Αθώος ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης για τα ομόλογα του 2006

Αθώος ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης για τα ομόλογα του 2006

Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη - Αθώοι και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για το δομημένο ομόλογο

antonis-fousas_main01
Εκδόθηκε  την περασμένη Τρίτη, ύστερα από αποδεικτική διαδικασία 16 και πλέον μηνών, η απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία κηρύχτηκε αθώος ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης για τη γνωστή και πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων (ενός δομημένου και άλλων) από το Ασφαλιστικό Ταμείο ΤΕΑΔΥ, κατά το έτος 2006.

Αθώοι, επίσης, κηρύχτηκαν και οι Πρόεδροι των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία επίσης αγόρασαν το έτος 2006 δομημένο (σύνθετο) ομόλογο.

Μετά την απόφαση αυτή, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αγάπιου Σημαιοφορίδη κ. Αντώνιος Φούσας, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με την απόφαση αυτή, σε συνδυασμό και με τη γνωστή επίσης αθωωτική απόφαση του Βατοπεδίου, η οποία αφορούσε στην ίδια χρονική περίοδο (2006) και στρέφονταν και οι δύο υποθέσεις κατά της τότε Κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, αποδεικνύεται, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος που της αξίζει και ότι οι έντιμοι Έλληνες δικαστές ασκούν τα καθήκοντά τους με αίσθημα υψηλής ευθύνης και αντικειμενικότητας.

Εκείνους, όμως, που οργάνωσαν και κατασκεύασαν το έτος 2007 αυτές τις παντελώς αβάσιμες κατηγορίες, μετά τις δύο ως άνω αθωωτικές αποφάσεις, θα πρέπει να τους ελέγχει η συνείδησή τους, διότι και αδίκως διέσυραν και κατασυκοφάντησαν αθώους ανθρώπους και τους ταλαιπώρησαν επί δέκα και πλέον χρόνια και τη χώρα ζημίωσαν και ιδίως δηλητηρίασαν τότε το πολιτικό κλίμα της πατρίδας μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης