«Γκρίζες ζώνες» στη γνωμάτευση για την αποφυλάκιση του Φλώρου

«Γκρίζες ζώνες» στη γνωμάτευση για την αποφυλάκιση του Φλώρου

Η πνευμονολόγος που υπογράφει τη γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο δεν ήταν ιατρός του ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό και πλέον έχει φύγει από το νοσοκομείο - Δείτε το έγγραφο που απέστειλε η διοικήτρια του νοσοκομείου

floros_arthro
Προσκομίζοντας έναν διάτρητο ιατρικό φάκελο εμφανίστηκε στην τριμελή υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) την περασμένη άνοιξη ο κατάδικος με 21 έτη κάθειρξης Αριστείδης Φλώρος, ζητώντας να αξιολογηθούν σειρά παθήσεων για τις οποίες έφερε ιατρικά έγγραφα και να του αναγνωριστεί ποσοστό αναπηρίας.

Μετά τη δημοσιοποίηση στον Τύπο και το διαδίκτυο της ψυχιατρικής γνωμάτευσης που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Ψυχιατρικής και διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής του Αττικόν, Αθανασίου Δουζένη – σύμφωνα με αυτήν ο 39χρονος κατάδικος πάσχει από υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή-, μία νέα γνωμάτευση, με πνευμονολογικό αντικείμενο, αποκαλύφθηκε σήμερα στο διαδίκτυο ότι εμπεριέχεται στον φάκελο του Αριστείδη Φλώρου που κατατέθηκε στο ΚΕΠΑ. Μία γνωμάτευση όμως ανυπόστατη, χωρίς καμία ισχύ και αξία.

Αφορά το σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας από το οποίο (υποτίθεται ότι) πάσχει ο αποφυλακισθείς πλέον 39χρονος – ένα σύνδρομο που όπως εκτίμησε η αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ εμφανίζει σε πολύ σοβαρή μορφή του, με δείκτη 62, που αυτομάτως μεταφράζεται και σε 30-35% ποσοστό αναπηρίας.

Με έγγραφό της η διοικήτρια του Ευαγγελισμού, κυρία Παναγιώτα Γκουλάκη – Μητσάκη προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ αναφέρει πως η γιατρός, πνευμονολόγος με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, που φέρεται να υπογράφει τη σχετική γνωμάτευση για τον Αριστείδη Φλώρο δεν ήταν ιατρός κλάδου ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, η γιατρός που υπογράφει τη γνωμάτευση περί αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου λόγω... διαταραχών ύπνου δεν είναι πλέον υπότροφος στην πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. 

Σημαντικό, είναι επίσης το γεγονός, πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Κλείσιμο
Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Ο Πολάκης είχε προαναγγείλει τη δημοσιοποίηση του εγγράφου 

Μέσω του λογαριασμού του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε προαναγγείλει από το βράδυ της Πέμπτης ότι έρχονται αποκαλύψεις σχετικά με τον ιατρικό φάκελλο του Αριστείδη Φλώρου που επέτρεψε την υπό όρους αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για το σκάνδαλο της Energa.

Τη Δευτέρα, ο κ. Πολάκης είχε καταγγείλει ότι «λαμόγια κατά παραγγελία έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε εναν ΑΠΑΤΕΩΝΑ ,39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70%» και προειδοποιούσε πως όσοι το έκαναν «θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό που έκαναν».

Αναλυτικά το έγγραφο έχει ως εξής:

Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμός…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρίας Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ «ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ» είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ»

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη


gnom_09
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης