Παραχώρησαν στο Υπερταμείο για πώληση νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ!

Παραχώρησαν στο Υπερταμείο για πώληση νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ!

Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται το  νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» - Εντοπίστηκε κι άλλο κτίριο του ΕΣΥ στην Άρτα που πέρασε στο Υπερταμείο - Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την έρευνα, καθώς πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία - «Ξεπουλιέται η δημόσια υγεία» διερωτώνται

nosokomeio01-mesa
Μετα τους αρχαιολογικούς χώρους στο Υπερταμειο Αποκρατικοποιήσεων εντάχθηκε και νοσοκομείο του ΕΣΥ!

Οπως καταγγελλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσιων Νοσοκομειων (ΠΟΕΔΗΝ), πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται το νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως, μετά τους αρχαιολογικούς χώρους, η κυβέρνηση παραχωρεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) και δημόσια νοσοκομεία:

“Το 6.152 ακίνητο, από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018, είναι το δημόσιο νοσοκομείο 'Γεννηματάς Θεσσαλονίκης'. Φέρει Κωδικό Αριθμό Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190442650001-0-0” καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την έρευνα, καθώς από ό,τι εκτιμουν υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία που έχουν παραχωρηθεί!

"Τι σημαίνει αυτό; Ξεπουλιέται η Δημόσια Υγεία;", αναρωτιούνται.

Κλείσιμο
Το νοσοκομείο είναι δυναμικότητας 273 κλινών και παρέχει υπηρεσίες σε χιλιάδες ασθενείς. Εξυπηρετεί, σε μηνιαία βάση 5.000 επείγοντα περιστατικά και 3.000 τακτικά, ενώ διαθέτει και 7 θέσεις εντατικής θεραπείας.

Λειτουργεί από κοινού με το "Άγιος Δημήτριος", το οποίο έχει δυναμικότητα 151 κλινών και 7 θέσεις εντατικής θεραπείας.

Άλλο ένα ακίνητο του ΕΣΥ στη λίστα του Υπερταμείου


Ακόμη ένα ακίνητο του ΕΣΥ εντόπισε η ΠΟΕΔΗΝ στον περίφημο κατάλογο με τις αποκρατικοποιήσεις τις οποίες θα διαχειρίζεται το σχετικό Υπερταμείο. Όπως αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, «το υπ΄αριθμόν 392 ακίνητο από τα 10.119 ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο με τον κωδικό 040102505001-00, είναι το κτήριο που στέγαζε το νοσοκομείο της Άρτας, μέχρι και την ανέγερση του νέου κτηρίου του νοσοκομείου το 1997. Πρόκειται για ένα κληροδότημα των αδελφών Γεωργίου και Αλέξανδρου Ζάρρα -το ακίνητο είχε ανεγερθεί το 1957 και υπήρχε όρος από τους αδελφούς Ζάρρα να λειτουργεί ως υγειονομική μονάδα. Σήμερα σε αυτό στεγάζεται το Κέντρο Αποκατάστασης και το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης