Η Ένωση Αθέων ζητεί «αποκαθήλωση» της εικόνας της Παναγίας από το ΣτΕ στη συζήτηση για τα Θρησκευτικά

Η Ένωση Αθέων ζητεί «αποκαθήλωση» της εικόνας της Παναγίας από το ΣτΕ στη συζήτηση για τα Θρησκευτικά

Αύριο η συζήτηση των προσφυγών για τα Θρησκευτικά, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία

2621455
Από την αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου πρόκειται να συζητηθούν αύριο οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνες), ζήτησε μέσω του δικηγόρου της η Ένωση Αθέων και πέντε προσφεύγοντες.

Αύριο, με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιο Ράντο και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του ΣτΕ πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών και το περιεχόμενο του στα σχολεία τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Παράλληλα, έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών, κ.λπ.

Συγκεκριμένα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αθέων, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) και 24 πολίτες (γονείς κ.λπ.).

Παρεμβάσεις υπέρ του μαθήματος των θρησκευτικών και κατά των αντίθετων υπουργικών αποφάσεων έχουν καταθέσει η Εκκλησία της Ελλάδας, η Εκκλησία της Κρήτης και ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Θεολόγων «Καιρός» για την Αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».

Τόσο στις αιτήσεις ακύρωσης όσο και στις παρεμβάσεις τίθενται ζητήματα κατοχύρωσης της θρησκευτικής ελευθερίας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την Παιδεία, κ.λπ.

Κλείσιμο
Το αίτημα για να αφαιρεθούν αύριο τα θρησκευτικά σύμβολα από την δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά την συζήτηση των αιτήσεων ακυρώσεως για το μάθημα των θρησκευτικών, κατατέθηκε σήμερα από τον δικηγόρο Βασίλειο Σωτηρόπουλο, ο οποίος εκπροσωπεί την Ένωση Αθέων και 5 γονείς.

Αύριο κατά τη έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο κ. Ράντος να ανακοινώσει εάν το αίτημα για την αφαίρεση του θρησκευτικού συμβόλου (εικόνα της Παναγίας) που υπάρχει στο κέντρο της δικαστικής αίθουσας θα γίνει αποδεκτό ή όχι.

Πάντως, σύμφωνα με τα νομοθετικά και νομολογιακά δεδομένα δεν διαφαίνεται να γίνει δεκτή η αίτηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης