Νοσοκομείο, ο επικεφαλής της ΛΑΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις.

«Δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα «αμαρτωλό», εμφυλιακού τύπου «Τμήμα». Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».


Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία και για υποκρισία»

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος».

Μιλώντας με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση, ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, καθώς όπως υποστηρίζει, καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, και ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Επίσης, σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον στήριζε έκανε λόγο για «διγλωσσία και υποκρισία».


Λαφαζάνης 2
Κλείσιμο


Γλέζος: Έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο και είμαι εδώ μαζί σας

Με έντονο ενθουσιασμό έγινε δεκτός στη συγκέντρωση ο Μανώλης Γλέζος, που αναφέρθηκε στο κοινό παρελθόν του με τον Μανώλη Γλέζο για την απελευθέρωση του Αραφάτ στην Παλαιστίνη.

Ο κ. Γλέζος αποκάλυψε μάλιστα ότι αν και έπρεπε να ήταν στο νοσοκομείο, ήταν αδύνατο να μην σηκωθεί από το κρεβάτι να τον στηρίξει.

«Είπες Παναγιώτη μια κουβέντα που με στεναχώρησε. Είπες ότι ευχαριστούμε τον Μανώλη τον Γλέζο.

Είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή, βρίσκομαι εδώ μαζί σας! Αν ήταν δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση, θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, αδύνατον να μην έρθω εδώ να υποστηρίξω», ανέφερε.

Κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον... μισό Ποινικό Κώδικα

Ο κ. Λαφαζάνης είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην κρατική Ασφάλεια ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι εξηγήσεις αφορούν σε πράξης που προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, οι οποίες συνδέονται με τα αδικήματα της αντίστασης, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, φθοράς και διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της βίας κατά των αστυνομικών οργάνων.



Λαφαζάνης 1


Στη ΓΑΔΑ, στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέκος Αλαβάνος, η Ναντια Βαλαβανη, ο Στάθης Λεουτσάκος, ο Δημήτρης Στρατούλης, υποστηρικτές της ΛΑΕ και εκπρόσωποι από το ΕΠΑΜ.

Γλέζος

Γλέζος 2


Δικηγόρος Λαφαζάνη: Είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη - Λόγο θα δώσουμε στον ελληνικό λαό

Πριν λίγο προέβη και σε δήλωση ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τόνισε ότι ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις στην Κρατική Ασφάλεια και ότι «λόγο θα δώσουμε στον τελικό κριτή μας απέναντι στην ιστορία, στον ελληνικό λαό», καταλήγοντας, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση και «σε εκείνους που εξευτελίζουν την Αριστερά» ότι πρόκειται για «μία αθλιότητα που γίνεται πράξη».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε:

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις στην Κρατική Ασφάλεια. Δεν θα δώσει εξηγήσεις στις υπηρεσίες του κ. Τσίπρα, που με εντολές και υποδείξεις κατασκεύασαν αυτή την εξωφρενική δικογραφία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνείται να νομιμοποιήσει μία πρωτόγνωρη, καθεστωτική βία που τυποποιεί ως αδικήματα το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και τη δημοκρατική, πολιτική δράση των κομμάτων και των επικεφαλής τους.

Γνωρίζουμε ότι η δικογραφία, έχει ήδη σχηματιστεί από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με χρήση μεθόδων οριακής, σχοινοβατούσας νομιμοφάνειας, κατά τη συλλογή αποδείξεων και τεκμηρίων.

Τις μεθόδους αυτές, που δεν διανοήθηκαν να μεταχειριστούν δεξιές μνημονιακές κυβερνήσεις , όπως η βιντεοσκόπηση ειρηνικών συναθροίσεων διαμαρτυρίας, η κατασκευή ενόχων από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και άλλες πρακτικές που παραπέμπουν στο δικτατορικό , αστυνομικό καθεστώς Ερντογάν, θα τις αποκαλύψουμε εν καιρώ με ανοιχτή συνέντευξη τύπου στον Ελληνικό Λαό.

Οι διώκτες μας, μπορούν αν θέλουν να κατασκευάσουν και δεκάδες άλλες κατηγορίες, από αυτές που υπάρχουν στον Ποινικό Κώδικα, στους ειδικούς ποινικούς νόμους, στις αγορανομικές διατάξεις και στις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ας πράξουν ό,τι νομίζουν.

Εδώ θα είμαστε και τότε να τους αντιμετωπίσουμε.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, της οικογενειακής στέγης και της μικροϊδιοκτησίας είναι αιτήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε.

Εξηγήσεις θα δώσουμε ενώπιον του φυσικού μας δικαστή.

Λόγο θα δώσουμε στον τελικό κριτή μας απέναντι στην Ιστορία, στον Ελληνικό Λαό.

Έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της αντισυνταγματικότητας. Ο Λαός μας καταπιέζεται με πρακτικές κωμικοτραγικού, μα επικίνδυνου συνάμα αυταρχισμού, όπου κάθε 2-3 ημέρες οδηγούνται στην Ασφάλεια και τα κρατητήρια, όσοι διατυπώνουν κριτική και διαφωνίες.

Σε εκείνους που εξευτελίζουν την Αριστερά απαντάμε "είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη"».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης