ΔΕΘ 2018: Αστυνομοκρατούμενη πόλη η Θεσσαλονίκη - Τα τρία «καυτά» σημεία που θα εστιάσει η ΕΛΑΣ

astunomia_thessaloniki_arthro2

Με 5500 αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και της CIA, ελικόπτερα, drones και 67 διμοιρίες «ελαφρών» και «σκληρών» ΜΑΤ ξεκινά η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Αναλυτικά τα μέτρα της τροχαίας

Τα τρία καυτά σημεία με τους φραγμούς της ΕΛ.ΑΣ, οι 5500 αστυνομικοί, οι πράκτορες του FBI και της CIA, το ελικόπτερα και τα drones, οι 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ (ελαφρά και σκληρά ΜΑΤ) συνθέτουν την εικόνα των μέτρων ασφαλείας για την 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα τα μέτρα της Τροχαίας θα είναι αυστηρά και κλείσουν δρόμοι, ενώ σε πολλά σημεία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Έτσι για σήμερα Σάββατο η Θεσσαλονίκη θα είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ τρία σημεία συνθέτουν την κόκκινη γραμμή. Πρόκειται για το περίπτερο 13 της ΔΕΘ όπου θα βρίσκονται οι αμερικανικές εταιρείες, το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός και φυσικά το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να μην γίνει ορμητήριο αναρχικών ομάδων και μπαχαλάκηδων. Σ΄ αυτά τα τρια σημεία θα στηθούν φραγμοί και υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Ειδικά στο περίπτερο 13 όπου βρίσκονται οι αμερικανικές εταιρείες έχουν εγκατασταθεί κάμερες ασφαλείας, ενώ πραγματοποιούνται και σωματικοί έλεγχοι.

Οι διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ, ενώ στις συνήθεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, για τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια. Οι πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και της Κρατικής λένε ότι οι διαμαρτυρίες και οι πορείες στη ΔΕΘ θα είναι ιδιαίτερα δυναμικές και έτσι τα στελέχη να έχουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 67 διμοιρίες ΜΑΤ το Σάββατο που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε παραγωγικούς φορείς όταν η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαθέτει 18.

Συνολικά, θα μετέχει ή θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης που αποτελείται από περίπου 4.200 άτομα καθώς έχουν κοπεί ρεπό και έχουν ανακληθεί άδειες, περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί από Αθήνα και άλλες περιοχές που θα διαμείνουν για πολλές ημέρες στην πόλη, ενώ καθημερινά θα κινείται μεγάλος αριθμός δυνάμεων από γειτονικούς νομούς που στη συνέχεια θα επιστρέφουν στη βάση τους. Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

“Αλήθεια πόσοι συνολικά Αστυνομικοί θα απασχοληθούν με τα αστυνομικά μέτρα για το τριήμερο εγκαινίων της ΔΕΘ; Ποσό οικονομικό κόστος έχουν όλες αυτές οι μετακινήσεις; Μήπως οι έννοιες "υπηρεσιακό μέτρο, κοινή λογική, υπηρεσιακό και δημόσιο συμφέρον και χρηστή διοίκηση" έχουν χάσει το νόημά τους; Ας μας ενημερώσουν τελικά πόσοι συνάδελφοι θα βρίσκονται συνολικά σε οποιαδήποτε διατεταγμένη υπηρεσία γενικότερα παντού στο Νομό Θεσσαλονίκης ειδικότερα το Σάββατο 8/9/2018, στα διάφορα αστυνομικά μέτρα, σε επιφυλακή και σε υπηρεσία στις διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες; Σίγουρα εύκολα συμπεραίνουμε ότι η υπερβολή και ο όρος δρακόντεια μέτρα, ως όροι, χαρακτηρίζουν απολύτως τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας της ΔΕΘ για το έτος 2018” αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης, ο οποίος υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη.

Theofilos


Τα μέτρα της Τροχαίας

Στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1) Μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Αγίας Τριάδος, από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου.
Ν. Ζέρβα , καθ΄όλο το μήκος αυτής.
Γκύζη , καθ΄όλο το μήκος αυτής.
Λύτρα , καθ΄όλο το μήκος αυτής.
2) Μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
Π. Μελά , από Μακένζυ Κιγκ μέχρι Τσιμισκή και
Βενιζέλου , από Εγνατία μέχρι Λ.Νίκης.
3) Σάββατο, από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:
Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.
Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της.
Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.
4) Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου. Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.
Από ώρα 14.00΄ του Σαββάτου και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

ΣΧΟΛΙΑ (55)

Κατοχικός πρωθυπουργίσκος

Κάτω ο κατοχικός πρωθυπουργίσκος τσίπρα!

Μπάτσοι Κουμμούνια Δολοφόνοι

Οι Ένστολοι φτύνουν το Σύνταγμα και τον Όρκο τους γιατί περιμένουν να βγουν στη σύνταξη από τα 42 με χαρτί αναπηρίας από τους γιατρούς του Φλωρου. Το ΒαθυΚρατος και οι Αλεξηδες/Κουληδες είναι η μαφία που πίνει το αίμα του Λαου.

Ξενοι πρακτορες, ταγματα εφοδου Ρουβικωνα και δυναμεις καταστολης

Φυλάνε τον εγκάθετο χαφιέ της Αριστεράς.

Ampos

Πλάκα έχετε όσοι νομίζετε ότι σας φοβάται. Εσείς θα πρέπει να φοβάστε. Πάμε για καθεστώς. Σιγά μη πάει σε εκλογές το κομμουνι.

Μαρία

Η Θεσσαλονίκη ζει όπως κάθε μέρα. Μην ακούτε τους ΣΚΑΪ-δες, όλα κυλούν φυσιολογικά. Μόνο που στην ατμόσφαιρα διαισθάνεσαι μία χαρά και περηφάνια για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, πράγμα που έχει βάση. Μας έδωσε το όνομά μας ως Μακεδόνες που το είχαμε χάσει από Μητσοτάκηδες και Σημίτιδες. Σταμάτησαν μαχαίρι οι κλοπές στο Δήμο, έρχεται ο νέος ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Μετρό προχωρά χωρίς νταβατζήδες . Για αυτό είμαστε επιτέλους χαρούμενοι.

Αβε μαρια!!!!!

μπαφος παντου......μαζι με ΜΑΤ ΥΓ Μεσα απο το Αμερικανικο Προξενειο τα λες ή από το γραφειο της Νοτοπουλου?

Σπ

Μας τρολλαρει η Μαρια

Αντώνης - Παλλήνη

Go back Madam Merkel... Go back Nato... Προφανώς ο Τσιπράκος εννοούσε να πάνε στην όπισθέν του...

Ξεπέρασαν κάθε όριο !

Για ποιά Βενεζουέλα και για ποιά Β Κορέα μιλάμε ? Εμείς τους έχουμε κάνει ..... σκόνη !!!!!!

Σκουπίδια συριζαιικα

Τόσα...... τανκς ούτε στον Παπαδόπουλο δεν είδανε στους δρόμους.Χορτασαμε δημοκρατία Αμερικανοτσολιας τσιπρακοβλαμένο.

Karanik

Η CIA προστατεύει τον εγκάθετο....πρωθυπουργό της.Υπομονη Χούντα είναι θα περάσει.7 χρόνια κάθισε ο Παπαδόπουλος χωρίς τις πλάτες του 6ου στολου,ας κάτσει αλλά 14 ο βλαμμένος που τον στηρίζει ο αμερικανικός στόλος και τα τάγματα του Ρουβίκωνα.Οι ορίτζιναλ κόκκινοι τοριχνουν κκε

Σαν τον Κλεφτη

Οταν ερχωταν ο Παπανδρεου Καραμανλης με το αεροπλανο τις γραμμης,παντα μερα ,ειχε γιορτη ολη η πολη ,τωρα που ερχεται ο καταληψειας νυχτα σαν τον Κλεφτη,εχουμε ολη την πολη σε ποληορκια ........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης