Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Κάποιοι εκ των πέντε αλλοδαπών κατηγορουμένων δεν είχαν δικηγόρους

zafeiro
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα για να διακοπεί η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο δικηγορικό του γραφείο επί της οδού Ασκληπιού.

Η δίκη διεκόπει για τις 27 Σεπτεμβρίου καθώς κάποιοι εκ των πέντε αλλοδαπών κατηγορουμένων δεν είχαν δικηγόρους. Στο δικαστήριο, μετήχθη και ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση καθώς ο αδικοχαμένος ποινικολόγος ήταν εκ των συνηγόρων του στη δίκη για το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη δίκη της Energa.

Ο Αρ. Φλώρος βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στη φυλακή πριν από μερικές εβδομάδες και αφού είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις για τη νομιμότητα των ιατρικών πιστοποιητικών που είχε προσκομίσει στη Δικαιοσύνη και βάσει των οποίων είχε καταφέρει να απιφυλακιστεί ως ανάπηρος.

Στη δίκη παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε η οικογένεια τογ Μιχ. Ζαφειρόπουλου, εκπροσωπούμενη από τους δικηγόρους Μάκη Βορίδη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Βασίλη Αλεξανδρή, κ.ά.

Οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται είναι οι: Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρος Μάτα (ο οποίος διαφεύγει), Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι Κάστριοτ και Μάτα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της φυσικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, της ληστεία, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε.

Κλείσιμο
Ωστόσο, παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν μόνο οι δυο από τους πέντε κατηγορούμενους και συγκεκριμένα οι Κλοντιάν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε. Αντίθετα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι με δήλωσή τους που αναγνώστηκε στο δικαστήριο γνωστοποιήσαν ότι δεν επιθυμούν να παραστούν στη διαδικασία. Κάποιοι δε εκ των απόντων κατηγορουμένων δια των δικηγόρων τους ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής του. "Σιγα μην πάθουν τίποτα" ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο.


Να σημειωθεί πως οι Μπάκο και Ντούλτσε είχαν απασχολήσει πρόσφατα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, η οποία είχε λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Για την υπόθεση αυτή, οι δυο Αλβανοί είχαν καταδικαστεί σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξη αντιστοίχως. Εκτός όμως από τους Μπάκο και Ντούλτσε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου είχε κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός της και ο Αρ. Φλώρος.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στη δολοφονία του Μ. Ζαφερόπουλου, ο κατηγορούμενος Μικέλα Κάστριοτ είχε ομολογήσει στις αρχές ότι δολοφόνησε τον ποινικολόγο έπειτα από εντολή των συγκατηγορουμένων του Μπάκο και Ντούλτσε

Ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Κάστριοτ για το πως στήθηκε το σκηνικό του θανάτου γύρω από τον ποινικολόγο: «Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου (σ.σ. τον Μιχ. Ζαφεριόπουλο). Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ' ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε», περιέγραψε.

Αφού «διευθετήθηκαν» οι οικονομικές λεπτομέρειες οι δυο κατηγορούμενοι προχώρησαν σε δράση. Έκλεισαν ραντεβού με το Μιχ. Ζαφειρόπουλο επικαλούμενοι προσωπική τους υπόθεση και τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού.

Ο Κάστριοτ περιγράφει στην απολογία του: «Χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξαν και μπήκαμε. Εκεί βρήκαμε τον Ζαφειρόπουλο και άλλον έναν δικό του. Ο «μικρός» άρχισε να λέει ψέματα ότι ήρθαμε για μια υπόθεση ενός δικού μας, που τον έπιασαν για ληστείες. Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο «μικρός» είπε στο Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε. Του ζητήσαμε επίσης κάποια χαρτιά από τη δικογραφία κι εκείνος μας πήγε σε ένα γραφείο και μας έδειξε ό,τι ζητήσαμε...Ο «μικρός» πήρε το συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης