Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη για τα αρχαία μνημεία στο υπερταμείο: Έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας αυτοτέλεια

miksi-arxei-1

«Η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής μας αυτοτέλειας και του εθνικού μας πλούτου, πράγμα που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει Μνημόνια»

Επιστολή-παρέμβαση για το θέμα της ένταξης των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στη λίστα προς αξιοποίηση του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης υπενθυμίζει ότι πριν από μερικά χρόνια είχε προειδοποιήσει για «επερχόμενη εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου καταλήγοντας ότι κινδυνεύει να παραχωρηθεί ακόμα και η Ακρόπολη».

Παράλληλα τονίζει ότι «με τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή, έχουμε δεμένα τα χέριας μας, αφού εμείς μόνοι μας απεμπολήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» και σημειώνει ότι οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση, υπογράφοντας Μνημόνια, δεν εκχώρησαν την εθνική τους αυτοτέλεια και τον εθνικό τους πλούτο, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας.

Η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Αγαπητέ κ. Παπαχρήστο,

Επειδή σας εκτιμώ ιδιαίτερα, αφήνω κατά μέρος τη συνήθειά μου να μη μιλώ ποτέ δημοσίως για τον εαυτό μου και σας παραπέμπω στην ομιλία μου στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου πριν μερικά χρόνια, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκα στην επερχόμενη εκποίηση του πολιτιστικού μας πλούτου καταλήγοντας ότι κινδυνεύει να παραχωρηθεί ακόμα και η Ακρόπολη!

Ήταν μια πρόβλεψη που στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η χώρα μας υποχρεώθηκε να υπογράψει την εκχώρηση της εθνικής μας αυτοτέλειας και του εθνικού μας πλούτου, πράγμα που δεν συνέβη με τις υπόλοιπες χώρες που έχουν αντιμετωπίσει Μνημόνια και έχουν ήδη επανέλθει στη δημοσιονομική κανονικότητα.

Με τα Μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή, έχουμε δεμένα τα χέριας μας, αφού εμείς μόνοι μας απεμπολήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και κυρίως το δικαίωμα σε μια ανάπτυξη που να βασίζεται στον εθνικό μας πλούτο. Υπόγειο και υποθαλάσσιο. Γι' αυτό άλλωστε είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που δεν έχει ανακηρύξει την ΑΟΖ και που δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό της πλούτο, που ως φαίνεται, είναι πολύ μεγάλος.

Αυτό ακριβώς αποκάλυψε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Μπάτσης ύστερα από έρευνες σε όλη την Ελλάδα με το βιβλίο του για την εκβιομηχάνιση της χώρας. Το οποίο περιέργως εξαφανίστηκε, ο δε συγγραφέας του εκτελέστηκε μαζί με τον Μπελογιάννη!

Βλέπετε το μακρύ χέρι των άσπονδων φίλων μας είναι πολύ μακρύ. Αλλά όταν κάποιος έχει το ελάττωμα να είναι συνθέτης, αυτά που λέει είναι παραμύθια, που οι «σοφοί» μας τα βαφτίζουν «σενάρια συνωμοσίας».

Ας μου επιτραπεί εδώ να θυμίσω ότι όλα τα κατά καιρούς «παραμύθια» του συνθέτη έχουν επιβεβαιωθεί πολλά χρόνια πριν οι «αρμόδιοι» τα ανακαλύψουν, που συνήθως τα ανακαλύπτουν όταν είναι πλέον πολύ αργά.

Με εκτίμηση και αγάπη
Μίκης Θεοδωράκης
21.9.2018

ΣΧΟΛΙΑ (52)

...

Η αριστερά είναι χολέρα!

ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΡΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ¨ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ¨ ΙΣΧΥΕΙ ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ. ΡΩΣΙΑ ΕΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ.

Meta-mnimoniakos sintaxiouhos

Ευτυχως δωσαμε τη Μακεδονια και δεν κοπηκανε οι συνταξεις! Αμα δωσουμε τη Θρακη θα παρουμε καμια αυξησουλα;

;;;;;

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ, ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ?

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό έχεις να πεις για αυτόν τον Ανθρωπο !!!!!!

Ανδρέας Κάλβος

Ὅσοι τὸ χάλκεον χέρι βαρὺ τοῦ φόβου αἰσθάνονται, ζυγὸν δουλείας, ἂς ἔχωσι· θέλει ἀρετὴν καὶ τόλμην ἡ ἐλευθερία.

Γαρουφαλιάς Μενέλαος - Διευθυντής Τραπέζης

Πριν από λίγο γύρισα από την βόλτα με τον σκύλο μου και αφού ξυριστικά και πλύθηκα αποφάσισα να ενημερωθώ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα ..... δυστυχώς για μία ακόμη φορά παρατηρώ στα σχόλια ένα τσουνάμι ημιμάθειας από αργόσχολους , αγράμματους , τεμπέληδες που συναγωνίζονται σε ένα διαγωνισμό ανοησίας με σκοπό την επίδειξη των δήθεν γνώσεων που δεν έχουν ......το συγκεκριμένο φαινόμενο εκτός ότι έχει καταντήσει φαρσοκωμωδία προσβάλει την νοημοσύνη μας και την αισθητική μας .....

Αγαπητέ Μενέλαε

εσείς που κατηγορείτε εμάς τους ημιμαθείς με τι προσόντα γίνατε "διευθυντής τραπέζης"; Πως μπήκατε στην τράπεζα, τι βιογραφικό έχετε; Και πόθεν τεκμαίρεται ότι ο διευθυντής κ Μενέλαος, μπορεί να έχει πλέον αξιόπιστον γνώμην από ημάς τους ημιμαθείς για τα εθνικά θέματα, βεβαίως -βεβαίως;

Γανυμήδης@Διευθυντή

Χα χαααααααααα! κ. Ταγάρι Γαρουφαλλιά, απο μακριά κάνεις "ΜΠΑΜ" μας ψάρωσες! Σε ποιά βουνοπλαγιά βόσκουν τα τραγιά σου;.........

Βαλεντίνη

Και κάποιος άλλος έκανε παρόμοια σχόλια , δηλώνοντας δήθεν πολιτικός μηχανικός !!!. Το έψαξε κάποιος και δεν τον βρήκε στο μητρώο πολιτικών μηχανικών.!!! Ο Μενέλαος δηλώνει διευθυντής Τράπεζας, εν ενεργεία , συνταξιούχος , ποιός ξέρει ; Στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι. Πιστεύω ότι είναι το ίδιο πρόσωπο !!!!! Πάντως μου θύμισε την ατάκα του Μίμη Φωτόπουλου από την ταινία "Ο ουρανοκατέβατος" και μετά κάαααθεσαι. !!!!!! Πήγε το σκύλο βόλτα ,γύρισε , πλύθηκε , ξυρίστηκε και μετά κάθισε να σχολιάσει , αυτούς που σχολιάζουν!!!! Συνάδελφε ( αν είσαι ) μην εξευτελίζεις το επάγγελμα , please ...

αγαπητε Μικη

με όλο το σεβασμό προς το έργο σου και την προσωπικοτητα σου η Ελλάδα έφτασε εδώ γιατί δεν εφάρμοσε τα μνημόνια όπως οι άλλες χώρες που έβαλαν κάτω το κεφάλι και στρώθηκαν στις μεταρυθμισεις τελειώνοντας σε 2-3 χρόνια. Οι ξένοι βλέποντας πόσο απείθαρχοι είμαστε εσφιγγαν περισσότερο το λουρί για να μας διατηρήσουν στην Ένωση. Οι συγκεκριμενες εκχωρήσεις έγιναν εντελώς αχρείαστα από το άεργο αντιδραστικό ιδεοληπτικό άτομο που στηριξες και προς τιμή σου αποκήρυξες πρόσφατα.

Μανιάτης

Τελικά οι παραπληροφόρηση ξεφτύλισε και τον Μήκη! Τα καταφέρατε! Μπράβο σας!

Ο ατονος

Το καλυτερο οικοπεδο με τους χειροτερους πολιτες

Για πέστε μας εσείς που βρίζετε

Αυτοί που τον βρίζουν από κάτω σαν κομματόσκυλα χειρίστου είδους, να μας πουν που και σε τι διαφωνούν μ' αυτά που λέει ο Μ.Θεοδωράκης!. Γιατί αν αυτός είναι ο "στρατός" της Ν.Δ, τότε ποιες είναι οι διαφορές που έχει με τον "στρατό" του ΣΥΡΙΖΑ; Καμιά διαφορά δεν υπάρχει. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Και προκαλεί την ίδια ακριβώς απέχθεια και αηδία.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ:

Την Θρακη την παραδιδουν στους Τουρκους .Βαφτιζoντας τους Θράκες, Τουρκόσπορους.Την Μακεδονία την παραδιδουν στους Σκοπιανους βαφτίζοντας τους Μακεδονες Βουλγαρους .ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ;ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΘΕΛΕΙ Β' ΓΥΡΟ ΣΤΟΝ ΕΜΦΎΛΙΟ.ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ .ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΒΆΝΣ.ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ

αυτα

βριζουμε φιλε μου γιατι ο μπουμπουκοσυνθετης, οσα σωστα και να λεει ευθυνεται για την αναδειξη του συριζα σε κυβερνηση. ωραια τα mea culpa και η μεταμελεια αλλα οταν εχεις ευθυνη, σωπαινεις.

@....αυτα

Άκουσε κάτι. Ο Μ.Θεοδωράκης είναι Αριστερός εδώ και 70 χρόνια και βάλε. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό γι' αυτόν ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ του Σύριζα (που δεν ήταν τόσο εμφανή τα στραβά του) να υποστηρίξει κάποιο συγγενές (έστω κατά τα φαινόμενα) με την ιδεολογία του κόμμα. Μετά όμως όταν ο Σύριζα άρχισε και έδειχνε πραγματικά αυτό που ήταν, τότε αυτομάτως χωρίς καμιά καθυστέρηση άρχισε και η κριτική του Θεοδωράκη, που όσο η Συριζέϊκη διαστροφή μεγάλωνε και έπαιρνε διαστάσεις καταστροφής, τόσο αυστηρή γινόταν και η κριτική, μέχρι του σημείου που ο Σύριζα έχει αποκληρωθεί και αποκαθηλωθεί ΕΝΤΕΛΩΣ από τον Θεοδωράκη. Για την ιδεολογία του Μ.Θ μπορεί να εκφραστούν χίλιες δυο αντιλογίες. Για τα λάθη του παρελθόντος που τυχόν έκανε μπορεί να ασκηθεί βεβαίως κριτική. Όμως με κανένα τρόπο δεν μπορείς να πεις ότι υπήρξε και είναι ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ η ότι η ιδεολογική του πτώση ήταν εμφανής τόσο που να προκαλέσει....εγκεφαλικό (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) Το ανέντιμο είναι να τον μεταχειριζόμαστε σαν σκουπίδι !!! Είναι ΑΙΣΧΡΟ και δείχνει αν μη τι άλλο ένα δυσοίωνο επίπεδο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsigaridas

Ποιος ήταν ο  πολιτικός μηχανικός που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή του στην οργάνωση και πέθανε στα 80 του χρόνια - Τα καλοκαίρια στην Κάλυμνο, οι επαφές με τον «Κάρλος το Τσακάλι» στην Δαμασκό, ο φάκελος στα αρχεία της Στάζι

diodia_syriza2

Όταν το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε στους σταθμούς των διοδίων δείχνοντας εμπράκτως την υποστήριξή του στο κίνημα «δεν πληρώνω» με συνθήματα «ΟΧΙ στα διόδια των μεγαλοεργολάβων» ποιος θα πίστευε ότι επι Πρωθυπουργίας του αυτά τα διόδια που τότε κατήγγειλε, θα πολλαπλασιάζονταν και θα αυξάνονταν πάνω από 150%!