«Γκρίζες ζώνες» στη γνωμάτευση για την αποφυλάκιση του Φλώρου

floros_arthro

Η πνευμονολόγος που υπογράφει τη γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο δεν ήταν ιατρός του ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό και πλέον έχει φύγει από το νοσοκομείο - Δείτε το έγγραφο που απέστειλε η διοικήτρια του νοσοκομείου

Προσκομίζοντας έναν διάτρητο ιατρικό φάκελο εμφανίστηκε στην τριμελή υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) την περασμένη άνοιξη ο κατάδικος με 21 έτη κάθειρξης Αριστείδης Φλώρος, ζητώντας να αξιολογηθούν σειρά παθήσεων για τις οποίες έφερε ιατρικά έγγραφα και να του αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση στον Τύπο και το διαδίκτυο της ψυχιατρικής γνωμάτευσης που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Ψυχιατρικής και διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Αττικόν, Αθανασίου Δουζένη – σύμφωνα με αυτήν ο 39χρονος κατάδικος πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή-, μία νέα γνωμάτευση, με πνευμονολογικό αντικείμενο, αποκαλύφθηκε σήμερα στο διαδίκτυο ότι εμπεριέχεται στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου που κατατέθηκε στο ΚΕΠΑ. Μία γνωμάτευση όμως ανυπόστατη, χωρίς καμία ισχύ και αξία.

Αφορά το σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας από το οποίο (υποτίθεται ότι) πάσχει ο αποφυλακισθείς πλέον 39χρονος – ένα σύνδρομο που όπως εκτίμησε η αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ εμφανίζει σε πολύ σοβαρή μορφή του, με δείκτη 62, που αυτομάτως μεταφράζεται και σε 30-35% ποσοστό αναπηρίας.

Με έγγραφό της η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, κυρία Παναγιώτα Γκουλάκη – Μητσάκη προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφέρει πως η γιατρός, πνευμονολόγος με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, που φέρεται να υπογράφει τη σχετική γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο δεν ήταν ιατρός κλάδου ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, η γιατρός που υπογράφει τη γνωμάτευση περί αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου λόγω... διαταραχών ύπνου δεν είναι πλέον υπότροφος στην πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. 

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Ο Πολάκης είχε προαναγγείλει τη δημοσιοποίηση του εγγράφου 

Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Πέμπτης ότι έρχονται αποκαλύψεις σχετικά με τον ιατρικό φάκελλο του Αριστείδη Φλώρου που επέτρεψε την υπό όρους αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για το σκάνδαλο της Energa.

Τη Δευτέρα, ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει ότι «λαμόγια κατά παραγγελία έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70%» και προειδοποιούσε πως όσοι το έκαναν «θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό που έκαναν».

Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμός…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη


gnom_09

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Ελληνες γιατροι : οι χειροτεροι του κοσμου

Φακελάκια, νοθεία φαρμάκων, διαφθορά, λάθος διαγνώσεις και βολεμένοι από ένα σύστημα που φτιάχτηκε για αυτούς. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γιατροί είναι Αριστεροί

Ελεύθερος.

Μα πώς μας διέφυγαν όσα γράφει η ανωτέρω θατσερική. Όπως έχει αποδειχθεί, όλοι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, σαπίζουν άδικα στη φυλακή και περνάνε πάρα πολύ άσχημα σε αυτή τη χώρα. Τις ξαπλώστρες στη Μύκονο, τις νοικιάζουν δημόσιοι υπάλληλοι και όχι φοροδιαφεύγοντα επιχειρηματικά λαμόγια... Καλό είναι οι θατσερικοί να κουνήσετε λίγο το κεφάλι μπας και συνέλθετε.. Αντε επιχειρηματίες με έτοιμες δουλειές από τον μπαμπά και τη μαμά.

Απλή λογική

Αν είναι ακριβή όσα λέει η απάντηση του Ευαγγελισμού, τότε η επιτροπή ΚΕΠΑ πρέπει να πάει μέσα για παράβαση καθήκοντος αφού δεν έλεγξε ως όφειλε την γνησιότητα αλλά και την ορθότητα των γνωματεύσεων που της έφεραν. Οι δικαστές απο ότι έχω καταλάβει είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Είναι μάλιστα προφανές ότι έχει στηθεί φάμπρικα απο επίορκους ιατρούς και ΔΥ που παρέχουν τέτοια χαρτιά και αποφάσεις σε κρατούμενους με σκοπό να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις Παρασκευόπουλου. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι οι διατάξεις αυτού του νόμου είναι κατάπτυστες διότι βγάζει έξω απο την φυλακή όλα τα κατακάθια και τους εγκληματίες. Ειλικρινά δεν κατανοώ γιατί η ποινή απο τα δικαστήρια να μην εκτίεται κανονικά χωρίς σκόντα. Ειδικά για εγκλήματα κατά ζωής ή μεγάλες οικονομικές απάτες κλπ.

ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ....ΜΑΤΣ ΜΟΥΤΣ

Πέσαμε απ τα σύννεφα.

Ξαναβαλτε τον μέσα γρήγορα γιατί τον βλέπω στα μπορα μπορα να τρώει εκατομμύρια.

Μπαλαδοφατσα

"Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη (σ.σ. Φλωρε)", ελεγε σε γνωστη ταινια ο αειμνηστος 'κακος' του ελληνικου κινηματογραφου, Σπυρος Καλογηρου. Εσεις κ. Καλογηρου, υπουργε δικαιοσυνης, τι λετε, συμφωνειτε με την ατακα του συνεπωνυμου σας η μηπως διαφωνειτε;

Ελεύθερος.

Ελάτε τώρα το παιδί. Επιχειρηματίας είναι. Αν έφαγε όσα έφαγε, οι... δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε.

Konstantia Papaioannou

Εσυ τωρα μας επεισεις οτι οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν παιρνουν "φακελακια" κοινως "μαυρα" ...Αντε φαε σανο και μετα ζητα απο τον επιθεωρητη δημοσιας διοικησης να σου δωσει την λιστα με ποσα τα οποια που τσεπωνετε στο δημοσιο & ειναι 4 φορες τις καταχρησεις των επιχειρηματων.Και δεν ειδαμε κανεναν σας να πηγαινει ΦΥΛΑΚΗ .Λαμογια ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ

Παρατηρητής

Είναι αδύνατο στην Ελλάδα επιχειρηματίας (που σχετίζεται με το Δημόσιο, όπως το λαμόγιο της Energa) να καταχραστεί λεφτά χωρίς να έχει ταϊσει πλουσιοπάροχα τους κλειδοκράτορες των νόμων δηλαδή Δημοσίους Υπαλλήλους (φίλος εφοριακός μου έχει εξηγήσει πόσο οργανωμένα δουλεύει το κύκλωμα στο Δημόσιο). Οπότε, ναι, η γιατρός που έβαλε "ανυπόστατη σφραγίδα" Δ.Υ. είναι, ο δικαστικός που εφάρμοσε τον όποιο νόμο Παρακευόπουλου χωρίς έναν τυπικό έλεγχο (ο οποίος έλεγχος τελικά απόκάλυψε την απάτη) Δ.Υ. είναι. Και οι Δ.Υ. φταίνε ΠΑΝΤΑ γιατί άσχετα με το τι προσπαθεί να πετύχει το κάθε λαμόγιο, οι Έλληνες φορολογούμενοι μισθοδοτούν τους Δ.Υ για να κάνουν την δουλειά τους σωστά και με ήθος. Αν λοιπόν ανακαλύπτονται λαμογιές είναι ΠΑΝΤΑ συνυπεύθυνοι...

Νάνος

Για αυτά ποίος φταίει? Η δικαιοσύνη φταίει, επειδή ΔΕΝ έλεγξε αυτά όπως θα έπρεπε. ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ υπόψιν την σοβαρότητα της απόφασης. Αν κάνετε ΕΔΕ, θα μάθετε, πως αυτοί από την δικαιοσύνη πολύ καλά ήξεραν τι τους γίνεται- αν βέβαια μπορείτε τώρα να πάρετε στοιχεία για την ΕΔΕ, και αν όλα δεν τα έχουν καταστρέψει. ΤΙ ΣΧΈΣΗ έχει εδώ ο νόμος Παρασκευόπουλος; ΚΑΜΙΆ. Το γεγονός, πως η δική σου γάτα δεν κυνηγάει ποντίκια, δεν σημαίνει πως όλες οι γάτες το ίδιο πραττουν.

Δεξιος

ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΤΣΑΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΙΔΕΡΩΣΑΝ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ...ΚΑΙ...ΚΑΙ.. Ο-Λ-Ω-Ν!!! ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ-ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ!!! ΝΑΙ!! ΕΠΙ ΤΣΙΡΙΖΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

κοινος νους

τον λαυρεντιαδη,συνεταιρακι του κουμπαρου της ντορας,τον ξεχασες....

WTF2

Δεν υπάρχει περίπτωση. Η "κομπίνα" έγινε μελετημένα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sficterman0

« Της ζήτησαν να κάνει αισχρά πράγματα, τη χτύπησαν και τη βίασαν», δήλωσε η γιαγιά - Ο πατέρας της κοπέλας τόνισε ότι θα κάνει τα πάντα για  να προστατεύσει το παιδί του -  Να ανοίξουν στόματα ζητά  ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη - Ο βιασμός της 19χρονης έγινε λίγες ημέρες μετά το  άγριο φονικό

15
sylalitirio-MACEDONIA-IS-GREECE

Ξεκινά την επόμενη του μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα με στόχο τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών σε όλη την επικράτεια για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική πλευρά

28