Κοινωνικό Τιμολόγιο: Ανακοίνωσαν ότι άνοιξε η ιστοσελίδα που... δεν υπάρχει ακόμα!

KOT

Σημαντικό είναι επίσης ότι το ΥΠΕΚΑ δεν έχει μπει στον κόπο να εξηγήσει για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η πλατφόρμα

Στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου που δημοσίευσαν και τα dikaiologitika οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου ενημερώθηκαν ότι αρχίζει η υποβολή αιτήσεων στις 31 Ιουλίου. Μέχρι και τώρα όμως, η πλατφόρμα είναι κλειστή με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να κάνει αυτό που επισήμως το υπουργείο ΠΕΚΑ ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να πράξουν.

Αυτό σημαίνει ότι ανεύθυνα και χωρίς κανένα συντονισμό οι συνεργάτες του υπουργού προχώρησαν σε μία ανακοίνωση προς τους δικαιούχους χωρίς καν να γνωρίζουν εάν η πλατφόρμα ήταν έτοιμη να λειτουργήσει. Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ταλαιπωρεί τον κόσμο και μάλιστα όσους έχουν ανάγκη την κοινωνική πολιτική καλώντας τους να κάνουν ενέργειες σε εφαρμογές που δεν λειτουργούν.

Ωστόσο, η προχειρότητα και μάλιστα τέτοιες μέρες που όλη η Ελλάδα θρηνεί τα θύματα της πυρκαγιάς, θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Σημαντικό είναι επίσης ότι σχεδόν δύο 24ωρα μετά, το ΥΠΕΚΑ δεν έχει μπει στον κόπο να εξηγήσει τους λόγους που η ανακοίνωσή τους είναι …fake news και φυσικά να ζητήσει μία συγγνώμη μαζί με την σωστή πιά ενημέρωση για το πότε επιτέλους θα ανοίξει η πλατφόρμα. Κι αυτό για να μην μπαίνουν στον κόπο οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν συνεχείς προσπάθειες να ανοίξουν την κλειστή πλατφόρμα.

Εδώ και η σχετικά ανάρτηση με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ :

Από αύριο αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Την υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο Κ.Ο.Τ. κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017
Το ΥΠΕΝ καλεί επίσης τους Δήμους να προχωρήσουν άμεσα στη συγκρότηση των επιτροπών που θα κρίνουν τις αιτήσεις καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, για επανασύνδεση με βοήθημα από το κράτος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, από αύριο, 31 Ιουλίου 2018, ενεργοποιείται η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι, όλα τα πρόσωπα που δηλώνονται ως μέλη του νοικοκυριού να έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος, εφόσον υποχρεούνται.

Την υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο Κ.Ο.Τ. κατά το παρελθόν, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017. Όσοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το Κ.Ο.Τ. μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από την λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δημητρης

Γιατί δεν κάνετε ένα δημοσίευμα ότι η δεη κόβει το ρεύμα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του κοτ Α που είναι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας. και έχει βάλει και δικηγορικές εταιρείες να στέλνει ραβασάκια και να παίρνουνε τηλέφωνο. Αν κάποιος χρωστάει 2000. Ευρω η ΔΕΗ ζητάει 600 ευρώ προκαταβολή και ο διακανονισμός που θέλει είναι 80- 90 ευρώ το μήνα. Πώς μπορούν να πληρωθούν αυτά αν κάποιος που παίρνει κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης παίρνει 150 ευρώ το μήνα?

κοτσος

20 απριλιου εκανα φορολογικη δηλωση,εχει παει αυγουστος και ακομα δεν εχουν στειλει τα στοιχεια των δηλωσεων για να ενταχθουμε στο κοινωνικο τιμολογιο.2 αυγουστου και η εφαρμογη ειναι κλειστη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w25-211751anastasiades

Μιλώντας στο πρακτορείο Xinhua, ο Κύπριος μπρόεδρος είπε πως οι κινεζικές επενδύσεις βοήθησαν τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου, που είχε σχεδόν καταρρεύσει, να εξέλθει από την οικονομική κρίση του 2012-2013