Το προπαγανδιστικό περίπτερο του ΟΑΣΘ του Στέλιου Παππά στη ΔΕΘ

Το προπαγανδιστικό περίπτερο του ΟΑΣΘ του Στέλιου Παππά στη ΔΕΘ

Το περίπτερο του ΟΑΣΘ ενημέρωνε τους επισκέπτες για το πώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πτώχευσαν τον Οργανισμό και υπονόμευσαν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ.

de18
Τι και αν το ένα μετά το άλλο τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη “μένουν” στο δρόμο, με τους επιβάτες να αναρωτιούνται “τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε;”. Τελευταίο παράδειγμα μόλις το περασμένο Σάββατο, όταν το λεωφορείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και συγκεκριμένα η Γραμμή 81 που εκτελούσε το δρομολόγιο Κουφάλια-Θεσσαλονίκη, ακινητοποιήθηκε στη γέφυρα του Αξιού ποταμού μάλλον από μπαταρία.

Τι και αν οι Θεσσαλονικείς αναστενάζουν στις στάσεις, αφού η μέση αναμονή ξεπερνά τη μισή ώρα. Την προηγούμενη Παρασκευή ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Πέτρος Σούλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά και του έθιξε του πρόβλημα.

Προπαγανδιστικό περίπτερο του ΟΑΣΘ


de181


Όμως για τη διοίκηση του Οργανισμού, φταίνε οι “προηγούμενοι”. Όπως, φυσικά, και για όσα άλλα στραβά συνέβησαν, ακόμη και τα τελευταία περίπου 3,5 χρόνια, που στην εξουσία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Αυτή τη φορά όμως η κυβερνητική επιχειρηματολογία δεν ακούστηκε σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ ή σε κομματική εκδήλωση, αλλά προβλήθηκε στο περίπτερο του ΟΑΣΘ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης! Και το ερώτημα είναι, ποιος επέτρεψε, να μετατραπεί η παρουσία του Οργανισμού στην κορυφαία εμπορική έκθεση της χώρας με διεθνή προσανατολισμό, σε ευκαιρία για πολιτική αντιπαράθεση και προπαγάνδα.

Δίπλα, λοιπόν, από τα άλλα περίπτερα, με τις start up εταιρείες, με εκθέματα τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής, το περίπτερο του ΟΑΣΘ ενημέρωνε τους επισκέπτες για το πώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πτώχευσαν τον Οργανισμό και υπονόμευσαν το έργο του ΣΥΡΙΖΑ. “1991 νομιμοποιούνται παράνομες μεταβιβάσεις μετοχών”, “2001 οι οικονομολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά”, “2008 παράταση του σκανδάλου εις το... διηνεκές”, “2014 συγκαλύπτουν σπατάλες χρεώνουν την επόμενη κυβέρνηση. Νόμος σκούπα παραμονές εκλογών 2015”, ήταν μερικές από τις πληροφορίες που λάμβανε ο επισκέπτης.

Ο εμπνευστής του κειμένου αφού “ξεχνάει” τη διετία 2015-2016, πηγαίνει απευθείας στον Ιούλιο του 2017, οπότε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ “Λύνεται ο Γόρδιος Δεσμός. Ο ΟΑΣΘ των σκανδάλων εκκαθαρίζεται. Αναλαμβάνει Νέα Διοίκηση. Ο ΟΑΣΘ είναι επιτέλους Δημόσιος”. Και ο άνθρωπος που λύνει τον Γόρδιο Δεσμό σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος και εκκαθαρίζει τον Οργανισμό από τα σκάνδαλα, είναι ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, Στέλιος Παππάς. Αλλιώς, ο γιος του Μπαρμπα Νίκου, όπως είχε απαντήσει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, όταν ρωτήθηκε, αν τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου λόγω του γιου του.

Κλείσιμο
de182


Στους επισκέπτες του περιπτέρου μοιραζόταν ένα φυλλάδιο με τον τίτλο “Από τον ΟΑΣΘ των σκανδάλων, στον ΑΣΥΘ της νέας εποχής”, ενώ μια ηλεκτρονική οθόνη ενημέρωσης του κοινού συμπλήρωνε το μήνυμα: “Από το Τραμ στον ΟΑΣΘ: Σπατάλες, σκάνδαλα, χρεωκοπία”.

Στην κατάσταση στον ΟΑΣΘ και την ταλαιπωρία που υπομένει το επιβατικό κοινό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Έκανε λόγο για “κομματικούς κηφήνες που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας, αφήνοντας τα λεωφορεία σε αυτή την άθλια κατάσταση που γνωρίζετε όλοι”. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς απάντησε “ο κύριος Μητσοτάκης ανακάλυψε κηφήνες σε αυτούς που έχουν εξοικονομήσει δεκάδες εκατομμύρια υπέρ του Δημοσίου και δεν θυμήθηκε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που συνυπέγραψε το 2014 για να συγκαλύψει τους κρατικοδίαιτους φίλους του, στον "ιδιωτικό" ΟΑΣΘ”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης