Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Είχε συλληφθεί για ληστεία ο ανήλικος Πακιστανός - Τον είχαν αφήσει ελεύθερο

apokalipsi_listeia_arthro2_new

Αποκαλύπτεται ότι ο μοναδικός όρος που είχε επιβληθεί στον ανήλικο ήταν να δίνει το «παρών» σε αστυνομικό τμήμα, αν και αγνώστου διαμονής  - Ο 28χρονος είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο, ενώ ο Ιρακινός κατηγορείται για κλοπή - Η απουσία των αλυσίδων από το λαιμό του άτυχου  Νικόλα δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη

Σοκ και ερωτήματα προκαλούν οι αποκαλύψεις για το φοβερό έγκλημα στου Φιλοπάππου, μετά τη σύλληψη τριών εκ των δραστών, οι οποίοι οδηγούνται το απόγευμα στον εισαγγελέα, ενώ εξακολουθούν να αναζητούνται άλλα δύο άτομα ως συνεργοί τους. Οπως προκύπτει, ο ανήλικος Πακιστανός (δηλώνει ότι έχει γεννηθεί το 2001) είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο. Τότε είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα, και είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας, αν και ήταν αγνώστου διαμονής!

Σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα στον Λόφο του Φιλοπάππου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, αλλά και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, περιέγραψαν με λεπτομέρειες το χρονικό του εγκλήματος, καθώς και την πορεία των αστυνομικών ερευνών μέχρι τη σύλληψη των δραστών.

Όπως προέκυψε, λοιπόν, ο  17χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί στις αρχές του χρόνου για ληστεία στο δρόμο, ωστόσο, δεν προφυλακίστηκε, ενώ ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε από τον εισαγγελέα ήταν να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα, παρόλο που ήταν αγνώστου διαμονής. 

Ο 28χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ φέρεται να είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.

Ο 25χρονος Ιρακινός κατηγορείται για  κλοπή. Αυτό που εξετάζουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν οι τρεις δράστες, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν με άλλα ονόματα  ή χαρτιά. Η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι μετά από ένα αποτύπωμα του 25χρονου που βρέθηκε σε σακούλα με σπασμένα μπουκάλια, τα οποία χρησιμοποίησαν για την επίθεση.

Μετά από προσεκτική έρευνα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Αθηνών εντόπισαν τη συμμορία, στην οποία ανήκουν οι δράστες, την ώρα που η 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του Νικόλα Μουστάκα, τους αναγνώρισε.

Μάλιστα, αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των ερευνών, ήταν το γεγονός ότι σε  όσα περίεργα στέκια των αλλοδαπών της Αθήνας για να τους αναζητήσουν, ήταν οι μοναδικοί που έλειπαν. Οι δύο Πακιστανοί  μετά την επίθεση στου Φιλοπάππου, προσπάθησαν μέσω Θήβας και Θεσσαλονίκης  να εξαφανιστούν. Εκτιμούν ότι βρίσκονταν 2 με 3 χρόνια  στην Ελλάδα  και αυτό που επεδίωκαν ήταν να τους πιάσουν ταυτόχρονα.

Η αλυσίδα δείχνει πάλη

Όπως προέκυψε από την εξέταση στο πτώμα του 25χρονου  Νίκου, από το λαιμό του λείπουν οι αλυσίδες. Τα σημάδια φανερώνουν ότι είχε προηγηθεί βίαιη αρπαγή από το λαιμό του. Αυτό που εκτιμούν είναι  οτι ο νεαρός κατά τη συμπλοκή προσπάθησε να τους αποφύγει και έπεσε από το βράχο  με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το κατηγορητήριο, εκτός από τη  ληστεία, συμπεριλαμβάνει και την ανθρωποκτονία, καθώς όπως λένε οι αστυνομικοί η πτώση και ο θάνατος του νεαρού ήταν συνέπεια των ενεργειών των δραστών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως δήλωσε ο κ.Χρονόπουλος η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαλευκάνουν πλήρως τη ληστεία, μετά ανθρωποκτονίας, του 25χρονου, την 15 Αυγούστου  σε βραχώδη περιοχή του λόφου του Φιλοπάππου, όπου βρισκόταν μαζί με 23χρονη Πορτογαλίδα φίλη του.

Όπως πρόεκυψε από τη ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες της 15ης Αυγούστου, το θύμα και η 23χρονη φίλη του, έφτασαν στο λόφο του Φιλοπάππου και κάθισαν σε βραχώδη περιοχή. Την 22:50΄ περίπου τους πλησίασαν δυο αλλοδαποί, ζητώντας τους τσιγάρο.

Όταν το θύμα τους απάντησε ότι δεν είχε, τα δυο άτομα αποχώρησαν, επιστρέφοντας όμως στη συνέχεια, μαζί με τρίτο άτομο, απαιτώντας, με την απειλή μαχαιριού, χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Το θύμα τους είπε ότι δεν είχαν χρήματα και τότε ο ένας από τους τρείς αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο, ο οποίος, υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη, κάλεσε την Αστυνομία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, η έρευνα επικεντρώθηκε σε ένα κύκλο υπόπτων, από τους οποίους από την πρόοδο της ερευνητικής διαδικασίας κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των τριών δραστών.

Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει απογευματινές ώρες χθες τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης Πολυκάστρου Κιλκίς, όπου σχεδίαζαν να περάσουν τα σύνορα και να διαφύγουν στο εξωτερικό. Βραδινές ώρες εντοπίσθηκε και ο τρίτος δράστης στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Ως προς το ποινικό παρελθόν των δραστών, προκύπτει ότι έχουν κατηγορηθεί για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, ενώ στον έναν από τους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κοκκαλάκης: Ο  επαγγελματισμός των αστυνομικών εξιχνίασε γρήγορα  την υπόθεση»

Στη συνέχεια ο κ.Κοκκαλάκης, εξήρε τις προσπάθειες των αστυνομικών να εξιχνιάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την υπόθεση. Όπως δήλωσε, η συγκεκριμένη υπόθεση, πέρα από την κοινωνική απαξία της πράξης, παρουσίαζε στο πεδίο των ερευνών ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά, κυρίως λόγω του τρόπου και των συνθηκών που διεπράχθη.

«Απαιτήθηκε λοιπόν συνδυαστική επεξεργασία και ανάλυση των στοιχείων και των ερευνητικών δεδομένων της υπόθεσης, που μας οδήγησαν: αρχικά στην σκιαγράφηση του profile των εμπλεκομένων, στη συνέχεια στην ταυτοποίηση των στοιχείων τους, και εντέλει στον εντοπισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιήσαμε πρωτίστως όλα τα στοιχεία από τις Βάσεις Δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία σε συνδυασμό με πηγές και δίκτυα πληροφόρησης, ώθησαν τις έρευνες μας σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις», σημείωσε ο κ.Κοκκαλάκης.

«Τα δεδομένα που προέκυπταν στην πορεία της ερευνητικής μας προσπάθειας συσχετίστηκαν με βιομετρικά στοιχεία που αντλήσαμε από τις Oμάδες Eρευνών - που είχαμε αναπτύξει από την πρώτη στιγμή και δραστηριοποιήθηκαν μεθοδικά σε όλες τις φάσεις των αστυνομικών ερευνών -, καθώς επίσης και με εγκληματολογικά πειστήρια από την ενδελεχή αυτοψία στο χώρο του εγκλήματος. Με βάση την κλιμάκωση αυτή - και αφού καταφέραμε να επικεντρωθούμε στους τρεις εμπλεκομένους -, επεκτείναμε το πεδίο των ερευνών μας σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως σε σημεία της Παραμεθόριου, καθώς είχαμε ισχυρές ενδείξεις ότι θα προσπαθήσουν να διαφύγουν στο εξωτερικό», συνέχισε.

«Ο εντοπισμός των δυο δραστών, στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, επιβεβαίωσε τον ορθό προσανατολισμό των ερευνών μας στις περιοχές αυτές, ενώ ο εντοπισμός του τρίτου δράστη στο κέντρο της Αθήνας, ολοκλήρωσε τις έρευνές μας για την αναζήτηση των υπαιτίων του εγκλήματος. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση και την ευαρέσκεια μου σε όλους τους αστυνομικούς - όλων των Υπηρεσιών - που συμμετείχαν στις έρευνες για την εξιχνίαση του εγκλήματος αυτού. Ο επαγγελματικός τρόπος που χειρίστηκαν την υπόθεση, έδωσε τη δυνατότητα, σε πολύ σύντομο χρόνο, να ταυτοποιήσουμε τους δράστες, να αποκλείσουμε κάθε περιθώριο διαφυγής τους και να τους οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ (133)

Danai

Οι γυφτόφατσες είναι τα αγαπημένα παιδιά του Σύριζα, του Κινάλ, του Ποταμιού, της Ν.Δ.. και φυσικά της Μέρκελ και όλων των σοσιαλιστών της ευρωσοβιετικής ένωσης. Ολοι μαζί άλλωστε μπορούν να διορίζουν συγγενείς φίλους και γνωστούς στις ΜΚΟ που τα προστατεύουν απο τον ρατσισμό των ελλήνων και των κακών γηγενών ευρωπαίων.Δουλεύουν και φορολογούνται οι δυτικοί για να μην λείψει τίποτα απο τους άχρηστους υπερασπιστές του πολυπολιτισμού - τους γραφειοκράτες της Ε.Ε και τον κάθε Αμπντούλ και την μπουρκοφορεμένη κουνέλα του. Εύχομαι οι ηλίθιοι λίμπεραλ που μυξοκλαίγανε το 15 με τις ορδές των τάχα μου δυστυχισμένων εποικιστών βαρβάρων και αυτοί που ανάβανε κεράκια σε κάθε τρομοκρατική επίθεση, σύντομα να προγειωθούν στην πραγματικότητα.

Ο Τσίπρας ειναι προδότης κι εσύ ηλίθιος που δεν το καταλαβαινεις.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Ώστε θα ΞΑΝΑψηφίσεις συριζα, αλλά ...σε εκαναν οι άλλοι. Ασ´ το Αλέξη, δεν το σώζεις...

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ '' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ '' ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !!! ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΠΙΑ ΤΣΟΚΑΡΑ

Νικος

Αεροπλανο και πακετο στις αρχες του Πακισταν. Φυγοστρατοι σιγουρα, και ναστε σιγουροι οτι σε εναν μηνα θα κρεμονται εκτελεσμενοι σε καποια κρεμαλα φυλακων του Πακισταν με την κατηγορια της εσχατης προδοσιας (ετσι κανουν στα τριτοκοσμικα κρατη οπως το Πακισταν και ετσι επρεπε να κανει και το δικο μας τριτοκοσμικο Γιουνανισταν και υπαρχει μια ταξη)

τριτοκοσμικό Γιουνανιστάν;;;;

Φίλε Νίκο, να μου επιτρέψεις μία μικρή διόρθωση, τεταρτοκοσμικό και βάλε θα έλεγα εγώ...

ηνιοχος 2018

και φυσικα τα φιλαρακια τους οι συριζαιοι θα τους αφησουν ελευθερους να υπαρχουν και αλλα αθωα θυματα και αυτα ελληνες δυστυχως. οι μπολσεβικοι εχουν σκοπο να εξαφανισουν ολους τους ελληνες και να υπαρχει μονο πακιστανος μπαγκλαντεσιανος και απο αλλες χωρες.

Πρώnv τoξότns vυv X.A.

Για αυτό να προσέχεις τι θα ψηφίσεις την επόμενη φορά!

Βαλβη

Διώξτε όλους τους βρωμιάριδες και τους δολοφόνους από την χώρα μας. Πάμε συνεχώς από το κακό στο χειρότερο. Και αυτοί οι ηλιθοιοι που είναι στην εξουσία αδιαφορούν για όλα

Μάκης

Η περίπτωση Φλώρου είναι εξίσου σοβαρό κ ειδεχθές έγκλημα με των Πακιστανών.Η διάφορα είναι ότι δείχνει πόσο σάπιο είναι το δικαστικό σύστημα ενώ η άλλη την απόλυτη αστυνομική αποτυχία να λειτουργήσει προληπτικά...

Η Αριστερα θα τον ξαναλεφτερωσει του αγωνιστες

Η Αριστερα δεν πιστευει στις φυλακες και στο πειθαρχικο καπιτλαιστικο συστημα. Τα παιδια αυτα μονον μεσα απο τους κοινωνικους αγωνες θα βρουν τον δρομο τους. Απελευθερωση με τον ευεργετικο νομο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ και αν ειναι δυνατον ενταξη στις ταξεςι του ΣΥΡΙΖΑ για να τα σωσουμε τα παιδια...εχουμε πολλλους ρολους για αυτους στον ΣΥΡΙΖΑ...

Μακρόνησος έρχεται

Κάθε μέρα δολοφονίες, ληστείες, μολότοφ στα εξάρχεια, ναρκωτικά, καλάσνικοφ. Να δεχτώ την φτώχεια ,αλλά οχι και την εγκληματικότητα. Η Ελλάδα την δεκαετία του 80 ήταν η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης. Ρωτήστε τους γονείς σας πόσο δύσκολο περνούσαν. Και όμως δεν υπήρχε εγκληματικότητα. Όλοι κοιμούνται με ανοιχτές τις πόρτες. Πλεον προοδευτισμός σημαίνει εγκληματικότητα , πολυπολιτισμός και δολοφονίες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη

potefrosiiii_2

«Η  αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό του ανθρώπου», αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα των κληρικών της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας

76