Χάκαραν τον λογαριασμό στο twitter της Μυρσίνης Ζορμπά και ανακοίνωσαν τον θάνατο του Κώστα Γαβρά

Χάκαραν τον λογαριασμό στο twitter της Μυρσίνης Ζορμπά και ανακοίνωσαν τον θάνατο του Κώστα Γαβρά

Μου τηλεφώνησε μια δημοσιογράφος και μου είπε ότι πέθανα, είπε ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την ΕΡΤ - Την ψεύτικη είδηση μετέδωσαν όλα τα διεθνή Μέσα

gavras
Ενα μακάβριο  θρίλερ παίχτηκε πριν από λίγο με πρωταγωνιστή τον διεθνους φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. 

Μέσω twitter, από λογαριασμό που φαίνονταν να ανήκει στην νέα υπουργό Πολιτισμού Mυρσίνη Ζορμπά ανακοινώθηκε ο θάνατος του δημφιλούς σκηνοθέτη. Ο λογαριασμός αποδείχθηκε ότι είναι «πλαστός», η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά πολύ σύντομα αποδείχθηκε- ευτυχώς- ότι είναι ψευδής. 

Τι είπε ο σκηνοθέτης
Σε fake news απέδωσε ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς την είδηση του… θανάτου του, που έκανε τον γύρο το κόσμου πριν μερικά λεπτά. Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ-1 και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», δήλωσε ότι: «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».

Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Fake news για τον θάνατο του Κώστα Γαβρά


Τι είπε η Μυρσίνη Ζορμπά

Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.

Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.

«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».


Κλείσιμο
Ζορμπά



Δείτε χαρακτηριστικά tweets ξένων ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, επικαλούμενα τον λογαριασμό της κυρίας Ζορμπά στο Twitter: Ολα προκλήθηκαν από έναν λογαριασμό με το όνομα της Μυρσίνης Ζορμπά που έκανε τη μακάβρια ανακοίνωση. Λίγο αργότερα αυτο-ανακοινωνόταν ως λογαριασμός hoax απο έναν Ιταλό δημοσιογράφο, τον Tommasso Debenedetti, ο οποίος είναι αυθεντία στα fake news. Λίγο αργότερα, για να λήξει την υπόθεση, όπως συνιθίζει, άλλαξε το όνομα, τη φωτογραφία και τα χαρακτηριστικά του λογαριασμού στα δικά του.

Zorba_myrsini


Δείτε πως αναπαρήγαγαν την είδηση τα ελληνικά ΜΜΕ

Γαβρας_iefimerida
Γαβρας_iefimerida1
Γαβρας_newsbomb
Γαβρας_newsit
Γαβρας_skai
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης