Δημοσκόπηση: 9 στους 10 πιστεύουν ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν

crisi_main01

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 67% των ερωτηθέντων σε έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ - Η έρευνα διεξήχθη μια εβδομάδα μετά το «τέλος των Μνημονίων»

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κινούνται οι πολίτες όσον αφορά την έξοδο από τα Μνημόνια και το τέλος της λιτότητας καθώς σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ 9 στους 10 θεωρούν ότι ο «Γολγοθάς» δεν τελείωσε.

Στην ίδια έρευνα το 67% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όπως παρατηρούν οι συντάκτες της δημοσκόπησης εκείνοι που «εμφανίζονται να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι έχουν "σηκώσει" το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης μέσω τω περικοπών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Συγκεκριμένα στην έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου, το 89%, θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν και στο μέλλον παρά το τυπικό τέλος των μνημονίων εξαιτίας των συμφωνημένων μέτρων.

dimoskopisi-pinakais1
dimoskopisi-pinakais2


Καθολικό είναι, επίσης, το αίτημα για καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Πάνω από 7 στους 10 (72%), θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Μάλιστα, οι ερωτηθέντες που τάσσονται υπέρ, βρίσκονται στην πλέον παραγωγική ηλικία από 18-34 ετών και καταλαμβάνουν ποσοστό που αγγίζει και το 80%.
Ερωτηματικά διατυπώνονται γιατί ο πρωθυπουργός δεν πραγματοποιεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων.

Πάνω από 8 στους 10 (83%) θα ήθελαν να συναντάται ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε άλλωστε πριν από την διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να ανταλλάσσουν απόψεις και ουσιαστικά να ακούει η κυβέρνηση τις προτάσεις τους για θέματα της αγοράς εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, ότι η σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (30%) θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει τα συνδικάτα γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων παρά τις υποσχέσεις από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή δεν του το επιτρέπουν οι δανειστές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την έκθεση

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Βέβαια θα συνεχιστεί

μέχρι να καταλάβετε σε ποιό κόσμο ζείτε.

Καφρος

Και ειναι το σωστο αυτο ωστε να παραμεινουμε στο απανεμο λιμανι του ευρω που ελεγε και ο ασυγχωρητος ο Σημιτης

Η λιτοτητα

Θα συνεχιζεται, οσον η εργασια δεν σε προσφερει τιποτα λογω υψηλης φορολογησης!!

νεμεσις

Χρειάζονται δημοσκοπήσεις για να μάθουμε αν θα συνεχιστεί ή όχι η λιτότητα; Θα άλλαζε κάτι αν οι 10 απαντούσαν έτσι ή αλλιώς; Τελικά ρωτάω ποια η αξία της δημοσκόπησης σε ένα ζήτημα απλής λογικής στο οποίο η απάντηση είναι εντελώς αυτονόητη και προκύπτει από ανάγνωση και απλή λογική επεξεργασία καθημερινών ειδήσεων. Οι αριθμοί λένε όλη την αλήθεια και δεν χρειάζονται καμιά επιβεβαίωση γιατί δεν χωράνε αμφισβήτηση. Λοιπόν έχουμε ένα κράτος με ένα τρελό δημόσιο χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ. Η χώρα μετά από δεκαετία λιτότητας παρουσιάσει ασθενική, σχεδόν ανύπαρκτη ανάπτυξη επειδή λόγω ενός παρωχημένου κομουνιστικού καθεστώτος κανένας δεν εμπιστεύεται να επενδύσει σ' αυτή. Οι τράπεζες της χώρας τελούν σε καθεστώς capital control από το οποίο δεν πρόκειται να βγουν τα επόμενα πολλά χρόνια γιατί αν και όποτε το κάνουν θα αποσύρει τα χρήματά της και η κουτσή Μαρία. 1 στους 2 Έλληνες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και αυτές αυξάνονται συνεχώς έχοντας ήδη ξεπεράσει το ιλιγγιώδες ποσό των 100 δις ευρώ! Υποσχεθήκαμε ότι θα έχουμε τρελά πρωτογενή πλεονάσματα που δεν κατάφερε ποτέ να έχει ακόμα και η πιο υγιής οικονομία! Οι νεότεροι, οι καλύτεροι και οι πιο παραγωγικοί μας χαιρέτησαν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλα σοβαρά κράτη. Οι προσλήψεις και οι σπατάλες στο δημόσιο συνεχίζονται με τρελό ρυθμό. Έχουμε περισσότερους από 50 υπουργούς όταν ακόμα και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν ούτε τους μισούς. Έχουμε τρελό αριθμό λαθρομεταναστών στους οποίους πρέπει να παρέχουμε τροφή, στέγη, θέρμανση, περίθαλψη και ακόμα και μηνιαίο επίδομα! Πως είπατε; Λιτότητα; Όχι δεν θα είναι λιτότητα, Αρμαγεδώνας λέγεται αυτό που έρχεται. Για να αντιμετωπιστεί χρειάζονται ηγέτες με 100 κιλά α....α αλλά επίσης και πολίτες με το ίδιο βάρος. Αν υπήρχαν όμως αυτοί δεν θα φτάναμε εδώ που είμαστε και το όνομα τσιπρας θα υπήρχε ίσως μόνο σε εικονογραφημένα του ΑΡΚΑ. Η λιτότητα πάντως είναι κατάσταση της οικονομίας ενός συντεταγμένου κράτους. Η Ελλάδα δεν ξέρω για πόσον καιρό ακόμα θα μπορεί να προσποιείτε ότι είναι τέτοιο. Έτσι αυτό που θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε είναι αν θα την γλιτώσουμε απλώς με λιτότητα ή μήπως αυτό που έρχεται θα αγγίξει τα όρια της λιμοκτονίας. Είμαι υπερβολικός; Θα δείξει.

Ούτε ο ίδιος τον εαυτό του .....

Βρε δεν τον πιστεύει ΚΑΝΕΙΣ , ούτε και η ψυχή του να βγει ανάποδα ! Το ποτάμι πλέον δεν γυρίζει πίσω ! Η οδυνηρή αριστερή παρένθεση θα μείνει στην ιστορία ως η καταστροφή της χώρας !

MAPAS

Ας ελπίσουμε ότι προσγειώθηκαν οι Έλληνες . Και ας ελπίσουμε να πιάσουμε δουλειά όλοι . Διότι μόνο με δουλειά και όχι με φραπαιδιά θα πάμε μπροστά. Ως άτομα ως χώρα και ως λαός . Α και να μην ξεχάσω . ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ .

Angeloti

Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι ο ένας μάπας στους 10 που πιστεύει ακόμα στα μαγικά ραβδιά παραμύθια της δεκαετίας του 80 και του πινόκιο Τσίπρα!!!

Αλλος

Πιστεύει κανείς λογικός άνθρωπος ότι θα βγούμε από λιτότητα και "μνημόνια" ποτέ;;;;; Βέβαια συνεχίζουμε και ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους, σαν να μη συνμβαίνει τίποτα!

Ανακοίνωση από Ψηλά

Η πολιτική λιτότητας πρέπει να συνεχιστεί και φυσικά θα συνεχιστεί τουλάχιστον για τα επόμενα 1000 χρόνια. Έχει αποδειχθεί ό,τι οι Έλληνες είναι σκληρά καρύδια, αλλά εμείς τα αφεντικά του Αμερικανογερμανοί είμαστε σκληρότεροι. Που θα πάει όμως. Από τη μια η λιτότητα μέχρι ελέους, από την άλλη οι λαθρομουσουλμάνοι να καταλαμβάνουν σιγά σιγά την Ελλάδα και με την αρωγή των πρόθυμων κυβερνήσεvn της δεξιά και της αριστεράς, η Ελλάδα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Αυτοδύναμη ΑΡΙΣΤΕΡΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού γιά να μην έρθουν οι Φασίστες!

Οι περισσότεροι Έλληνες είναι δίχως ΠΑΙΔΕΙΑ και ανενημέρωτοι σε ΟΥΣΙΑ γιά όσα συμβαίνουν.___________Γιά αυτό και βρίσκουν "έδαφος" πρόσφορο και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ!.._________Ε΄ κάπου-κάπου (όπως στον Βόλο), τους πετάνε το στεφάνι που πάνε να καταθέσουν στην θάλασσα!__________"Στα ...άχρηστα", όπως έλεγε και ο αξέχαστος Κ.Χατζηχρήστος!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-ilikiomenos

Οι δράστες ήξεραν ότι ο 74χρονος θα είχε μαζί του ένα σημαντικό ποσό από τις εισπράξεις της επιχείρησής του, αλλά και πού κατοικεί - Ο ηλικιωμένος αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα να γλιτώσει

dikastirio-aithousa-volos

Το 11χρονο -σήμερα- κοριτσάκι εξετάστηκε από γυναικολόγο που διαπίστωσε ότι είχε υποστεί τόσο συχνούς βιασμούς, που πλέον παρουσιάζει την σεξουαλική εικόνα ενήλικης γυναίκας

pasxa-exodos-1021x576

«Η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα κορυφώνεται και η αστυνομία, ιδιαίτερα η Τροχαία, έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη την χώρα για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την επιστροφή τους», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπαστυνόμος β' της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής