Δολοφονία Φύσσα: Νέα στοιχεία για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ

Οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο δείχνει ότι η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν και αποφάσισε να κάνει τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα στοιχεία προκύπτουν από την μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, που βασίστηκε στο οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει στη δικογραφία.

Την έρευνα που βασίστηκε σε αναλύσεις από κοντινές κάμερες ασφαλείας και απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ζήτησε η οικογένεια Φύσσα, με σκοπό να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Όπως επισημαίνεται η έρευνα δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ καθώς όπως φαίνεται από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Ακολουθούν οι εικόνες ντοκουμέντα από το βίντεο που προβλήθηκε σήμερα στο δικαστήριο

Πηγή φωτογραφιών: eurokinissi.gr