Νοσηλευτές: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού απαξιώνουν τον κλάδο

Νοσηλευτές: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού απαξιώνουν τον κλάδο

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ αναφέρει ότι ο κλάδος τους είναι εξίσου σημαντικός με τους γιατρούς και ζητά την καταβολή των υπερωριών

hospital
Απαξίωση του νοσηλευτικού κλάδου καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποί του, χαρακτηρίζοντας τρανό παράδειγμα αυτής της στάσης τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την καταβολή των αναδρομικών μόνο στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ επισημαίνει ότι «υπάρχουν και άλλοι κλάδοι εξίσου σημαντικοί στο σύστημα Υγείας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορέσει να επιβιώσει ούτε μια ημέρα» και υπενθυμίζει στους κυβερνώντες την οικονομική αποκατάσταση που εκκρεμεί και σε ό,τι αφορά τον νοσηλευτικό κλάδο.

«Σε πολλά νοσοκομεία της επικράτειας, υπάρχουν πολλές οφειλές σε υπερωρίες στους νοσηλευτές και μάλιστα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, εκκρεμεί η οικονομική αποκατάσταση των προϊσταμένων τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών, με την αύξηση του επιδόματος κατά 40 € μηνιαίως, όπως ορίζει και η σχετική απόφαση του ΣτΕ, η οποία ακόμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε νομοθετικό κείμενο της κυβέρνησης. Επ’ αυτού η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ που ουσιαστικά κέρδισε αυτή την υπόθεση, έχει έναν λόγο παραπάνω να θεωρεί ότι η παράταση της απαράδεκτης διάκρισης μεταξύ των τμηματαρχών του δημοσίου τομέα εις βάρος των νοσηλευτών, είναι ένα τρανό δείγμα της απαξίωσης που επιδεικνύει η πολιτεία απέναντι στον κλάδο μας» αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης