Σάμος: Ένταση με Αλγερινό με ξυράφι μέσα στο hot spot!

Σάμος: Ένταση με Αλγερινό με ξυράφι μέσα στο hot spot!

Το επεισόδιο έληξε με παρέμβαση της ΟΠΚΕ - Ο άντρας, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα

samos
Ένα άγριο επεισόδιο, που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο hot spot της Σάμου. Λίγο μετά τη μία, τριαντάχρονος Αλγερινός, εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο γραφείο της διοικητού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και με μια φαλτσέτα απειλούσε να τη σκοτώσει. Αμέσως σήμανε συναγερμός, όλοι οι υπάλληλοι κλείστηκαν στα γραφεία τους και στο σημείο μετέβη κλιμάκιο πάνοπλων ανδρών της ΟΠΚΕ Αττικής που βρίσκεται αποσπασμένη για την ασφάλεια του προσωπικού και την τήρηση της τάξης, προκειμένου να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ο αλλοδαπός που βρισκόταν σε φάση αμόκ στη θέα των αστυνομικών, αφήνει τη γυναίκα και κολλάει τη φαλτσέτα στο λαιμό του απειλώντας να αυτοκτονήσει. Όμως μετά από διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της ΟΠΚΕ ο αλλοδαπός ηρέμησε με αποτέλεσμα να καταφέρουν οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης και τι ακριβώς ζητούσε ο Αλγερινός από τη διοίκηση του κέντρου. Ωστόσο πληροφορίες λένε πως πρόκειται για άτομο το οποίο αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Λίγη ώρα αργότερα, ένταση επικράτησε και στην ουρά για το συσσίτιο, όταν ομάδες αλλοδαπών άρχισαν να τσακώνονται για την... προτεραιότητα. Και πάλι, χάρη στην άμεση παρέμβαση της ΟΠΚΕ Αττικής, τα πράγματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα πάντως με την διοικήτρια του Κέντρου Υποδοχής στη Σάμο, Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου, η οποία επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, ο αλλοδαπός δεν κρατούσε φαλτσέτα, αλλά ξυραφάκι, και βρισκόταν στον προαύλιο χώρο των γραφείων της διοίκησης, που στεγάζονται σε κοντέινερ. «Κανένας δεν μπήκε στο γραφείο μου, κανένας δεν απείλησε να με σκοτώσει» είπε η κυρία Μιούτσικου σε επικοινωνία με το protothema.gr, ενώ επιβεβαίωσε ότι ειδοποίησε τους υπαλλήλους να μείνουν στα γραφεία τους και κάλεσε η ίδια την αστυνομία του Κέντρου, ενώ παρενέβη και η ΟΠΚΕ, που βρισκόταν στο σημείο.

Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου αναμένεται να εξεταστεί από ειδικούς, για να διαπιστωθεί εάν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση στο συγκεκριμένο κέντρο που φιλοξενεί περίπου 4.000 αλλοδαπούς, ενώ η χωρητικότητα ορίζεται στους 1.600, είναι οριακή. Καθημερινά σημειώνονται άγρια συμβάντα καθώς ομάδες αλλοδαπών έχουν στήσει συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι γίνονται και εκβιασμοί νεοεισερχομένων αλλοδαπών τους οποίους τους εκβιάζουν ζητώντας “χαράτσι” για ένα κρεβάτι στα κοντέινερ.

Κλείσιμο
Τέλος οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έξω από το hot spot έχει στηθεί παράλληλος καταυλισμός με παραπήγματα όπου τα κυκλώματα αναγκάζουν γυναίκες από την Αφρική και εκδίδονται για μόλις πέντε ευρώ. Αξίζει να επισημανθεί ότι η συμβολή της ΟΠΚΕ Αττικής που έχει αποσπαστεί στο νησί είναι μεγάλη, όμως αστυνομικοί εκφράζουν παράπονα γιατί απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα από αυτά για τα οποία έχουν αποσπαστεί να εκτελούν στα νησιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης