Φωτιά στο Μάτι: «Καθυστερήσεις» από την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Φωτιά στο Μάτι: «Καθυστερήσεις» από την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Όπως καταγγέλει ο συνήγορος της οικογένειας Φύτρου, Βασίλης Καπερνάρος, δεν του έχουν αποστείλει ακόμη τα στοιχεία που τους ζήτησε εγγράφως από τις 30 Αυγούστου και τις 12 Σεπτεμβρίου

2278508
Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης δεν έχουν απαντήσει ακόμη στα αιτήματα του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος ζητά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο εκτέλεσαν τα καθήκοντά τους. 

Συγκεκριμένα, με αίτηση για παροχή πληροφοριών και εγγράφων, από την Πέμπτη 30 Αυγούστου, ζητά (με βάση την ιδιότητά του ως συνηγόρου πολιτικής αγωγής των Φύτρου- Βουκάκη και Σαρίεβα) από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, να του δοθούν:

1. Οι κλητεύσεις των συμμετασχόντων οργάνων της διοίκησης στις συνεδριάσεις του ΣΟΠΠ (Συντονιστικό Όργανο Περιφέρειας) της 26ης Απριλίου 2018.
2. Τους αριθμούς των διαβιβαστικών εγγράφων των ανωτέρω πρακτικών προς την αποκεντρωμένη διοίκηση, όπως ορίζει ο νόμος. 
3. Τα ονοματεπώνυμα όλων των εντεταλμένων υπαλλήλων της περιφέρειας που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις στα ΣΤΟ (Τοπικό Συντονιστικό Όργανο) του Δήμου Μαραθώνα των ετών 2016, 2017 και 2018.
4. Αντίγραφο των επιχειρησιακών σχεδίων και όλων των συναφών εγγράφων που υπεβλήθησαν, σύμφωνα με τον νόμο, από το Δήμο Μαραθώνα, καθώς και του Δήμου Ραφήνας.
5. Τους απολογισμούς της Πολιτικής Προστασίας των ετών 2016, 2017 και 2018.

Επίσης, με έγγραφό του προς τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, από τις 13 Σεπτεμβρίου, ζητά:

1. «Αντίγραφο του επιχειρησιακού Σχεδίου Δήμου Μαραθώνα της τελευταίας δημαρχιακής θητείας».
2. «Αντίγραφο  των πορισμάτων επί των ελέγχων που διενεργήσατε, ως εκ του νόμου υποχρεούστε, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα για τα έτη 2016, 2017 και 2018».
3. «Αντίγραφο  των ελέγχων και των ενεργειών στις οποίες προβήκατε, από την απουσία του Δήμου Μαραθώνα στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής τον Απρίλιο 2018, με αντικείμενο συζήτησης την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου 2018»καθώς ως Γενική Επιθεωρήτρια  Δημόσιας Διοίκησης είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης