Ανησυχία στο ψευδοκράτος από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

13495999

Ο πληθωρισμός στο ψευδοκράτος ανήλθε στο 8,42% μέσα τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 24,29% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και 29,88% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους

Αναστατωμένοι παραμένουν οι Τουρκοκύπριοι από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Απόψε πήγε στην Άγκυρα ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοινώθηκε, ο πληθωρισμός στο ψευδοκράτος ανήλθε στο 8,42% μέσα τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 24,29% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 και 29,88% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Χαβαντίς", που αναφέρεται στις συναντήσεις στην Άγκυρα του Ερχιουρμάν, και άλλων στελεχών του ψευδοκράτους γράφει ότι οι Τουρκοκύπριοι «αξιωματούχοι» θα θέσουν το θέμα του κενού που θεωρούν ότι δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του υπουργείου, αρμόδιου για κυπριακές υποθέσεις με την υιοθέτηση του νέου προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν θα τεθεί θέμα «οικονομικού πρωτοκόλλου» ή «προϋπολογισμού», αφού αν η Τουρκία στείλει στα κατεχόμενα το ποσό που συμπεριλαμβάνεται στον «προϋπολογισμό», αυτό θα είναι αρκετό.
Στο μεταξύ, ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Άγκυρα, μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες, σήμερα είχε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Όπως δήλωσε ο κ. Οζερσάι, συζήτησαν θέματα στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας «στο πλαίσιο της αλλαγής συσχετισμού των δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο» καθώς στη διεθνή πολιτική σκηνή και στη γεωγραφική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι σχέσεις μεταξύ διαφόρων πρωταγωνιστών αλλάζουν συνεχώς.

Χωρίς αμφιβολία, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, οι Τπουρκοκύπριοι σε συνεννόηση με την Τουρκία θα ενεργήσουν για να προφυλάξουν με τον καλύτερο τρόπο τα κοινά δικαιώματα και συμφέροντα, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

καλά να πάθετε!

θέλατε να ενωθείτε με την Τουρκία ε? σας χαλούσε να ανήκετε στην πολιτισμένη και πλούσια ενωμένη κύπρο?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

MANA_ISAAK

«Δολοφονήθηκαν για δεύτερη φορά τα παιδιά μας» δηλώνουν οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού - Άνοιξαν το μεσημέρι τα οδοφράγματα Δερύνειας και Λεύκας - Απλικίου , ενώ το Κυπριακό δεν έχει ακόμη λυθεί

εκαβ1

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση και βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ - «Βοηθήστε τη γυναίκα μου, βοηθήστε τη γυναίκα μου», φώναζε ο σύζυγός της από το διαμέρισμα

deltoro

Η πρόεδρος του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου Κηφισιάς τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού που προκύπτει από την συμπόρευση της Κίνησης που δημιούργησε η ίδια και της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας του δήμου Κηφισιάς, Ν.Ερυθραίας, Εκάλης