Πουλάνε μέχρι και το Ζάππειο! - Τι καταγγέλλει η Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων

zappeio

Θεσμοθέτησαν θέση Γραμμματέα με αμοιβές 56.000 ευρώ, ώστε να καταρτίσει master plan - Όλες οι καταγγελίες 

Σε «απαλλοτρίωση» κληροδοτημάτων ευεργετών (Ζάππειο) και νέες προσλήψεις προχωρεί η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα το έδαφος για υποψήφιους αναδόχους.

Μάλιστα, η διορισμένη απο την κυβέρνηση, Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων (ΕΟΚ), η οποία διαχειριζόταν μέχρι τώρα το Μέγαρο, καταγγέλει σε επιστολή της ακόμα και πιθανή ιδιωτικοποίηση του Ζαππείου.

Εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών στις αρχές Αυγούστου, και δίχως προηγουμένως καμία διαβούλευση και συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο περί οικονομικών εγκληματικών δραστηριοτήτων, με την οποία θεσμοθέτησε θέση γενικού γραμματέα για την Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΕΟΚ- Ζάππειο) ο οποίος θα πρέπει να καταρτίσει (master plan) στην τετραετή θητεία του, όπως αναφέρει το ψηφισθέν άρθρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, την περιοχή έχουν επισκεφθεί ήδη και αρχαιολόγοι προκειμένου να μην ανακύψουν προβλήματα με ευρήματα και να αποδοθεί ο χώρος καθαρός προς αξιοποίηση.

Το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε στις αρχές του Αυγούστου αλλοιώνει όχι μόνο την βούληση του ευεργέτη για την δημιουργία του πρώτου Ολυμπιακού Τοπίου στην Αθήνα, αλλά ακυρώνει ένα νομικό πλαίσιο το οποίο δεν τόλμησαν ούτε οι Γερμανοί κατακτητές να αλλάξουν.

Σύμφωνα με παράγοντες οι οποίοι ασχολούνται με την ιστορία της Αθήνας, επι κατοχής,ακόμη κι όταν είχαν πεθάνει οι υπάλληλοι του Μεγάρου, οι Γερμανοί ο τότε κατοχικός πρωθυπουργός και το τότε Συμβούλιο κληροδοτημάτων δεν άλλαξαν το νόμο, παρά την επίταξη του κτιρίου, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και σε καιρούς βαρβαρότητας υπάρχει κάποια ηθική.

Σημειώνεται, ότι η τελευταία ρύθμιση της διοίκησης του Ζαππείου είχε επέλθει με αναγκαστικό νόμο του 1939, όταν πλέον είχαν ξεκαθαρισθεί τα προβλήματα με την περιουσία της οικογένειας Ζάππα και είχαν λήξει οι διαμάχες με τις Ρουμανικές κυβερνήσεις που διήρκεσαν πολλές δεκαετίες.

Ο Ευαγγέλης Ζάππας ο οποίος δημιούργησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας με την ακτοπλοϊα στο Δούναβη άφησε το κληροδότημα στο Δημόσιο και η βούλησή του ήταν τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν προκειμένου η περιοχή του Ζαππείου να αποτελέσει ένα μόνιμο Ολυμπιακό Μουσείο. Μάλιστα, με την διαθήκη του προέτρεπε τους Έλληνες να προστατεύσουν οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. «Πας Έλλην, χωρίς εξαίρεσι, έχει το δικαίωμα να επαγρυπνήση εις την εκτέλεσιν των διατάξεων της διαθήκης μου».

Τι αλλαγές ψηφίστηκαν

Με το άρθρο (63) του νόμου εκτός απο την θέση του Γενικού Γραμματέα -με ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ και τετραετή θητεία, θεσμοθετούνται και 42 νέες θέσεις ενω κάθε προηγουμένη θέση μόνιμου προσωπικού ή σύμβαση καταργείται. Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Ζάππειο πληροφορήθηκε τις αλλαγές απο υπάλληλο του Γενικού Λογιστηρίου στις αρχές Ιουλίου, και τις κατήγγειλε και υπενθύμισε ότι, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προσφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό 525.000 ευρώ. Στη συνέχεια, η Επιτροπή Κληροδοτημάτων συνεδρίασε ότι, έγνοια και μέριμνα της είναι να διατηρηθεί «ο δημόσιος χαρακτήρας της Επιτροπής και του Ζαππείου».

Διαβάστε την επιστολή - καταγγελία της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων (ΕΟΚ)

ΣΧΟΛΙΑ (93)

ο

Προδότες πουλητάρια αριστεροί

Απλά πράγματα

Δεδομένου ότι το Δημόσιο ασκεί αισχρή διαχείριση του Ζαππείου και το Κράτος χάνει λεφτά, το ερώτημα είναι το εξής: Αν διωτικοποιηθεί το Ζάππειο οι συντάξεις σας θα μειωθούν λιγότερο, αν δεν ιδιωτικοποιηθεί, οι συντάξεις σας θα μειωθούν περισσότερο. Διαλέξτε και όταν αποφασίσετε τί προτιμάτε πέστε μας κι εμάς.

Εφω εχουν ξεπουλησει την αξιοπρεπεια του λαου

Οι πέτρες θα μας πονέσουν; Δεν πάνε να το γκρεμίσουν;;;;;

Άλλη μια Επιτροπή, άλλος ένας Οργανισμός

Επιτροπή Ολυμπίων Κληροδοτημάτων. Και μόνο από τον τίτλο καταλαβαίνεις οτι έχεις να κάνεις με αρχιλαμόγια ικανά να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να υπερασπιστούν τη μάσα τους και την ξάπλα τους.

Η θάλασσα έχει σύνορα

Οι ιδιωτικοποιήσεις ενοχλούν πολλούς, αλλά τώρα πήραν φόρα και δεν σταματούν με τίποτα. Αν επιτραπούν και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τότε θα έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μαζί με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα προκύψουν προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις που θα τερματίσουν την κρίση που μας έφερε η αριστερά είτε σαν ΠΑΣΟΚ είτε σαν Σύριζα και η κρατικίστικη καραμανλική κλεφτοδεξιά.

@η θάλασσα

ναι, αλλά η βλακεία σου δεν έχει σύνορα, συντρόφισσα. Ιδιωτικοποίηση είναι η ερτ, η κυβέρνηση των 200 ατόμων, η καθαρίστρια πού έγινε υπουργός και δε βρίσκει λόγια, τα βοσκοτόπια του καλογρίτσα, τα εκατομμύρια που μοιράζει η ερτ σε παε που δεν φέρνουν ούτε μία διαφήμιση και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με αντάλλαγμα 6μήνες καθυστέρηση στην ψηφισμένη από τον τσίπρα μείωση των συντάξεων; Αυτά είναι ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ!

Έλληνας του εξωτερικού.

Γκρινιάζετε όλοι σας παλιοκρατιστές. Τον πούλο να πάρετε. Γελάμε όλοι οι έξω μαζί σας. Που είναι η ΝΔουλα να διαμαρτυρηθεί για την πώληση της δημόσιας περιουσίας; θα σας πω εγώ: πουθενά. Γιατί κι ο Κούλης κρατικοδίαιτος κρατιστής είναι κι αυτός που πούλαγε Μίζενς όπως όλοι σας παλιολαμόγια που γκρινιάζετε. Μας έχετε διώξει από τη χώρα και παραπονιέστε όταν πάει να γίνει κάτι καλό. Ναι ρε να το νοικιάσει και να βγάλει λεφτά! Δε με νοιάζει αν είναι ο Τσίπρας ή ο Αλέφαντος. Λεφτά για τη χώρα μπορεί να βγάλει; μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία; Αλλά παίρνετε τα 0.60 από όλους του κρατιστές ανεξαρτήτως χρώματος ή τρώτε από το κράτος. Πονάει η αλήθεια και θα πονέσει ακόμη περισσότερο καθώς θα έρθει ο επόμενος, όποιος κι αν είναι, και θα πρέπει να πουλήσει κι άλλα. Αλλά Ευρώπη δε θέλατε; τον πούλο να πάρετε κρατικοδίατοι. Μας έδιωξε η Ελλάδα όσους δε θέλαμε να γλύψουμε δεξιούς κι αριστερούς για να βρούμε δουλειά κι είμαστε σε χώρες που -ναι- όλα πουλιούνται και δείχνουμε πραγματικά την αξία μας σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Τώρα σκάστε, πλερωθείτε τα 0.60 και πείτε μας πόσο άθλιος είναι ο Τσίπρας και γ...τος ο Κούλης. Όταν καταλάβετε ότι τα ίδια σκ... είναι και οι δύο θα είναι αργά. Αντε γεια κορόιδα Ελληνάρες.

Πειραιώτης

1000000000+ για το σχόλιο σου!!! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα!!! Μακάρι να μπορούσα να έφευγα και εγώ για εξωτερικό... Να ξεφύγω απο τον ίδιο τον Έλληνα...τον κακό που δεν υπολογίζει τίποτα!!

ΒΑΓ

Υπαρχει χειροτερη φαρα ;πο τους αριστερους ελληνοφωνους. Οι Ελληνες που μισουν την πατριδα τους χωρις λογο. Αφου ειναι τοσο ωραια εξω μεινε εκει

@ελληνόφωνος εξωτερικού

0,60 τρολλάκι των υπογείων του Μαξίμου. Ναι, ναι το μόνο παραμύθι που μας έμεινε να πουλήσουμε είναι ότι όλοι είναι ίδιοι. Εύγε συντρόφισσα για την έμπνευση να ισχυριστείς ότι γράφεις από το εξωτερικό...

X

Φαίνεται ότι είσαι άξιος Έλληνας του εξωτερικού που θα χανόταν στην Ελλάδα.Μιλαμε για φοβερή ορθογραφία.Αντε παγαινε ρε παπατζα που θα μας πείς ότι από το Ζάππειο Μέγαρο θα ξεκινήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

isonomia-isopolitia

Μπορεί να έχεις δίκιο για το τι συμβαίνει στη χώρα και τις χρόνιες παθογένειές της, αλλά η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι κάτοικοί της. Η υπεροχή που νοιώθεις γιατί τα κατάφερες -και μπράβο σου!- καταλήγει σε αισθήματα εκδικητικότητας απέναντι σε ό,τι βιώνουμε όλοι μας και αυτό είναι πολύ ταπεινό! Ούτε είμαστε όλοι κρατικοδίαιτοι, ούτε όλοι έχουν τη δυνατότητα να δραπετεύσουν από το σπιράλ θανάτου και την περιδίνιση που μας έχουν καταδικάσει. Αντί λοιπόν μόνο να χαίρεσαι που γλύτωσες, θα ΄ταν περισσότερο αποδεκτό όλοι όσοι ξεφύγατε, να επινοήσετε τρόπους να βγει η Πατρίδα (σας) από το τέλμα...

Ευρωλαγνος

Τα τελευταία 10 χρόνια δε πρέπει να έχει γίνει μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στα χρονικά της ανθρωπότητας.Εχουν πουλήσει εμάς τα παιδιά μας και ίσως τα εγγόνια μας για ένα ψεύτικο και κατευθυνόμενο χρέος.Ενα χρέος που δεν έχει εξηγήσει κανένας σε κανέναν που και πως δημιουργήθηκε το χρέος ανά έτος.Καμια κουβέντα όμως κι από κανέναν.Η Ελλάδα σε μια δεκαετία θα είναι παρελθόν.Τελος κύριοι μας την έφεραν για άλλη μια φορά.Ψηλα το κεφάλι και καλή μετανάστευση σας εύχομαι.Μονο τα μεγάλα πορτοφόλια θα μείνουν και θα ειναι Έλληνες.

Γούτσου γούτσου

Α, ώστε δεν ξέρεις πώς δημιουργήθηκε το χρέος από τα λαμόγια που εσύ ψήφιζες τόσα χρόνια και θέλεις να σου εξηγήσουν κιόλας; Πού ζούσες τόσα χρόνια, αθώο δραχμόκαβλο κουνελάκι...

ουδέν κακόν αμειγές καλού

Ο Τσίπρας με ψέματα κορόϊδεψε τον βλάκα ελληνικό λαό και έφερε τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως ο Καποδίστριας έφερε τις πατάτες.

@ουδέν

η μπούρδα πάει σύννεφο, ε, συντρόφισσα; Άλλο ιδιωτικοποίηση άλλο οικειοποίηση. Συγκρίνεις και το μ...ί κλασμένο με τον Καποδίστρια... Σμπλιάχ!

fotis kokkas 1/9/18

prepei na eiste polu aisxroi ,gia na vgazete eidisi oti '"poulietai to zapeio"polu aisxroi.

xaris

Nεες θεσεις εργασιας ( στο δημοσιο ) δειχνουν την αναπτυξη που επιτελέιται στην χωρα εδω, και πως συνανθρωποι μας της διπλάνης πορτας βρισκουν καλα αμοιβομενη εργασια . Aς τα θυμουντε αυτα οι σκλαβοι των 400 euro την ωρα της καπλης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elounda_hills_2

Η επένδυση είναι ύψους 450 εκατ. ευρώ και είναι του Ρώσου Βιτάλι Μπορίσοφ - Η επένδυση περιλαμβάνει πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, λουξ ξενοδοχεία, μεγάλο τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αναζωογόνησης (spa, πισίνες, κ.λπ.)