«Ράμπο» της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο σε βίλα στην Ίο για υπόθεση φοροδιαφυγής

«Ράμπο» της ΑΑΔΕ έκαναν έφοδο σε βίλα στην Ίο για υπόθεση φοροδιαφυγής

Οι άνδρες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φτασαν με φουσκωτό από τη θάλασσα - Οι πελάτες κατέθεταν τα χρήματα στο λογαριασμό του Ελληνοαμερικανού ιδιοκτήτη στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα αυτά να μη δηλώνονται και να μη φορολογούνται

f2
Μια επιχείρηση που έμοιαζε με ταινία του Χόλιγουντ, έστησαν εξειδικευμένοι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να πιάσουν στα πράσα τη... φοροδιαφυγή. Είχαν βάλει στο στόχαστρό τους μια παραθαλάσσια βίλα στην Ίο με ιδιωτική παραλία, η οποία νοικιαζόταν σε ξένους τουρίστες προς 8.000 ευρώ την εβδομάδα. Οι πελάτες κατέθεταν τα χρήματα στο λογαριασμό του Ελληνοαμερικανού ιδιοκτήτη στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα αυτά να μη δηλώνονται και να μη φορολογούνται.


Sequence 01


F1
Προς 8.000 ευρώ την εβδομάδα νοικιαζόταν η βίλα που βλέπετε, στην Ίο, όμως στα ταμεία του κράτους δεν έμπαινε ούτε ευρώ σύμφωνα με τους ελεγκτές.




f2
Μέχρι και ιδιωτική πλαζ είχε η πολυτελής κατοικία
f33
Άνδρας του Λιμενικού και ελεγκτής της ΑΑΔΕ πάνω στο φουσκωτό σχεδιάζουν την επιχείρηση
Κλείσιμο

Ένα πρωί του Σεπτεμβρίου, λοιπόν, μεικτό κλιμάκιο ανδρών και γυναικών ελεγκτών της ΑΑΔΕ με τη συνδρομή του λιμενικού, επιχείρησε να προσεγγίσει τη βίλα από τη θάλασσα με φουσκωτό. Χρειάστηκε να προσεγγίσουν τρεις φορές το σημείο κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας, μέχρι να βρεθούν κυριολεκτικά πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανυποψίαστους πελάτες αλλά και το υπηρετικό προσωπικό της βίλας, δύο αλλοδαπές γυναίκες οι οποίες μόλις είχαν ετοιμάσει την πολυτελή κατοικία για να υποδεχθεί τους επόμενους ενοικιαστές της. Όμως ο ιδιοκτήτης της δεν ήταν εκεί.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, ο Ελληνοαμερικανός όχι μόνο δεν είχε δηλώσει την επαγγελματική χρήση της βίλας, αλλά είχε και άλλες εκκρεμότητες με την εφορία. Του επεβλήθη πρόστιμο 49.000 ευρώ ενώ δόθηκε εντολή για κατάσχεση του ακινήτου για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 300.000 ευρώ. Πάντως οι φοροελεγκτές δεν χάλασαν τις διακοπές των τουριστών που είχαν έρθει για αυτό το λόγο από την Αμερική, καθώς τους επέτρεψαν να μείνουν στη βίλα για το διάστημα για το οποίο είχαν πληρώσει, η οποία μάλιστα λειτουργούσε με γεννήτρια.


F4
To λιγότερο μία εβδομάδα έπρεπε να νοικιάσει ο ενδιαφερόμενος τη βίλα, καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 8.000 ευρώ.


Άλλες ιστορίες... καλοκαιρινής φοροδιαφυγής

Ο παραπάνω είναι μόλις ένας από τους εκατοντάδες ελέγχους που διενήργησε το καλοκαίρι η ΑΑΔΕ, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας σε δεκάδες επιχειρήσεις όπου διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή. Από βίλες, εστιατόρια και καφετέριες, μέχρι ξαπλώστρες, «πειρατικά» ταξί, ακόμη και οχήματα αντίκες που μετέφεραν τις νύφες στο γάμο.

Οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ κατάσχεσαν τρία μηχανήματα POS από το κατάστημα της Louis Vuitton στη Μύκονο, που είχε βρει τον τρόπο να παρακάμψει τα capital controls, καθώς οι κάρτες για την πληρωμή των πανάκριβων τσαντών «χτυπούσαν» σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Το κατάστημα DK Frames που πουλούσε πανάκριβα γυαλιά ηλίου με την υπογραφή της Βικτόρια Μπέκαμ και άλλων διασήμων, σφραγίστηκε για μερικά 24ωρα. Οι ελεγκτές επέβαλλαν πρόστιμο 75.000 ευρώ στη gallery Minima για πίνακες για τους οποίους δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα έγγραφα σύμφωνα με τον έλεγχο.


F5
Στο “δόκανο” των ελεγκτών πιάστηκαν και “πειρατικά” ταξί. Κατάσχεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και ένα τσουχτερό πρόστιμο ήταν η “καμπάνα” που επιβλήθηκε σε μαύρα βαν που χρέωναν στη Μύκονο που χρέωναν ακόμη και με 80 ευρώ τους τουρίστες για διαδρομή λίγων χιλιομέτρων.


Στο «δόκανο» των ελεγκτών πιάστηκαν και «πειρατικά» ταξί. Κατάσχεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και ένα τσουχτερό πρόστιμο ήταν η «καμπάνα» που επιβλήθηκε σε μαύρα βαν που χρέωναν στη Μύκονο που χρέωναν ακόμη και με 80 ευρώ τους τουρίστες για διαδρομή λίγων χιλιομέτρων.

f6



Παρόμοιες ήταν οι συνέπειες και για τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου αντίκα στη Σαντορίνη, που μετέφερε τις νύφες στο γάμο.


f7



Εξιδεικευμένοι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επιχείρησαν, ακόμη, στις Σπέτσες, στη Ρόδο, στη Χερσόνησο της Κρήτης, στην Πάρο, όπου σφράγισαν πολλά εστιατόρια για 48 έως 96 ώρες για φορολογικές παραβάσεις με κυριότερη τη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κατέσχεσαν και ξαπλώστρες, όπως σε παραλία της Καρπάθου.


F8
F9
F10
F11
F12
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης