Κραυγή απόγνωσης για τους πρόσφυγες από τον δήμαρχο Λέσβου: «Ασφυξία» με πάνω από 10.000 αιτούντες άσυλο

metanastes_varka_arthro

«Επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση του νησιού από τις προσφυγικές μεταναστευτικές ροές », λέει ο Σπύρος Γαληνός  σε επιστολή του στον Δημήτρη Βίτσα - «Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της», τονίζει

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός έστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, την παρακάτω επιστολή, στην οποία επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου, καθώς οι αιτούντες άσυλο ξεπέρεσαν τους 10.000.

«Η ανησυχία και ο φόβος των κατοίκων εντείνεται μάλιστα και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα», αναφέρει ο δήμαρχος.

«Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της», τονίζει. 


Ολόκληρη η επιστολή προς τον Δημήτρη Βίτσα:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω και να επανέλθω στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα, που αφορά την τοπική διαχείριση των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών και την αποσυμφόρηση της Λέσβου.

Η αποσυμφόρηση της Λέσβου εξαγγέλθηκε από εσάς τον ίδιο κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα μάλιστα τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως φυσικά θα γνωρίζετε την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση. Τόσο η δική μου ανησυχία όσο και της τοπικής κοινωνίας εντείνεται βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του.

Η ανησυχία και ο φόβος των κατοίκων εντείνεται μάλιστα και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα. Σας υπενθυμίζω ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είμαστε και παραμένουμε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε νέα δομή. Όσο λοιπόν η αποσυμφόρηση δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της.

Κρίνοντας αποκλειστικά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κ.Υ.Τ Μόριας και από τη δική σας δέσμευση για αποσυμφόρηση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, θεωρώ ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα. Μάλιστα εάν αυτή η προσπάθεια αποσυμφόρησης συμπέσει με την συνήθη αύξηση των ροών του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου τότε υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει καν αισθητή η διαφορά.

Έχοντας, ξεπεράσει πλέον τους 10.000 αιτούντες άσυλο, θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου, που έχει πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό σε σχέση με όλα τα άλλα νησιά και έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση των ροών. Ευελπιστώ ότι η υπόσχεσή σας δεν θα μπει μαζί με τις υπόλοιπες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν ακούσει οι συμπολίτες μας τόσο από Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από προκατόχους σας».

ΣΧΟΛΙΑ (129)

Αντώνης - Παλλήνη

Μια είδηση που ελέγχεται για την αξιοπιστία της, ωστόσο αξίζει το ΠΘ να έχει επ'αυτής ανοιχτές τις δημοσιογραφικές κεραίες του, θέλει συγκρκριμένο επενδυτικό καταπίστευμα να εκμεταλλεύεται χεράκι-χεράκι με τράπεζα ακίνητα που πλειστηριάζονται και εν συνεχεία εκμισθώνονται μέσω παραμάγαζου του ΟΗΕ σε λαθρο-έποικους (άτομσ προερχόμενα καθαρά τυχοδιωκτικά από μη εμπόλεμες γειτονικές χώρες). Είναι πολύ σοβαρό αν ισχύει.

Αλληλέγγυος

Όλη η λέσβος χοτ σποτ χοτ σποτ...

Υπομονή στην τοπική κοινωνία

Έρχεται το νόμπελ...

Σύριζα ψηφίσατε

Λάθρο θα λάβετε

Νόμπελ ε;

Να....

Ποντιος

Και εκραξε ο Δημαρχος κρα κρα κρα οχι πια αριστερα δεν αντεχουμε το χαλι παρτε τους για ναρθουν αλλοι.

Επιγραμματικά

Ιστορικές χρονολογίες, εθνικών καταστροφών. 1922 η καταστροφή της Σμύρνης 1944 1949 ο καταστροφικός εμφύλιος 1974 προδοσία και απώλεια της μισής Κύπρου 2015 οι συριζανέλ στην εξουσία, "σκίζουν" αμέσως τα μνημόνια, επιβάλουν capital controls 2015 ανοίγουν πρώτα την αμυγδαλέζα και μετά τα σύνορα, οι ΜΚΟ κάνουν πάρτι. 2015-2018- επέλαση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών με τις ευλογίες συριζανέλ. 2015-2018 Τζιχαντιστές στην Ευρώπη, με εκατοντάδες νεκρούς , αρκετοί πέρασαν από εδώ. 2017-2018 εκατοντάδες νεκροί σε Μάνδρα, Μάτι Αττικής…. δεν φταίει κανείς. 2018 Εθνική "επιτυχία" η απώλεια του ονόματος της Μακεδονίας. 2018 σήμερα 30 Αυγούστου ... η καταστροφή της Ελλάδος σε εξέλιξη.....

νησιωτης

σας υπενθυμιζω καποιους εδω μεσα οτι ολοι οι Λεσβιοι δεν συμμετεχουμε σ αυτο το χαλι ειμαστε καθετα αντιθετοι.Επισης παλι για καποιους εδω μεσα να υπενθυμισω οτι το νησι ειναι Ελληνικο Ελληνικη επικρατεια.

Katerina

Δεν ξέρω, αν είστε αντίθετοι. Πού είστε όλοι εσεις; Είσαι σύμφωνος με τις δηλώσεις του δημάρχου σου που θέλει να εξάγει το πρόβλημα στην υπόλοιπη Ελλάδα; Εαν σιωπάς σημαίνει πως συμφωνείς με αυτά που δηλώνει καθε τρις και λίγο στο τύπο. Γιατί δεν κάνετε διαμαρτυρίες και δε ζητάτε κλειστές Αμυγδαλέζες και απελάσεις; Γιατί δεν βγαίνετε να διαμαρτυρηθείτε και να δηλώσετε πως ούτε η Λέσβος ούτε η Ελλάδα χωράει άλλους λαθρομετανάστες; Το μόνο πρόβλημά σας είναι, πώς θα φύγουν απο το νησί σας; Για να πάνε ΠΟΥ; Στα νησιά των άλλων;

μαζί σου φίλε μου

αλλά κάντε κατι πιο δυναμικό. Αν θέλετε να μείνει η Λέσβος κι όλη η Ελλάδα ελληνικη επικράτεια, ζητήστε αποτροπές εισόδου και απελάσεις με συνοπτικές διαδικαςίες. Όχι μεταφορές στην ηπειρωτική Ελλάδα ,αυτό είναι ότι χειρότερο. Άλλωστε πλημμυρίσαμε παντού με λαθρο ,δεν υπαρχει γωνιά της Ελλάδας χωρίς μαντήλες και μοχθηρές φάτσες. Παντού.

φι

@ νησιωτης... δεκτη η παρατηρηση σου,, ΑΛΛΑ μαθαινω ,-ειμαι εκτος Ελλαδας -οτι πολλοι απο τους συντοπιτες σου το θελουν αυτο να γινεται, γιατι ετσι πεφτουνε στην τοπικη οικονομια τα 400 αρια του αλεκση στους ισλαμοπιθηκους. εσυ που ζεις εκει ξερεις καλυτερα.. κανετε τοτε δυναμικες κινητοποιησεις, ,το 2015 ο δημαρχος σου επεσε στη θαλασσα να σωσει τους λαθρεποικους. βουτηξτε τον στην θαλασσα τωρα τον ιδιο..

Koύληηηηη Koύληηηηηηηηηη Koύληηηηηηηηηηηηηηη

@13:57

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΣΥΛΟ ΡΕ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ? ? ΟΙ ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΛΠ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ . ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ,ΘΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΧΟΡΤΟ !!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΜΚΟ ,ΟΙ ΕΓΟΛΑΒΟΙ ,ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ,ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ !!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzoum_2

Η Data Artisans προσφέρει υπηρεσίες μαζικής επεξεργασίας υπέρογκων ποσοτήτων δεδομένων, ανίχνευσης απάτης καθώς και απευθείας επικοινωνίας με πελάτες- καταναλωτές - Επιβεβαίωσε ο ίδιος την πώληση στο Twitter

baby

Η ανήλικη Ρομά γέννησε μόνη στο σπίτι - Της έπεσε το μωρό προσπαθώντας να κόψει τον ομφάλιο λώρο  - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 17χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας

2
photo01

Ποινική δίωξη σε βάρος ενός Έλληνα αρχιλοχία και Άγγλου που δραστηριοποιείται σε ΜΚΟ άσκησε η εισαγγελέας Ορεστιάδας – Συνελήφθησαν να περιφέρονται σε απαγορευμένη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων

4