Κύπρος: 48ωρη απεργία στα σχολεία

Κύπρος: 48ωρη απεργία στα σχολεία

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προχώρησαν σε δυναμικά μέτρα μετά από τις άκαρπες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση

louketo-sxoleio
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία στη Κύπρο, λόγω της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές προχώρησαν σε δυναμικά μέτρα μετά από τις άκαρπες διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση την οποία κατηγορούν για ετσιθελισμό και αυθαιρεσία.

Σε διάσκεψη Τύπου που έδωσαν χθες οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, δήλωσαν ότι σήμερα θα επιδώσουν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής υπόμνημα με τις θέσεις τους και αύριο το υπόμνημα θα επιδοθεί σε αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Ο Πρόεδρος των δασκάλων Φίλιος Φυλακτού, δήλωσε χθες ότι «δυστυχώς το έσχατο μέτρο της απεργίας, το οποίο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξαναγκαστήκαμε να το λάβουμε και να το εφαρμόσουμε γίνεται εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι ο αγώνας γίνεται για την ποιότητα του δημόσιου σχολείου και όχι για μισθολογικές αυξήσεις και μειώσεις στο διδακτικό χρόνο.

Ο Πρόεδρος των καθηγητών Γιάννος Σωκράτους, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί Μέσης, κατέρχονται στην 48ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι «για αποφάσεις που λήφθηκαν αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διάλογος και μάλιστα αποφάσεις που όχι μόνο δεν επιλύουν κανένα πρόβλημα του δημόσιου σχολείου αλλά προκαλούν κι άλλα».

Το κυπριακό υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε χθες τους γονείς ότι, λόγω της απεργίας των εκπαιδευτικών, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ασφάλεια και προστασία εντός των σχολικών χώρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης