Η Ένωση Αθέων ζητεί «αποκαθήλωση» της εικόνας της Παναγίας από το ΣτΕ στη συζήτηση για τα Θρησκευτικά

2621455

Αύριο η συζήτηση των προσφυγών για τα Θρησκευτικά, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία

Από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου πρόκειται να συζητηθούν αύριο οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες), ζήτησε μέσω του δικηγόρου της η Ένωση Αθέων και πέντε προσφεύγοντες.

Αύριο, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Το αίτημα για να αφαιρεθούν αύριο τα θρησκευτικά σύμβολα από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά την συζήτηση των αιτήσεων ακυρώσεως για το μάθημα των θρησκευτικών, κατατέθηκε σήμερα από τον δικηγόρο Βασίλειο Σωτηρόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ένωση Αθέων και 5 γονείς.

Αύριο κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Ράντος να ανακοινώσει εάν το αίτημα για την αφαίρεση του θρησκευτικού συμβόλου (εικόνα της Παναγίας) που υπάρχει στο κέντρο της δικαστικής αίθουσας θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Πάντως, σύμφωνα με τα νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα δεν διαφαίνεται να γίνει δεκτή η αίτηση.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΑΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΑ ΤΟΥΒΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΑΙΤΙΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ..Μ.ΠΑΣΟΚ(ΜΗΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ))

Akis

Το θεώρημα του αριστοτέλη έχει πάει περίπατο με την δαρβινική θεωρεία. Αν πετάξεις δεκα τούβλα δεν κάνεις σπίτι (αναφέρεσαι φαντάζομαι στις τυχαίες μεταλλάξεις του DNA). Αν όμως όταν πετάς τα τούβλα και υπάρχει ένας μηχανισμός που κρατάει τα τούβλα που σταθηκαν όρθια ενώ όλα τα άλλα τα απορρίπτει (φυσική επιλογή) τότε μπορεί να φτιαχτεί ένα σπίτι. Αναφέρομαι στην Φυσική Επιλογή που με επιδεξιότητα την ξεχνάτε όταν θέλετε να πλήξετε την θεωρία του Δαρβίνου. Όμως ο Κάρολος βγήκε σωστός και ο θεός σας (όποιον και αν πιστευετε) πήγε βρουβες.

sed

Μ'αρέσει το όνομα του δικηγόρου. Τι υποκρισία. Βασίλειος από τον άγιο Βασίλειο. Σωτηρόπουλος από τον Σωτήρα Χριστό. Όταν θα αλλάξει το όνομά του ώστε να αναγνωρίζετε ως ο κ. Εγώ Αθεοπούλος, τότε να τον ακούσουμε και πάλι. Έως τότε μετά του Ησαΐα λέγομεν «πρόσθες αυτοίς ... Κύριε»

gr

Όποιος θέλει κατήχηση να πάει σε εκκλησία η στο σπίτι του ...το να επιβάλεις στον άλλον τα πιστεύω σου δεν απέχει από τους ταλιμπανάδες!

ΚΑΡΒΑΣ

Δικιο εχεις. Επισης πως σου φαινεται η ιδεα της εισοδου σε οποιονδηποτε ναο, μετα τα 18 ετη?

KAΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ

ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ''ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ '' ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ . ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΗΜΑΝΤΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ !

ασήμαντος

Εντάξει δεν υπάρχει Θεός. Υπάρχουν όμως μερικές βασανιστικές ερωτήσεις που περιμένουν απάντηση. Μια πρώτη είναι αξίζει να ζει κανείς σε έναν κόσμο χωρίς Θεό; Η ύπαρξη μας δηλαδή περιορίζεται σε μερικές δεκαετίες βασανιστικής ζωής που σε γενικές γραμμές είναι μάλλον ταλαιπωρία με ελάχιστες στιγμές χαράς; Και μετά το απόλυτο τίποτα; Τότε μήπως να επισπεύσουμε το τίποτα για να αποφύγουμε όσο μπορούμε το μαρτύριο; Έχω όμως και ένα άλλο ερώτημα. Εντάξει, οι γνώσεις μου επιτρέπουν να αντιληφθώ ότι σε άπειρο χρόνο είναι δυνατόν ή όποια ύλη μέσα από κανόνες τυχαιότητας να οδηγήσει στην δημιουργία ενός όντος όπως ο άνθρωπος. Που μπορεί να περπατά, να μιλά, να αναπαράγεται και να λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής με άπειρη επεξεργαστική δύναμη. Αυτό το δέχομαι ότι μπορεί να συμβεί αποκλειστικά με νόμους τυχαιότητας και όπως βασικά περιγράφει η δαρβινική θεωρία. Πείτε μου όμως. Αυτό το ον που θα δημιουργηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να αποκτήσει συνείδηση της ύπαρξής του; Γιατί εγώ ξέρω ότι υπάρχω. Μπορεί να αποκτήσει αυτή την ιδιότητα το χώμα; Γιατί χώμα είμαστε τελικά. Το χώμα μπορεί να αποκτήσει από μόνο του συνείδηση της ύπαρξης του; Και ψάχνω και τον δημιουργό μου. Υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό σε μια μηχανή; Εννοώ να συμβεί επειδή το θέλει η μηχανή όχι επειδή ο δημιουργός της την προγραμμάτισε να Τον ψάξει. Η δυνατότητα να σκεφτόμαστε ξεπερνώντας τα σύνορα αυτού που μπορούμε να αγγίξουμε είναι πολύ δύσκολο να το αποδώσει η δική μου λογική στο τυχαίο. Τον Θεό δεν μπορείς να τον συλλάβεις με την λογική. Εκεί που μπορεί να σε βοηθήσει η λογική είναι να καταλάβεις ότι δεν μπορεί ευτυχώς να είσαι σκέτο χώμα. Δεν είμαι κοντά στο Θεό αν και θα ήθελα να είμαι. Δεν σχολιάζει ένας καλός Χριστιανός εδώ. Ένας ταλαίπωρος σχολιάζει που όταν κοιτάζει μέσα του διακρίνει βόρβορο. Η μόνη μου ελπίδα είναι ο Θεός.

Αν

Ερευνησεις την θαυμάσια λειτουργία του ανθρώπινου σωματος,και μάλιστα την θαυμάσια κατασκευή του κάθε οργάνου του.Την θαυμάσια λειτουργία του σύμπαντος,θα καταλαβεις αν υπαρχει Θεος, και να κανεις προσωπική έρευνα τι ζητα απο σενα ο Ιησους Χριστος.

Akis

Αφού ψάχνεις απαντήσεις να σου απαντήσω. Πρώτον, ρωτάς αν αξίζει να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς θεό. Είτε αξίζει, είτε όχι δεν αλλάζει το γεγονός αν υπάρχει (ή δεν) υπάρχει θεός. Το αν υπάρχει (η δεν υπάρχει) θεός είναι γεγονός και τα γεγονότα (η πραγματικότητα) δεν νοιάζεται για τις αξιακές προτιμήσεις του καθενός. Δευτερον, ρωτάς αν ένα ον μπορεί να αποκτήσει συνείδηση της ύπαρξής του. Εχεις μία επιφανειακή γνώση της δαρβινικής θεωρίας και σου απαντώ όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Ναι, ένα ον μπορεί να αποκτήσει συνείδηση της ύπαρξής του χωρίς θεικές παρεμβάσεις. Τρίτον, ρωτάς υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό σε μια μηχανή; Ναι, αλλά όχι ακόμα. Αν συμβεί αυτό βεβαια εξακολουθεί να μην αποδεικνύει την υπαρξη ή όχι του θεού. Τέλος λες ότι σου είναι πολύ δύσκολο να το αποδώσεις στο τυχαίο. Και σου ξαναλέγω ότι δεν έχεις μελετήσει δαρβινική θεωρία όταν μιλάς για τύχη. Η δαρβινική θεωρία αποτελείται από δύο πυλώνες, τις ΤΥΧΑΙΕΣ μεταλλάξεις κατα την αντιγραφή του DNA και την Φυσική Επιλογή. Μπορεί οι πρώτες να είναι τυχαίες και να χρησιμοποιείται από τους θρήσκους σαν αντιλογος, αλλά ξεχνάνε την Φυσική Επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι. Επειδή φαίνεσαι σκεπτόμενος, σου προτείνω να διαβάσεις Καρλ Σαγκαν, Ριτσαρντ Ντωκινς, Σαμ Χαρις, Ντανιελ Ντενετ. Θα ανοίξουν τα μάτια σου. Και συνέχισε να αναρωτιέσαι.

Εκατογχειρ

Πίστη τέκνα μου.Πίστη και ολα θα παν' κατ'ευχήν... Γιατι η γνώση,μόνο παρέκκλιση απο το δρόμο του Θεού σημαίνει...

Πώς

Δεν φτάνουν οι άθεοι υπουργοί του Πινόκιο υπάρχουν και ενώσεις? Ρε εχουμε ακόμη Σύνταγμα, ζούμε ακόμη στην Ελλάδα. Ας το διαβάσουν τα ψώνια και οι γονείς πριν καταλήξουν τα παιδιά τους στα κέντρα αποτοξίνωσης, γιατί δεν παμε καλααα.

Victor

Οι φανατικοί άθεοι είναι πιο ταλιμπάν κι από τους ταλιμπάν. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθείς με κάποιον από δαύτους.

Ποντιος

Ολοι αυτοι με ποιανου ευγενικη χορηγεια εγιναν και συντηρουνται φως φαναρι ειναι. Αλλα εχουμε την ελευθερια του λογου και του παραλογου αλλα υπαρχει και ο αντιλογος της βρεγμενης σανιδας. Κατι πληρωμενες λινατσες προσπαθουν να επιβαλλουν αυτα που τους εχουν αναθεσει.

Ζαμάν φου

Ακόμα τί άλλο θα ακούσουμε,καρπαζιες να σφίξουν οι κ..λοι άντε γιατί παραεγινε το κακό με όλους αυτούς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-dolof

Κατά πληροφορίες τους είπε , μεταξύ άλλων, ότι ερεθιζόταν με τις γυναίκες και όταν η ορμή γινόταν έντονη, δεν μπορούσε να την κρατήσει και πως ήταν σαν να έμπαινε ο «διάβολος» μέσα του.

mati-ftoai

«Η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου περιοχή, ένα χρόνο μετά, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα» αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει το συντονιστικό των κατοίκων