Παρόν το Τζέισον- Αντιγόνη στο ΣτΕ για την ακύρωση του μαθήματος των θρησκευτικών

arx_arthroo

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και 24 γονείς

Με την παρουσία του Jason-Αντιγόνη συζητήθηκαν σήμερα στην μείζονα Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι 5 αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών σε όλη τη σχολική βαθμίδα, κ.λπ.

Ειδικότερα, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο προεδρεύων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος ανακοίνωσε ότι με παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου απερρίφθη, κατά πλειοψηφία 24 υπέρ έναντι 6 κατά, το αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε προσφεύγοντων γονέων που ζητούσαν να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνα της Παναγίας) από την δικαστική αίθουσα κατά τη συζήτηση των πέντε εν λόγω αιτήσεων ακυρώσεως.

Στη συνέχεια η σύμβουλος Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη ανέπτυξε την εισήγησή της και εξέθεσε τους ισχυρισμούς των αντίθετων αιτήσεων ακυρώσεως, για το μάθημα των θρησκευτικών (πρόγραμμα σπουδών και το περιεχόμενο του) στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η καθημερινή πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο τρόπος απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

arx1


Αναλυτικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 γονείς μαθητών.

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των σχετικών υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

arx2


Κατά την ακροαματική διαδικασία από τους δικηγόρους όλων των πλευρών, αναπτύχθηκαν οι αντίθετες νομικές θέσεις για τα επίμαχα θέματα.

Τέθηκαν ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την ΕΣΔΑ και το άρθρο 16 του Συντάγματος κ.λπ.

Ειδικότερα, τέθηκαν τα εξής θέματα και ερωτήματα:

-Παραβίασης του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του διεθνούς σύμφωνου για τα δικαιώματα του παιδιού,

-Μη πρόβλεψη απαλλαγής των μαθητών από τον Εκκλησιασμό,

-Με μια απλή δήλωση να απαλλάσσονται οι μαθητές από την πρωινή προσευχή χωρίς περαιτέρω αναφορά στους λόγους εξαίρεσης και

-Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να είναι ομολογιακό ή θρησκειολογικό

Σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρέμεινε και παρακολούθησε τη διαδικασία το Jason-Αντιγόνη, ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας φωτογραφήθηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ (89)

zervos

Βρε βρε το τζεησον αντιγονι...

Κarletos

Με ποια ιδιοτητα το..."εν λογω" παρακολουθησε την διαδικασια.... Ως πατερας.... ? Ως μητερα...? η'ως παιδι.... ?

Αριστεροι, Ισλαμ και Ανωμαλοι

Έχουν βάλει σκοπό ζωής να καταστρέψουν τη κοινωνία

Χριστιανοί,Εβραίοι και Ισλαμιστές

Οι 3 συγγενείς σκοταδιστικές θρησκείες έχουν βάλει στόχο να αφανίσουν ολοκληρωτικά το ελληνικό πνεύμα.Δεν θα τους αφήσουμε.Να πάνε στους Άγιους τόπους τους που τιμάνε εξίσου.

@10.54

Ρε συ Εφιάλτη ... δεν πας να σιδερώσεις καμιά χλαμύδα?

αχ

ποσο δυστυχισμενο πλασμα πρεπει να ειναι...

Ψόφο κακό να χετε ολοι οι ανώμαλοι!

Θέλετε και να μας επιβληθείτε κιόλας ζώα κομπλεξικά...

andreas

re den tous petate ston botrhro me ta skoulikia

Μιλάμε για τον απόλυτο ξεπεσμό.

Ποιός να μου έλεγε ότι ο τερμα ανώμαλος θα γινόταν ο καραβοκυρης της Δημοκρατίας. Αφού πέθανε η Ελλάδα απο καιρό, σηκωσαν κεφάλι και τα σκουλήκια που τρώνε από τα σάπια.

Λαμόγιο

Τελικά τά ζόμπι υπάρχουν... κρατικοδιαιτο τσίρκο Μεντρανο τών επιδομάτων πού πληρώνουμε εμείς τά κορόιδα οι φορολογούμενοι... όλα αυτά τά δαιμόνια μέ τής χαλασμένες εξατμίσεις τού πίσω διαφορικού τούς...

Κακοπροαίρετος

Καλά αυτός είναι από μόνος του λόγος για να μην το ακυρώσουν αχαχαχα

Νικολάκης

Και κλάμα οι χριστιανοταλιμπανέζοι χαχα

Να αφήσεις

ήσυχους τους Χριστιανούς φίλε, και να κοιτάς τον εαυτό σου.

Νικολάκη εκ του Αγίου Νικολάου

Το κλάμα το έχεις εσύ... που δεν πέρασε η κατάργηση... τόσο στόκος είσαι;; Έφτασε η σαπιλα στον εγκέφαλο σου...αν ποτέ είχες..τι δεν κατάλαβες;; Καρνιβαλε..

Στραβός είσαι Νικολάκη?

Που βλέπεις το κλάμα? Έχουμε ξεραθεί στα γέλια με την αντιπροσωπεία σας!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης