Παπακώστα για επεισόδια στη ΔΕΘ: Έσχατη επιλογή η ρίψη χημικών - Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο

3937274b146b501900cb2bbe2a5a927c_XL

«Ασπάζομαι την Καραμανλική σκέψη» δήλωσε - Με τη Γεροβασίλη «μιλάμε με τα μάτια»

Ως έσχατη λύση χαρακτήρισε την ρίψη χημικών στους διαδηλωτές στα επεισόδια του Σαββάτου, η Κατερίνα Παπακώστα. Ενώ για τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου είπε σε ερώτηση του Seleo: «Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο ποια θα ήταν η εικόνα».

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα. Η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε πως στο σχεδιασμό για τις διαδηλώσεις στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, υπήρχε στάθμιση τριών παραγόντων: Να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης, να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές σε περιουσίες πολιτών αλλά και να προστατευτεί η ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διατελούντων.

Σύμφωνα με την υφυπουργό της Προστασίας του Πολίτη, η ρίψη χημικών ήταν η εσχάτη λύση και είχε δοθεί με ως οδηγία, στην περίπτωση που πρέπει οι δυνάμεις της αστυνομίας οι παραπάνω παράγοντες διακινδύνευαν αλλά έτσι ώστε έτσι να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της χώρας.

Σε ερώτηση του Seleo, αν η εικόνα της χώρας δεν διασύρθηκε διεθνώς από τις εικόνες των επεισοδίων αλλά ακόμα από τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ που έκλαιγαν μέσα στα περίπτερα από τα δακρυγόνα, η Κατερίνα Παπακώστα απάντησε: «Ένα κράτος πρέπει να αποφασίσει αν είναι ξέφραγο αμπέλι ή αν είναι μια χώρα που λειτουργεί με κανόνες. Στην δημοκρατία πάντοτε σταθμίζεις αγαθά. Αυτό είναι βασική αρχή. Όσο η χώρα θα προσπαθήσει να ανοίγει τα φτερά της, κάποιοι εξωθεσμικοί, κάποιοι ακραίοι θα προσπαθούν αυτά τα φτερά είτε να τα ψαλιδίζουν είτε να τα ανακόψουν, για να καθηλώσουν την χώρα. Αυτή η εικόνα που είπατε μας στεναχώρησε όλους, αναμφίβολα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βλέπατε να καίγεται το Βελλίδειο ή αν βλέπατε συγκρούσεις με θύματα ή αν βλέπατε με εργαλεία ειδικά να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, η εικόνα πως θα ήταν. Άρα στη στάθμευση των αγαθών και στη στάθμευση τι είναι λιγότερο κακό, επιλέχθηκε ως εσχάτη επιλογή, διότι προφανώς υπήρχαν ακραίοι. Σταθμίστηκαν όλα αυτά τα αγαθά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

Ασπάζομαι την Καραμανλική σκέψη


Στη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα η κα Παπακώστα είπε: «Το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ είναι ένα θέμα ιδιαίτερης συναισθηματικής και εθνικής βαρύτητας για τον ελληνικό λαό. Υπάρχει ένα κόμμα (ΝΕΟ) το οποίο θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του, μέσα από τα δημοκρατικά του όργανα» και συνέχισε: «Θα τοποθετηθούμε την ώρα που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, σεβόμενοι τα εθνικά θέλω και τους εθνικούς στόχους. Πρωτίστως θα υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, θα υπερασπιστούμε τον ηγετικό ρόλο τον οποίο θέλουμε να έχει η Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων και την ανάγκη που έχει ο ελληνικός λαός να αισθανθεί στο ζήτημα αυτό ότι κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα».

Προσέθεσε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεύτερη ή τρίτη χώρα, αλλά ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια. Χαρακτήρισε, επίσης, "λάθος" τη σπουδή της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν με ένα "ναι" ή ένα "όχι" στο θέμα αυτό, πέρα από την κυβέρνηση που είχε μια "καθαρή" θέση.

Η κ. Παπακώστα εξαπέλυσε βολές εναντίον της σημερινής Νέας Δημοκρατίας και της ηγεσίας της λέγοντας πως έχει εγκαταλείψει συνειδητά τις αρχές και τις αξίες του Καραμανλισμού και την ιδρυτική της διακήρυξη και «πατάει σε άλλες αρχές, όπως η εφαρμογή αυταρχικών μοντέλων τύπου Πινοσέτ, μακριά από τις αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού κι έχει έναν ιδιώνυμο αυταρχισμό».

Μίλησε για «μεταλλαγμένη στρατηγική της ηγεσίας της ΝΔ, δίχως θεσμική έγκριση, στην οποία υπάρχουν περίεργα ιδεολογήματα, από τον ακραία, κυβικό νεοφιλελευθερισμό μέχρι την ακροδεξιά ρητορική». Και ακόμα για «μεταλλαγμένο συνονθύλευμα στο οποίο υπάρχουν περίεργες απόψεις περί τεχνητής παρεμπόδισης κομμάτων και ιδεολογιών, με παρότρυνση προς τον κ. Μητσοτάκη να λάβει θεσμικά μέτρα», λέγοντας πως «η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμιά σχέση ως προς την ιδρυτική της διακήρυξη, ούτε με το ήθος και το ύφος».

Παρατήρησε πως η ΝΔ θα έπρεπε να έχει ως «άγιο δισκοπότηρο» την αρχή του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με την οποία υπερτερεί το εθνικό συμφέρον όταν συγκρούεται με το κομματικό όφελος, αλλά δεν ισχύει αυτό για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δίδαξαν ενότητα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από τα δύσκολα και σε μια τέτοια μεταβατική περίοδο όπως αυτή που είναι σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον εαυτό της και το νέο πολιτικό φορέα τόνισε πως ασπάζονται την Καραμανλική σχολή σκέψης, ανεξάρτητα από το ποιοι φέρουν το επώνυμο του και σημείωσε: «Εμείς δεν αναφερόμαστε στον Κώστα Καραμανλή. Ο καθένας από μας κάνει τις επιλογές του. Υπάρχω πολιτικά, λειτουργώ πολιτικά αναφερόμενη στις αρχές της Καραμανλικής σκέψης, είναι ένα δικαίωμα το οποίο έχω στην πολιτική, κι αυτό δεν μπορεί κανείς να μας το αφαιρέσει, ακόμα κι αν φέρει το επώνυμο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα».

Όπως σημείωσε, με την εγκατάλειψη των αρχών του Καραμανλισμού από τη σημερινή ΝΔ δημιουργήθηκε ένα πολιτικό κενό και το ΝΕΟ αυτό το κενό επιδιώκει να καλύψει.

Η κ. Παπακώστα είπε ότι το ΝΕΟ θα κατέβει στις εκλογές με σκοπό να μπει στη Βουλή για να υπηρετήσει τις εθνικές ανάγκες και αν χρειαστεί θα συνεργαστεί με όσους έχει προγραμματική σύγκλιση και με όσους εργάζονται για το καλό της πατρίδας.

Τόνισε ότι την ανησυχεί η έκρηξη των άκρων στην Ελλάδα και χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την παρότρυνση του κ. Βορίδη προς τον κ. Μητσοτάκη για παρεμπόδιση με θεσμικό τρόπο της επανόδου της Αριστεράς στην εξουσία.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα διευθετήσει το μισθολογικό των ενστόλων με νομοθετική ρύθμιση, ενώ μίλησε και για το μοντέλο της "κοινωνικής αστυνόμευσης", την ενίσχυση του αστυνομικού της γειτονιάς.

Για τη συνεργασία της με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η κ. Παπακώστα είπε ότι είναι άψογη και «συνεννοούνται με τα μάτια».

Η κ. Παπακώστα παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη του νέο πολιτικού φορέα (ΝΕΟ) με βασικό πρόταγμα την εθνική στρατηγική και υψηλά στις προτεραιότητες την κοινωνική ατζέντα με την εφαρμογή του κοινωνικού νεοφιλελευθερισμού.

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Ilias

Έχετε καταλάβει ότι αυτή η κυρία ούτε ; ΝΔ ήταν, ούτε σύριζα η ΑΝΕΛ!!! Μόνο θέση, χρήμα εξουσία!!! Και την θεωρούσαν οι αντίπαλοι όταν ήταν στην ΝΔ, από τις ποιο ακραίες της δεξιάς!!!!!!!!!! Αυτό είναι η κύρια!!!!

ΧΧ

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ,ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΕΩΣ ΟΤΟΥ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ .ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΣ .ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΗΝ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ,Ο ΨΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ,ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΑΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ...

Πιερία

Άλλα η Καρακώστα , άλλα η Παπακώστα.Ενδιαφέρον θα είχε και η άποψη της κ.Γεροβασίλη.

Γιωργος

´Εχει δέσει το γλυκό. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ και ΦΩΤΙΟΥ ...........και στο βάθος ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ .................

nik o

Για τους νεότερους που δεν το έζησαν,αυτό είναι το πνεύμα της χούντας. Σε καθαρίζω και σφυράω αδιάφορα,σε προγγίζω λέγοντάς σε <<βούλγαρο>> και γω πρέπει να κάθομαι να σε ακούω χωρίς καμιά αντίδραση.Όποια χαζογκόμενα κι αν βάλετε μπροστά για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα στην Θεσσαλονίκη να ξέρετε πάτε βουρ για μονοψήφιο στην Β.Ελλάδα.Αυτά που κάνατε σε ειρηνικούς πολίτες, με πρόφαση 10-20 στημένους από σας, με σκοπό να διαλύσετε μια τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας,θα το βρείτε μπροστά σας.Καμιά λύπη από δω και πέρα σε ινστρούχτορες ματατζήδες σ΄ότι να πάθουνε.

ΠΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΛΙ

ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ 100.000 ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

XXXXX

Μου έρχεται να σκυλοβρισω ότι ιερό και όσιο έχεις .....μα Με τόν στόκο που έχεις στο κεφάλι μάλλον δεν αξίζει....

ψηφοφόρος

Εσχατη επιλογή το μαύρισμα στις εκλογές

ΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ

ΗΔΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕΘΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

GEORGEGR

ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΜΒΙΚΟΝΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ?????/

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xionia_main01

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στη Λάρισα  - Ριπές ανέμου πάνω από 100 χλμ/ώρα – Δείτε τον χάρτη -  Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω κακοκαιρίας

5