Η αμερικανική εμπλοκή στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η αμερικανική εμπλοκή στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τι έγινε στην άρον άρον συνάντηση της τουρκικής αποστολής στη Ουάσινγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους, στον απόηχο της επιβολής δασμών στον τουρκικό χάλυβα από τον Τραμπ

ErdoTrump
Έντονο παρασκήνιο με παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα προηγήθηκε της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, 167 ημέρες μετά την σύλληψή τους.

Όπως αναφέρεται όλα συνέβησαν στην συνάντηση της τουρκικής αποστολής, που έσπευσε άρον άρον στις ΗΠΑ, ώστε να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους, με στόχο να δουν τι θα γίνει με τις πρόσφατα επιβληθείσες κυρώσεις αλλα και τους μόλις ολίγων ωρών δασμούς στους τουρκικό χάλυβα που είχαν επιβληθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τις επαφές τούρκων αξιωματούχων με στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Αυγούστου οι Αμερικανοί έδωσαν στους συνομιλητές τους λίστα με περίπου 15 ονόματα κρατούμενων σε τουρκικές φυλακές.

Στον κατάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, περιλαμβάνονταν τα ονόματα του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Στην κορυφή βρισκόταν το όνομα του Aμερικανού, ευαγγελιστή πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία.

Οι διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον δεν κατέληξαν σε λύση της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Άγκυρας, οδηγώντας σε νέα κατάρρευση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου την Πέμπτη, 9 Αυγούστου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης