Ζαγόρι: Κινδυνεύει με κατάρρευση το γεφύρι του Πλακίδα

32740790

Το γεφύρι, που είναι γνωστό και ως Καλογερικό, χρονολογείται από το 1814

Με τον κίνδυνο της κατάρρευσης φαίνεται πως απειλούνται γεφύρια της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα ή Καλογερικό.Μάλιστα, στο ένα βάθρο η φθορά που έχει δημιουργηθεί από τη διάβρωση είναι προφανής.Το «Καλογερικό γεφύρι» ή «γεφύρι του Πλακίδα» βρίσκεται λίγα μέτρα πριν την είσοδο του χωριού Κήποι Ζαγορίου και πρόκειται για ένα τρίτοξο πέτρινο γεφύρι, με μήκος περίπου 55 μέτρων και πλάτος καταστρώματος μεγαλύτερο των τριών μέτρων.

Χρονολογείται από το 1814 και είναι ένα από τα πιο γνωστά πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου, καθώς αποτελεί θαυμάσιο δείγμα υψηλής λαϊκής τεχνικής και αισθητικής.Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας πρόσφατα συνέταξε και ενέκρινε μια μελέτη για την επείγουσα αποκατάσταση και στερέωση των πέτρινων γεφυριών Χάτσιου και Κοβάτσαινας στην περιοχή του Τσεπελόβου. 


ΣΧΟΛΙΑ (6)

Στάχτη και μπούρμερη ...

Μετά της Πλάκας σειρά έχει και του Πλακίδα. Και μετά όλη η χώρα. Της πλάκας ...

Συριζαίος

Είναι χτισμένη μέσα σε ρέμα. Επίσης η κλιματική αλλαγή αυξάνει τις πλημμύρες. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, και αν γκρεμιστεί και πνιγείτε φταίτε εσείς οι ίδιοι.

Gilberto

Αυτά συμβαίνουν όταν τα κατακρατάει το Δημόσιο, αντί να τα εκχωρήσει στην ιδιωτική πρωτοβουλία! Πόσο καλύτερη θα ήταν η κατάσταση, αν τα είχαν αναθέσει στην Autostrade per l'Italia, που θα τα περιποιόταν με μεγάλο σεβασμό προς την ιδιαιτερότητά τους και θα οργάνωνε πάνω σε αυτά και παρουσιάσεις της νέας collection της Benetton, κάνοντάς τα γνωστά παγκοσμίως!

Brain Zumba

Zeus & Dione επίσης. Καλή Ιθάκη σύντροφοι.

αναξιοι κληρονομοι

ειμαστε αναξιοι κληρονομοι...

@αναξιοι κληρονομοι

Έτσι είναι δυστυχώς! Τα διεφθαρμένα κλεφτολαμόγια οι ρωμιοί (και ΌΧΙ Έλληνες) το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η διάσωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zak_2

Οι δύο δικηγόροι επισημαίνουν πως για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο ρατσιστικών κινήτρων στην υπόθεση, θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές να παρέχουν στοιχεία - Ζητούν άμεση διερεύνηση της αλήθειας και απόδοση ευθυνών

3
peponi_main01

Η άτυχη Αγγελική Πεπόνη εξαφανίσθηκε τον Ιούλιο του 2010 και έκτοτε δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος της - Πεπεισμένο το συγγενικό της περιβάλλον ότι το κρανίο που βρέθηκε της ανήκει - Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA «Από την αρχή πιστεύαμε πως ήταν δολοφονία και αυτό θα αποδειχθεί» υποστηρίζουν

5
IMG_4052_1

Ο συνιδρυτής της Microsoft αγαπούσε την Ελλάδα και σχεδόν κάθε καλοκαίρι έβρισκε την ευκαιρία να την επισκεφθεί - Είχε ζητήσει να καταδυθεί  στο ναυάγιο του «Βρετανικού» - Ο φακός τον είχε απαθανατίσει στην «ταβέρνα της Τασίας» στο Φισκάρδο

8